Leatherman wave of charge


Status
Niet open voor verdere reacties.
Kan iemand mij vertellen om welke reden je een leatherman wave koopt en niet de charge of andersom?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Naar mijn (ietwat benevelde) mening (door de tasting & nosing van zonet) heb je vooral een leatherman om aan iedereen te laten zien dat je een Leatherman hebt. Als je een tool koopt om echt mee te werken dan koop je een Victorinox. Die zijn steviger. Maar er zullen nu vast een hoop mensen reageren over hoe geweldig hun Leatherman is. Gelukkig krijg je dan wel een hoop meningen over tools te horen. Ik zeg: koopt een Victorinox.

Eins
 
Hi,

mijn 2 leathermans zijn kort na elkaar terug gegaan naar de importeur (zal wel een klein fabricage foutje zij geweest...) en dat was lang geleden, geld terug gekregen en heb nu alweer een jaar of 5 een swisstool en moet eerlijk zeggen dat je iets degelijkers niet zo makkelijk vindt... beetje hetzelfde antwoord als Eins, das waar.

Denk dat je jezelf moet afvragen wat je er mee wilt gaan doen.

Bas
 
De wave en charge hebben toch verschillen in functies? Dat lijkt me het belangrijkste argument.

Ik zou ze graag een keer naast elkaar willen zien, samen met de swisstools dan.

Trouwens, als die swisstools even brakke veertjes hebben als een standaard Victorinox mes, dan zou ik zo'n ding niet kopen!

grtz
Henk
 
Belangrijkste reden voor mij om een Charge te kopen en geen nieuwe Wave is het feit dat de Charge CM154 staal gebruik voor de messen.
De Wave heeft dit niet en blijft hierdoor iets minder lang scherp.
Ik heb overigens ook gewoon een Wave van een jaar of 5 oud, werkt nog prima na het stevige gebruik wat ik er van heb gemaakt.
Ziet er wel wat gebruikt uit, heeft wat speling en is niet zo scherp meer maar dat is ook weer onderdeel van z'n charme natuurlijk:)

Let's cut the crap, ik heb m'n Charge gewoon gekocht om z'n Titanium handvatten:)
(en omdat hij me destijd maar € 64.50 heeft gekost)

Groet,

Martijn
 
Hoi,

Ik heb zelf een Leatherman 'old' Wave. Ik heb deze op mijn 9de gekregen en hij houd het goed vol, zelfs met de dingen die ik er allemaal mee gedaan heb. Ik heb geen ervaring met de New Wave

Als ik een nieuwe multi-tool zou kopen, zou dat waarschijnlijk een Charge zijn, maar dan vooral vanwege de clip, waarmee je hem aan de binnenkant van je broek kan hangen. Dit is zeer handig voor EDC.

Op Leatherman zou ik blind kunnen vertrouwen en ik raad de producten van Leatherman dan ook sterk aan.

Waarom geen Victorinox Swiss-tool?? Voornamelijk omdat de tools niet toegankelijk zijn zonder de multi-tool te openen. (weet niet of dit zo is bij de swisstool spirit) Ook heb ik verschillende slechte ervaringen gehad met de messen van Victorinox en dat weegt nog een beetje mee in mijn oordeel ;)

Ook kun je even hier kijken: http://www.equipped.com/shot_show_2007_knives4.htm

Als je naar beneden scrolt, zie je de nieuwe Leatherman Freestyle
 
>Waarom geen Victorinox Swiss-tool?? Voornamelijk omdat de
>tools niet toegankelijk zijn zonder de multi-tool te openen.
>(weet niet of dit zo is bij de swisstool spirit) Ook heb ik
>verschillende slechte ervaringen gehad met de messen van
>Victorinox en dat weegt nog een beetje mee in mijn oordeel ;)


Kuch, van mij swisstool (normaal, X en spirit) kan ik toch echt bij alles, zonder de tang te openen (ok, ik kan de tang niet gebruiken, zonder de tang te opene..). Zelf gaat me voorkeur naar de spirit, doordat hij me broek niet veel naar beneden laat zaken en toch alles wat ik praktisch nodig heb.

Als je een echte goed mes wilt, dan neem je een aparte mee. Ben zelf niet echt onder de indruk van high tech staal soorten, ooit wou ik nog het aller beste. Tegenwoordig is 440C ook niet slecht, als je een goede routine hebt in het onderhouden en scherp houden van je spullen werkt het spul prima, al heb ik zelf meer de voorkeur in 12c27, aus8, etc.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan