leatherman charge TI of XTI


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Multitools van Leatherman zijn in de Verenigde Staten veel goedkoper dan in Nederland. Een familielid van mij gaat binnenkort naar New York en neemt dan een Leatherman voor me mee. Ik wil dan graag een Charge TI of XTI hebben (dat zijn de duurste uitvoeringen). Het schijnt echter zo te zijn dat de bitjes op deze Leathermans niet Europees zijn maar van de Amerikaanse maten. Kan iemand mij goede raad geven?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb zelf de XTi en zou zelf achteraf voor de XT kiezen als ik er weer eentje moest kopen.
Het tweede bitje ipv het schaarte voegt niks toe!
Beter een enkele bithouder en een schaartje!
Wat de maten van de bitjes geen klachten.
Ik heb ook de uitgebreidere 42-delige bitset van Leatherman en daar zitten zowel Amerikaande inch-maten in als de Europeesche metrische maten.
De kwaliteit en feel van de Charge is wel erg goed, lekkerder als die van m'n Leatherman Wave!

Groet,

Martijn
 
hey,

>Het schijnt echter zo te zijn dat de
>bitjes op deze Leathermans niet Europees zijn maar van de
>Amerikaanse maten. Kan iemand mij goede raad geven?

dat ligt eraan waar je hem koopt. als je je leatherman in nederland koopt heb je nederlandse maten. kijk maar op de site die waarschuwt ervoor dat als je via internet goedkope leatherman's bestelt het nadeel kan zijn dat je een leatherman krijgt met amerikaans bitjes. ikzelf heb mijn leatherman via want2have.nl en die kost daar 85 euro, ik weet niet of der amerikaanse bitjes in zitten maar ik heb niks te klagen. dus bespaar ik me liever veel geld.

alvast veel plezier met je leatherman!

groetjes rens

- heb zelf altijd een leatherman op zak!
 
heej,
ik heb nog nooit gehoord dat leatherman, tools maak die of inches of centimeters hebben. een vriend van mij heeft een charge uit amerika en hij heeft in nederland een set bitjes gekocht en dit gaf geen problemen. volgens mij zitten er standaard een aantal bitjes bij maar dat zijn er niet zo veel. als je de charge wilt kopen kun je er alleen bitjes van leatherman zelf op gebruiken. je kunt je familielid ook vragen of hij/zij een extra set bitjes mee wilt nemen maar je kunt ook gewoon een set bitjes in nederland kopen. het klopt inderdaad dat je geen bitjes van bijv. een elektrische schroevendraaier kunt gebruiken op je charge. dit komt omdat de bitjes van een charge platter zijn zodat er ruimte voor de andere functie's op de leatherman te blijven

tip: als je je charge hebt graag hem dan gewoon in het hoesje en niet met de Removable Pocket Clip aan je broek hangen. de charge heeft namelijk een bevestigingssysteem voor je clip die los kan raken in je broekzak. dit is ook een keer bij een vriend van mijn gebeurdt. hij is op die manier zijn leatherman verloren (hebben we hem na lang zoeken gelukkig gevonden).

groeten van thijmen
ps: voor meer vragen kun je me mailen op: Thijmen_aalbrecht@hotmail.com
 
Als je standaard 1/4" bitjes wil gebruiken kan je ook een losse tool-adpater kopen van Leatherman.

http://www.leatherman.com/images/tooladapter/tooladapter_image.jpg

Ik heb zo'n adapter bij m'n Wave en dat werkt ook prima.
Hier passen de gewone bouwmarkt/accuboor bitjes gewoon in, de set is dus makkelijk aan te passen aan je eigen wensen.
Ik heb die van mij aangepast met inbus-bitjes die ik gebruik als ik met m'n mountainbike op stap ben of op fietsvakantie.
 
Bedankt voor jullie tips. Ik kies toch maar voor de TI want die heeft een schaartje en koop er een extra uitgebreide bitset bij.
Groeten, lizard:)
 
Ik weet niet wanneer die kennis gaat, maar over 2 weken ga ik zelf naar de VS voor m'n werk, en ik ben ook van plan eens te gaan kijken naar een fijne leatherman. Als ik terug ben voor die kennis, zal ik de bitjes-ervaringen eens posten :)

Pieter
Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan