Legaal op de Veluwe wandelen gedurende de nacht!


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Aangezien er hier nog wel eenms wordt gespeculeerd over de gedurende de nacht over de Veluwe te zwalken: nu mag het een keer legaal!

[strong]De grootste teamuitdaging ter wereld[/strong]
Oxfam Novib Trailwalker is de zwaarste non-stop wandeltocht ter wereld. Op 20 en 21 juni 2009 vindt de eerste Trailwalker in Nederland plaats. Teams van vier personen lopen binnen dertig uur honderd kilometer door het prachtige natuurgebied de Hoge Veluwe. Bij hoge uitzondering geeft Staatbosbeheer hen toestemming om ook ’s nachts door het natuurgebied te lopen. Op deze wijze halen wij geld op voor het goede doel Oxfam Novib en in het bijzonder de onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

[strong]Sponsoring voor onderwijsprojecten[/strong]
Elk team zoekt teamsponsors: bedrijven, familie, vrienden. Het is de bedoeling dat de teams minimaal € 3.000,- inzamelen voor onderwijsprojecten in onder andere Mali. Het kost ongeveer €25,- om een kind een jaar lang naar school te laten gaan. Ons gezamenlijke doel: 18.000 kinderen naar school!

Voor meer info: http://oxfamnovib.nl/trailwalker
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ben me een beetje zot:

"Deelname op basis van estafette is niet mogelijk, iedere deelnemer loopt dus 100 km"

Ik ben een hiker en geen hardlopende vierdaagse of kennedymars zot. Kijk als het nou estafette achtig idee was zoals de Roparun dan was ik misschien wel zo gek geweest, al is het alleen om 's nachts legaal er door heen te struinen.
 
:)

Ze noemen het ook niet voor niets: 'zwaarste non-stop wandeltocht ter wereld'.

Raymond
 
Heeft iemand zin om een Rambler voort te trekken waar ik in zit????
Kan mijn knie nog niet echt aan.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, mijn conditie ook niet.).
 
Jajaja, wrijf t er maar in. Vijfenzeventig euro was het. Overigens ga ik komende maandagavond lekker weer pas na sluitingstijd het park uit, maar daar heb ik deze keer een vrijbrief voor, dus zal me geen boete kosten.

Zondag eerst wat kilometertjes maken, dan ergens zeiltje spannen, maandag nog een paar kilometer, dan in Otterlo zeiltje spannen en s avonds een bronstexcursie in t park. Aangezien die pas afloopt als het park sluit, moet ik daarna nog terug naar Otterlo om in de slaapzak te kruipen, dus ik hoop oompje BOA weer tegen te komen eigenlijk.

Een soort van "lekker puh" zeg maar.
 
Fijn om te lezen voor al die duizenden kennedymars-, vierdaagse en ultralopers dat ze "zot" zijn.

Beetje ongepaste opmerking van je.
Ik heb er ooit voor getraind en kwam helaas nooit verder dan 50km aan een stuk, dus ik heb diep respect voor de mensen die het wel kunnen volhouden.

Verder zijn ze in mijn ogen net zo zot als mafketels die 's winters onder een tarpje gaan liggen, tegen een hoge berg oplopen om er aan de zelfde kant weer af te moeten lopen, eindeloos uitpluizen waar een bepaalde foto is genomen en zo zijn er nog tientallen voorbeelden te verzinnen van mensen die (sportieve) prestaties neerzetten op alle mogelijke nivo's.
Die zijn niet zot, die zijn gewoon lekker bezig.

On Topic: het lijkt me prachtig maar ik weet zeker dat ik het niet zal halen, dus helaas niet voor mij weggelegd.

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Toch blijf ik het vreemd vinden.

Iemand die iets te laat na sluitingstijd het park verlaat krijgt een procesverbaal omdat hij "de rust in de natuur verstoort".
Straks mag er een kudde volk door het hele park denderen en die verstoren de rust in de natuur dan niet.

Maar voor degene die willen ga en wandel !

Blijft toch een beetje raar besluit.

Eric
 
Misschien worden de dieren dit keer vantevoren ingelicht door SBB :)

Raymond
 
Ook ik heb diep respect voor mensen die zulke kilometers vreten. Maar ik snap er helemaal niets van waar ze het vandaan halen die afstanden. Boven de 35 beginnen er bij mij blaren te komen en tegen de 40 zijn mijn gewrichten tijdelijk gesloopt. Loop ik zonder rugzak dan ben ik al na 20 km compleet gesloopt (dan loop ik kennelijk toch anders dan ik normaal loop met een volle rugzak dus). Kortom ik bedoelde dus een prettige vorm van zotheid idd die van hetzelfde soort als wij ook wel eens last van hebben...
 
Ik begrijp die ultra lange afstanden wel eigenlijk. Ik heb een aantal jaren ook wel eens een adventure race gedaan en die lagen kwa afstand toen ook ruim boven wat ik kwa conditie aan zou kunnen. Toch wilde ik zo'n race doen en kijken of ik de finish kon halen in de daarvoor gestelde tijd en dat kon ik dus. Meerdere keren zelfs. Zo kan ik me ook voorstellen dat een geoefende triatlon loper na het lopen van een triatlon zoiet heeft van, goh, eigenlijk zou ik nog wel een stukje willen lopen en dan een dubbele gaat doen en uiteindelijk gaat trainen voor een tripple iron man en uiteindelijk een expeditie lengte adventure race gaat doen. Zo ook een 4-daagse loper die gaat kenedy marsen, die gaat ultra lopen. Waar ligt je grens wanneer kun je niet meer verder en misschien kun je het dan toch daardat je ergens ineens een reserve hebt. Ik wil ook nog wel eens een meerdaagse adventure race gaan doen of een snelheids poging om een lang pad in korte tijd te lopen (Fjall Raven Classic). Hoe ver kan ik gaan? Wanneer val ik neer en kan ik niet verder? Ga ik uit vermoeidheid smurfen zien? Waar ligt mijn grens? En hoe ver kan ik daar overheen?

Ik snap het wel.

Eins
 
>Ga ik uit vermoeidheid smurfen
>zien?

:7 :7 :7 Kostelijk!

Even de lol factor verder oprekken:

"Ik zelf zie dan bij extreme vermoeidheid altijd een ijskoud biertje (bij voorkeur een Duvel) voor mijn ogen zweven, de wetenschap dat er daadwerkelijk eentje staat op de eindstreep trekt mij wel er door heen. Maar de wetenschap dat er absoluut geen ene kans is op zo'n biertje is dodelijk, dan is het snel op."
 
Of ze moeten met een paar duizend deelnemers, arm in arm, als een breed lint over de veluwe heen lopen, en dan staan er aan de andere kant jagers te wachten.

t is gewoon een verkapte drijfjacht om die duizenden overtollige zwijnen op de veluwe te kunnen afschieten :)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hi Raymond,

>Misschien worden de dieren dit keer van tevoren ingelicht door
>SBB :)


Even voor de duidelijkheid:

- De Hoge Veluwe is maar een heel klein stukje van de Veluwe.
- Staatsbosbeheer heeft niets van doen met het Nationale Park De Hoge Veluwe.
- Stichting Nationaal Park de Hoge Veluwe doet wel vaker dit soort georganiseerde afwijkingen van de openingstijden. Ze blijven dan wel weg uit de rustgebieden.
- Ten Noorden en Noord-oosten van de Hoge Veluwe ligt het Staatswildreservaat, onderdeel van Boswachterij Uchelen. Dit is wel eigendom van SBB. Het is inderdaad heel uitzonderlijk dat ze daar nachtactiviteiten hebben toegestaan.

Ik neem aan dat SBB alleen eigen dieren gaat waarschuwen, middels voor herten en reeen leesbare bewegwijzering naar de rustgebieden. :)Overigens kunnen deze dieren wel naar andere gebieden migreren, die in het Park De Hoge Veluwe verblijven kunnen dat helaas niet. :(

MVG

Rolf
 
Desgewenst ben ik bereid om d'Oude Vos een 100 km in een Rambler over de Veluwe te scheuren. Alleen durf ik te wedden dat hij dat nooit zal volhouden. Het zal wel theorie moeten blijven, want je hebt dus nog drie andere gekken nodig!
Groeten,
Boelo
 
Ik moet toch terugkomen op mijn worden...Er bestaan kennelijk toch meer "zotten" dan ik dacht in de wereld van de zich te voet verplaatsenden:

Naakte bergwandelaars beklimmen Zwitserse berg
Uitgegeven: 12 september 2008 14:11
APPENZELL - Een golf naakte wandelaars overspoelt een berg in de Zwitserse Alpen. De politie kreeg de afgelopen dagen telefoontjes van bezorgde bewoners over de naturisten die poedelnaakt een berg in het kanton Appenzell-Innerrhoden beklommen.

Vrijdag werd zelfs een blootloper aangehouden.
De politie hoopt dat de naakte wandelaars zich spoedig weer gekleed op de berg zullen begeven. De temperatuur is volgens de agenten niet geschikt om bloot te wandelen.
Wandelaars zouden onderkoeld kunnen raken, vreest de politie.

(c) ANP

:p


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
OKé dat plan is idd mega zot, wordt het bijna weer leuk van. Denk dat met dat zotte plan dan een tweede zot hebt gevonden, nu nog 2 andere potentiele gekken.:7
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Moet lukken met het verhaal van de Rambler en het oude Vosje. 100km iin 30 uur is al onwaarschijnlijk laat staan dat te doen met een Rambler met een volwassen persoon erin over de Veluwe (denkt nu gelijk aan al die zandverstuivingen die je ook tegen gaat komen)...
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan