leatherman schaar


Status
Niet open voor verdere reacties.
N

ndecock

Guest
ik heb onlangs een leatherman tool gekocht, met een schaar.
de eerste keer, na het doorknippen van een half a-4 gewoon papier, deed de schaar het niet meer.
terug voor een nieuwe, meteen daarna deed de schaar het niet meer na het knippen van een nagel.
weer terug en vervangen. nu beweren ze bij leatherman dat dit nooit voorkomt en dat ik te dikke dingen heb geknipt. het snijvlak was loupezuiver, want ik had er nauwelijks wat mee gedaan, maar daar konden ze niet aan zien dat ik "te dikke dingen heb geknipt", ze zagen het aan iets anders.
wie heeft ervaringen met zo'n schaartje? je durft het eigenlijk niet te gebruiken.
niek
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 07-06-01 om 02:04AM (GMT 1)[/font][p]Hola Niek..

Tja.. Hoewel ik een groot fan van Leatherman ben (wat een rijmwoorden) moet ik ook toegeven dat het schaartje van de Micra niet loepzuiver knipt.. hetgeen je, terecht, wel zou verwachten..
Van de Wave knipt het schaartje prima.. hetzij echter met een kleine afwijking naar rechts. Er zit een klein krulletje in de punt als je in een papiertje knipt...

:7
 
nou ja die knipt dan nog, maar bij mij veerde het niet meer uit elkaar en kon je er dus niet meer mee knippen.
bedankt voor je reaktie
 
Misschien moeten we eens voorstellen dat Leatherman de schaartjes van Gerber gaat gebruiken? Die zijn namelijk van Fiskar en daarmee van topkwaliteit (schaartje dan).

Grtx,

Raymond
 
Zelf verkoop ik bijde merken.van de Leatherman micra is het schaartje inderdaad niks. ik zou als ik jou was terug gaan naar de winkel, wanneer ze je daar niet willen helpen moet je zeggen dat er een garantie op zit. Dat leatherman zelf maar moet beslissen of zij hem omruilen ja of nee. Ik denk dat die winkel liever niet de moeite neemt om hem op te sturen, dan zijn zij namelijk nog duurder uit. En waarshijnlijk krijg je dan wel je geld terug. en dan zou je een betere Gerber tool kunnen kopen? deze zijn inderdaad met een Fiskar schaar. Daar heb ik nooit klachten over gehad.

Groeten Niels
 
het is niet de micra, maar de flair. ook een fles wijn moet open kunnen, nietwaar. ze doen in de winkel niet moeilijk, maar ze hebben bij leatherman aangegeven, dat dit soort klachten bijna nooit voor komt en zeker geen twee keer...
 
oh de flair, ik las hier voor ergens micra.

Raar van leatherman normaal doen ze niet echt moeilijk..
nou succes er mee!!
 
Hola..

Ik denk dat je gewoon pech gehad hebt. Toevallig precies twee keer achter elkaar een slecht exemplaar gekregen. Kans van 1 op de .......
En die fles wijn... Hoe zit dat?? Hoe combineer je die met je outdooractiviteiten??
Is u een levensgenieter??

:7
 
natuurlijk geniet ik van het leven,maar de flair heeft een kurketrekker en het gebeurt wel eens dat je op een avond een glaasje wil drinken nietwaar?
vorig jaar kwam ik ook in oostenrijk op een bergtop echte oostenrijkers tegen, die op de gipfel een slok wijn nuttigden, toen had ik natuurlijk alleen maar een mok bij nodig.
wel fijn vind ik het om te lezen dat het kennelijk iets met pech te maken heeft en dat het tot nu toe tenminste niet iets structureels is,
 
DAT is wat ik nog misten op mijn L.Wave!!Een kurketrekker.
Maar mijn schaartje knipt prima...ook geen afwijking naar rechts ofzo...loepzuiver dus ik ben heel tevreden.
Eigenlijk wilde ik een gewoon ouderwets multizakmes.Je weet wel zo'n hele dikke.Het probleem is alleen dat ik die mesjes enzo nooit openkrijg met mijn nagels.
Vandaar de Wave.
Groetels
Bieb
 
Zo'n kurerken trekker is toch niet nodig als de fles in een keer op gaat?? Kan de kurk ook gewoon de fles in drukken,
 
Nah..gewoon de fles indrukken?Zo sterk ben ik niet hoor.Doe mij maar een kurketrekker.Dan maar wat extra grammen./of wijn met draaidop kopen!En verder ben ik zeeeer tevreden over mijn "wave".
 
Ik heb zelf de PS II, met een iets grotere schaar denk ik.
Knipt perfect, rete scherp en haarzuiver.
Knipt van een vloeitje tot karton zonder problemen, en kan ook naaigaren aan.
Ik heb vorig jaar 85 piek voor het ding (incl. foudraal) betaald in een PX shop op de Fort Dix Army Base in de USA, hier kost tie helaas al gauw meer dan het dubbele.
Het fijne aan een leatherman en vergelijkbare multi tools vindt ik dat het spul ook echt te gebruiken is, en meer is dan alleen een leuke gimmick.
Mijn ervaringen met de bekende rode switsers zijn bijv. niet al te best, als je die een week serieus gebruikt tijdens een kampeertocht heb je al gauw een tangetje nodig om de onderdelen uit het met te krijgen.
Als basis zakmes gebruik ik al jaren het gewone PSU zakmes, koste 12 piek en blijft het doen.
Helaas geen kurketrekker, maar een platvinkje wiskey is toch lichter dan een fles wijn, en heeft het zelfde resultaat :O)
Rob
 
Hetzelfde resultaat? Is het resultaat niet meer %o) ???

Anyway, een serieuzer antwoord: ik neem uit principe nooit alcohol mee de bergen in. Simpelweg omdat ik weet dat als er iets gebeurt en je echt gered moet worden, ze je het liefst een ravijn in donderen als ze zien dat je alcohol bij je hebt (zelfs als de fles nog dichtzit).

Voor een campingweekend doe ik het echter wel en dan neem ik altijd gewoon een aparte kurkentrekker mee. Die blijft immers toch in de auto/tent en hoef ik dus niet mee te dragen.

Ik heb echter ook een oude Victorinox, zo'n dikke, die wel een kurkentrekker heeft en dat werkt ook prima. Ik neem 'm echter nooit mee, omdat mijn Wave en Benchmade samen lichter zijn dan dit rode monster :eek:)

Grtx,

Raymond
 
Ik ben ook niet sterk, maar als je met een grondpen, achterkant van je mes, of een ander voorwerp hem naar binnen drukt, is het voor iedereen te doen.
 
Ik heb ook een rood monster :) een lange uitvoering met kurketrekker, schaar en tang (en veel andere functies). Als je naaimachineolie gebruikt, blijven de meeste onderdelen soepel opengaan.

Het schaartje kan ongeveer alles knippen, alleen gebruik ik voor ijzerdraad liever het tangetje (zit knippertje in).

Het is inderdaad een erg zwaar gereedschap, maar ik gebruik hem eigenlijk altijd wel, ook thuis. Moet trouwens wel toegeven dat de blikopener van een wenger beter is (wat voor 1 zit er op een leatherman?).

grtz
Hyz

The Swimming Architecture Pivo
 
een beetje late reactie van mijn kant maar wat niels verteld klopt wel ik was laatst met een vertegenwoordiger van L.M. in Bleau aan`t boulderen en die vertelde mij het zelfde verhaal ze hadden zelfs bij iemand gratis een bot mesje vervangen van een oude Leder Man
John
 
Gewoon je mes zo ver mogelijk in de kurk steken, en die er dan tegen de klok in eruit schroeven. De kurk kun je daarna niet meer gebruiken, dus de fles moet wel op....vervelend :)

Cheers
Frank.
 
Tja, over slimme rode monsters gesproken. Ik heb een linkshandige Wenger, en het linkshandige daaraan is dat de blikopener aan de andere kant zit. Probeer maar eens met een gewoon rood monster een blik met je linkerhand open te maken, dan zit de "dikte" van het gehele apparaat in de weg.
Hoe dan ook, bij Wenger hebben ze in hun oneindige wijsheid besloten dat bij een linkshandig mes de kurketrekker ook andersom moet werken. Linksom draaien dus, ipv. rechtsom.
Errug vervelend onderweg, maar wel leuk op feestjes om een half dronken persoon even je kurkentrekker te geven om een nieuwe fles wijn te openen.

Cheers,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan