lekker smullen

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
er staan ook 2 artikelen in over het belang van voeding tijdens een lage wandeltocht.
met lang bedoelen ze een aantal maanden. deze Dr. Brenda Braaten is gespecialiseerd in voeding op de Framingham State University. met een Ph.D. in nutritional biochemistry,

wellicht voor vele van ons interessant om te lezen.
https://www.msrgear.com/blog/nutrition-for-thru-hikers-part-1-food-for-fuel/
https://www.msrgear.com/blog/9019/

groet, marc.
Erg interessant stuk, dankje voor het delen. Natuurlijk wisten we al dat gebalanceerde voeding belangrijk was, maar de precieze invloed van hiken/voeding op zaken als de darmflora en vitamines en daarmee weer op de opname van voeding is voor mij een nieuwe vicieuze cirkel.

Zie het maar als een teken om nog meer smaakjes te proeven. Zal mij echter ook eens verdiepen in vitamine c drankjes en probiotica (en evt. toevoegen aan de webshop!!). Middeleeuwse scheurbuik maar dan op de trail

Zouden de bekende droogvoedingen gebalanceerd genoeg zijn in koolhydraten, proteïne en vetten, ingrediënten en vitamines? Ik heb denk ik niet lang genoeg gehiked om het te ervaren mocht het niet zo zijn..
 
Als leek zou ik zeggen dat het combineren van vitaminesupplementen en electrolyten zou moeten werken. Die laatste zorgen voor het beter vasthouden van vocht. Daarmee zou ook de opnamemogelijkheid voor de vitamines vergroot moeten worden.
/lijkt leek geleken
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan