leren koppelriem


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een zeer brede robuuste leren riem met dubbele gesp voor mijn outdoor/legerbroek. Ik heb nu een 5 cm brede leren riem, maar ben eigenlijk op zoek naar een wat bredere/dikkere riem, omdat ik altijd veel aan mijn riem heb hangen (maglite, zakmes, phone, etc). Brede koppel zou ook mooi bij de rest van mijn outdoor outfit passen (legerbroek, khaki shirt, stetson hoed).

Ik heb al wat op internet gezocht, en in WO 2 waren er inderdaad officiersriemen met zo'n dubbele gesp van maar liefst 60 mm breed. Ook zo'n politieriem die de cops in amerikaanse politieseries dragen lijkt me wel wat.

Heeft iemand van jullie misschien ervaring met zo'n officiersriem of politieriem? Of wat dragen jullie voor riem, wanneer je uitrusting aan je riem hebt hangen??
Heeft iemand misschien tips waar ik zo'n brede riem (min. 6 cm) kan krijgen??
(Ik heb wel eens een Nederlandse leren politiekoppel in mijn hand gehad maar deze zijn toch nog relatief smal, in mijn broek past gemakkelijk een wat bredere riem)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Denk dat je zo riem in ieder geval niet bij een outdoorzaak moet gaan zoeken. Zo brede riem zit in combinatie met een rugzak niet erg lekker. Tegenwoordig zijn het meer smalle dunne riempjes die al in de broek weggwerkt zitten en stop je alles in je rugzak, heupriem of chestpack, heb ik het idee.

Denk dat je dus beter bij een dumpzaak of jacht/legerwinkel kunt kijken om te slagen dan bij een outdoorwinkel. Zoiets riem past beter bij legerkleding dan bij outdoorkleding.
 
Ik draag in mijn legerbroek of outdoor broek ook een brede officiersriem. Is een repro van een Duitse officiersriem, 6 cm breed.
Ideaal voor outdoor, hiking, etc.

Daarnaast voor camps etc ook vaak een dikke amerikaanse politiekoppel. Daar kun je echt alles aanhangen. Wordt van buiten aan je broekriem bevestigd, dus je hoeft niet iedere keer alles van je riem te halen.

Foto's van mijn officiersriem:

1237403537-750.jpg


1237402906-840.jpg


Mijn politieriem...daarbij dan ook een echte Stetson en shirt van de highway patrol.

1237403686-030.jpg


1237403884-750.jpg


1237408317-50.jpg
 
>Ik draag in mijn legerbroek of outdoor broek ook een brede
>officiersriem. Is een repro van een Duitse officiersriem, 6 cm
>breed.
>Ideaal voor outdoor, hiking, etc.

Ideaal? Dat zit toch voor geen meter met de heupband van je rugzak? Ik zie even niet waarom zo grote riem handig is.
 
kijk eens op de site van FM international in dongen,link naar
P.W.L. LEATHER.
die kunnen echt alles naar wens maken.FM international is een heel
betrouwbaar bedrijf,ik spreek uit eigen ervaring.

grtz,jurgen.
 
Bij die officiersriem (bovenste) is dat geen probleem. Die is vrij soepel en geeft voldoende mee + kan ik met gemak aan de zijkant nog wat aanhangen. Die politiekoppel gebruik ik meestal niet voor langere wandeltochten met rugzak, wel voor camps etc. waarbij ik mijn rugzak meestal niet om heb.>Ideaal? Dat zit toch voor geen meter met de heupband van je
>rugzak? Ik zie even niet waarom zo grote riem handig is.
 
Zo'n brede officiersriem of politieriem zoals op die foto's lijkt me wel wat. Ik draag zelf meestal ook militaire kleding tijdens mijn outdoor activiteiten (legerbroek of lichte BDU, khaki/beige/blauwe blouse), daar past zo'n dikke riem wel bij.
Het is misschien wat overdreven, maar het ziet er toch wel stoer uit vind ik, maar meningen kunnen hier verschillen.
Zo'n politiekoppel met uitrusting lijkt me juist handig wanneer je geen rugzak om hebt, zodat je je basic items bij de hand hebt. Wellicht inderdaad minder handig voor langere hikes met rugzak, maar volgens mij is het principe dat je deze dan af kunt doen. Draag je hier niet nog een riem onder??
En die officiersriem kun je volgens mij gewoon in je riemlussen dragen.

Ik houd me in ieder geval voor verdere tips aanbevolen als iemand weet waar ik deze kan krijgen. De meeste legerdumps hebben alleen canvas koppels.

Dutchguy, waar heb jij die koppels gevonden?
 
wat dacht je van een goede ouderwetsche scouting riem, makkelijk vanwege de koppel riem koppeling die (hoe kan het ook anders) ook dienst doet als fleschen opener. gewoon eventjes bij een scoutshop kijken, zijn er in verschillende lengte maten en zijn behoorlijk duurzaam (de mijne is nu ruim 18 jaar oud). Je hebt ze in een aantal verschillende modellen maar weet niet wat ze nu op stok hebben.

Bas

https://sol.scouting.nl/frontend/so...basket&action=add&button=&id=20...&prop_id=20...
 
Klopt, misschien dwalen we wel te ver af. Maar het gaat wel om een vraag m.b.t. outdoor gear, maar inderdaad niet specifiek hiking.

>Ik dacht nog steeds dat dit forum ging over hiking en niet
>over role playing van de Southern Highway Patrol.
>
> Boelo
 
Haha ja, ik heb net onvoorbereid die foto's gezien.

Ik dacht even dat ik op de verkeerde site zat. Nog even en we kunnen in het kader van outdoor ook foto's van dames in leuke nep-verpleegstersuniformpjes verwachten ;-).

Marla
 
>outdoor ook foto's van dames in leuke nep-verpleegstersuniformpjes verwachten ;-).

He, iets meer respect voor mijn beroep ja :( :(


:+ :+

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>Haha ja, ik heb net onvoorbereid die foto's gezien.
>
>Ik dacht even dat ik op de verkeerde site zat. Nog even en we
>kunnen in het kader van outdoor ook foto's van dames in leuke
>nep-verpleegstersuniformpjes verwachten ;-).
>
>Marla
Zeg...om on-topic te blijven: jullie dames zijn al in het voordeel he!
Zo'n kanten string weegt geen bal...
Terwijl wij heren maar lopen te zeulen met dikke gebreide onderbroekenYr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Terwijl wij heren maar lopen te zeulen met dikke gebreide
>onderbroeken
>

Ha, nu weet ik meteen de oorzaak van jouw binnendijbeenirritatie ;-)

Een string misschien iets voor jou?

(Ja lekker off-topic, maar dat mag bij een berichtje wat al om te beginnen goed van het hiking-pad af was.)

Marla
 
>Welke rugzak?
>Wannabee "Chips" hebben geen rugzak, die hebben een maglite
>van een meter.
>
>:+
>
>
>
>Yr DDraig Goch
>
>Rob Plas
>http://www.twenot-forums.nl

Wat is dat zo'n Maglite?
Was dat zo'n overpriced gloeilamp ding met kringen onregelmatig licht van voor de tijd van de LED? ;)
 
:) :) wordt nog gezellig hier, staat de thee al klaar?

Om toch maar even op de vraag van rd3051 terug te komen:

Die Amerikaanse politiekoppels kun je soms op ebay usa vinden: www.ebay.com (zoeken op "police belt" of "sam browne belt").
Ook kun je ze nieuw bestellen via: www.galls.com.

Geweldige koppel om uitrusting, zakmes, maglite aan te hangen. Draag ik idd ook vaak op scoutingkampen etc. Minder geschikt voor langere hikes gezien gewicht en rugzak.
Voordeel is dat deze over je broekriem wordt gedragen en hieraan bevestigd wordt, zodat je niet iedere keer je zooi van je riem hoeft te halen. Nadeel dat je er met deze riem ook echt als een COP uitziet :). Maar who cares? Leger outfit kan wel, dus waarom geen police.

Die officiersriemen in die breedte zijn idd lastig te krijgen. Heb er zelf ooit eentje op Ebay gevonden. Werden in WO2 nog wel door legerofficieren gedragen. Als iemand nog weet waar die brede officiersriemen nog te krijgen zijn, houdt ik me ook aanbevolen, zoek er nl ook nog zo eentje in het zwart als broekriem.
 
Misschien moet je eens kijken bij bedrijven die spullen leveren voor de beveiliging? Zelf heb ik een smalle riem van de baas, waar ook allerlei zooi zoals porto, handstempel en nog meer aan hangt.
kijk eens op beveilings.startpagina.nl dan kom je gerust een paar linkjes tegen die wel interessant kunnen zijn.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan