lekke schoentjes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bazzy

Guest
mijn wandelklompjes zijn officieel lek; mandje / zeef... whatever.
Het is een paar Hanwag Alaska met GTX (model lady want ik heb maar smalle pootjes). Materiaal is nubuk, binnenkant dus goretex. Op aanraden vd verkoper totnutoe alleen maar behandeld met Nikwax (6 jaar) maar het leer (lees: nubuk) begint nou toch wel erg droog te worden.
Laat ik ze vollopen met water dan rolt de eerste druppel binnen 20 sec. aan de buitenkant naar beneden. Beetje vet iod erop om het leer wat te verzorgen en een dikke klodder "op het gaatje"? Of zijn hier betere oplossingen voor?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ze vallen anders nog steeds niet uit elkaar en lopen prima, dus waarom niet proberen dat te verlengen.
(de kisten die ik dag-in-dag-uit aan heb, zijn nog ouder en gaan nu pas de laaste ronde in (na 4 of 5x nieuwe hakken, 2x compleet nieuwe zolen en 2x stiksels vastzetten is het einde wel inzicht).
Dus... tips zijn nog altijd welkom.
grtn, Bas
 
He Bas,

Mijn Alaska Top's waren na een half jaar al lek en het leer volledig vervormd/uitgezakt.
Mocht je dus voor nieuwe gaan uiteindelijk, misschien is het handig om een andere schoen te kiezen. Tenzij de Alaska de meest perfecte pasvorm heeft voor je......

Succes ermee!
Petra
 
Tsjaa maar je kisten zijn dan ook wel niet te slopen schoenen hoor!

Ik zou na zes jaar gewoon een paar nieuwe schoenen kopen. Misschien eerst gewoon wat experimenteren (lees gewoon veel vet!) op je oude schoenen. Helpt het niet of zijn de daarna helemaal geruineerd dan gewoon nieuwe kopen!!

Btw als je kisten wil slopen ga er dan een maandje mee werken op zee!!

suc6,
 
Na goed, zal 's met een kloddertje vet proberen.
(Maar ze zijn niet versleten, alleen lek)
grtn, Bas
 
>Na goed, zal 's met een kloddertje vet proberen.
>(Maar ze zijn niet versleten, alleen lek)
>grtn, Bas

Een follow-up:
- de losse stootranden heb ik bij m'n favoriete schoenmaker (die ook m'n kisten om de zoveel tijd onderhanden neemt en die voor 3 euro nieuwe klitteband op m'n Teva's heb gezet) vast laten lijmen. De enige manier om ze blijvend vast te zetten was doorstikken maar daar was ik het niet zo mee eens dus heeft ie ze onder protest toch gelijmd (garantie tot aan de deur). Na 3 dagen sneeuw-wandelen waren ze inderdaad weer los. Andere (kleine) mankementjes zijn echter prima verholpen.
- op aan raden vd lokale buitensportzaak Meind Sportwax op de schoentjes gesmeert (het werd zowat naar binnengezogen!). Waterdichtheid is hiermee weer acceptabel, pas na een halve dag door de sneeuw banjeren was het eerste vocht te merken.
- dezelfde winkel raadde ook HEMA 2 componentenlijm voor de stootranden, misschien dat ik dat nog's ga proberen.
In iedergeval ziet het ernaar uit dat de schoenen nog minstens 2 wandelseizoenen zullen meegaan. En dat voor minder dan 15 euro aan vet en reparatiekosten.
groeten, Bas
:p :p
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan