Lengte rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,
Ik ben bezig een nieuwe rugzak aan te schaffen, maar heb er vrij weinig verstand van. De rugzak die ik nu heb kwam van de makro, was een overjarig modelletje van een b-merk, en mijn schouders zijn het er niet meer mee eens dat ik hem blijf gebruiken. Ik wil nu een rugzak van zo'n 50 a 60 liter kopen, maar ik ben nogal klein (1,60 ong.) Aangezien mijn budget beperkt is, ben ik (nog) niet naar beversport oid geweest om precies te laten uitleggen wat ik nodig heb, en bij Perrysport wisten ze me niks zinnigs te vertellen.
Mijn vraag nu is ten eerste: kan ik een 60 liter rugzak dragen of is dat sowieso te groot, en vooral: hoe moet je meten of de lengte van de rug goed ingesteld is?

Alvast bedankt,
Willemijn
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Willemijn.

I.P. moet het geen probleem zijn dat je een goed zittende 60 liter rugzak kan dragen en die ook lekker zit.
Ga gerust maar eens naar zo'n winkel als bever en laat je eens goed informeren.
Maar ook onder deze link staat een hoop info, zodat je je alvast een beetje kunt inlezen en de nodige info kan verzamelen.
http://www.hiking-site.nl/materialen_rugzakken.php

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken, past in een rugzak).
 
Willemijn,
In mijn omgeving zie ik regelmatig dat de rugzak niet aangepast is aan de ruglengte van de gebruiker.
Met de heupgordel op de goede plaats en de schouderriemen lichtjes aangetrokken moeten de schouderstabilisatie riemen (dit zijn de riemen die vanaf de schouderriem naar de top van de rugzak gaan)in een hoek staan van pakweg 25 tot 45° als ze zacht aangespannen zijn. Je hebt dan de mogelijkheid om wat te spelen met de gewichtsverdeling over de heupen en de schouders. Met een te korte rugzak draag je alles op de schouders wat erg belastend is. Pakweg een site opgezocht met wat info.
http://www.asadventure.com/folder_nl//rugzakken.pdf
Op het einde van dit bestand vind je wat praktische info.
Sommige rugzakfabrikanten geven ook info zoals Gregory (die zitten in het duurdere segment)
http://www.gregorypacks.com/fitpro.html
Ivo
 
Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik inderdaad maar eens naar Bever ga voor informatie. (of mijn portemonnee het kopen daar ook toestaat is een tweede...)
Groetjes, Willemijn
 
Hey,

Het valt best mee hoor, bij Bever hebben we ook rugzakken die helemaal niet zo belachelijk duur zijn.(100-150 euro) Als je dat gewoon aangeeft bij bde verkoper, zal die je de wat goedkopere modellen laten zien, en misschien ter vergelijking nog wel een duurdere, maar laat je daar vooral niet door afschrikken.

Grt, M.

ps, koop ook niet een te goedkope want je hebt al een dan lijve ondervonden dat dat vaak niet zo fijn is voor je draag comnfort, en meestal ook niet zo duurzaam. Ik had ooit als eerste rugzak een perrysport hiker oid en die heb ik in 1 vakantie versleten door er 23 kg in te proppen. Ik heb nu een Lowe Alpine (niet eens zo'n hele dure) en daar heb ik al eens een tijdje 28 kg in gehad en die is al ergelmatig mee geweest en het enige wat kapot is gegaan is de slappe stof die aan de bovenkant zit om de rugzak wat te vergroten.
 
Ga gewoon wel lekker naar de Bever en trek er daar een dik uur voior uit om alle modellen uit te proberen. Laat ze je helpen met het instellen van de ruglengte schouder en heupbanden en laat er ook flink wat gewicht in stoppen. Op die manier kun je pas uitvinden wat echt goed zit en waar je op moet letten. Je kunt dan met die kennis naar een eventueel goedkopere rugzak zoeken of bij een winkel zonder service. (Zal de bever niet leuk vinden, maar dan moeten ze misschien ook wat biudget spullen opnemen in het assortiment...)

Verder ben ik wel bang dat een echt goede rugzak echt geld gaat kosten. Met 100 euro kom je niet ver. Ik denk dat Rugzak en schoenen de wtee punten zijn waar ik niet op zou gaan bezuinigen, daarna pas komen tent, jas, slaapzak e.d..Een slechte rugzak en slechte schoenen zijn bij het hiken absoluut te vermijden.
 
Hoi.

Probeer eerst uit te vinden welk model je ongeveer wilt hebben en houd daarna de tweedehandsmarkt in de gaten. Goede kwaliteit rugzakken verslijten niet gauw en lonen dus heel erg om tweedehands aan te schaffen. Misschien een ingetrapte deur, maar toch maar even noemen.

Groeten,

Linda
 
>Hoi.
>
>Probeer eerst uit te vinden welk model je ongeveer wilt hebben
>en houd daarna de tweedehandsmarkt in de gaten. Goede
>kwaliteit rugzakken verslijten niet gauw en lonen dus heel erg
>om tweedehands aan te schaffen. Misschien een ingetrapte deur,
>maar toch maar even noemen.
>
>Groeten,
>
>Linda

Inderdaad! Dit is wat ik ook heb gedaan en heb nu een rugzak van normaal 220 euro, die na een week gebruik nog maar 80 euro kost. Dat is de moeite waard. Mocht ie na 2 jaar versleten zijn of veranderen mijn wensen, zodat ik een andere rugzak moet aanschaffen dan kan ik die vergelijken met de rugzak die ik nu heb.
 
Hoi,

Je lichaamslengt zegt niet heel veel over de lengte van je rug. Zelf ben ik 1,78m en kwam ik - tijdens het passen van rugzakken - erachter dat ik een erg korte rug heb. Daarnaast kun je bijna alle modellen varieren in lengte.

Over de Zwerfkei ben ik zeer te spreken. Vele rugzakken gepast (met gewicht), 'uren' door de winkel gelopen. Het is uiteindelijk een MacPac Esprit geworden (60-65l, 200 euro, twee jaar geleden).

Zoek uit wat voor jou de beste pasvorm is en houd de aanbiedingen in de gaten.

Succes.

gr. Marike
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan