Les Vosges tussen C d l Schlucht en de Grand Ballon


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste Hikers,

Hier maar weer een vraag over Les Vosges. We willen met Pinksteren starten op Col de La Schlucht en daarvandaan een tocht van drie dagen maken. Dat betekent vrijdagavond vertrekken en dan maandagavond weer in NL zijn. Zijn er bekende routes die daarvandaan lopen en de moeite waard zijn?

Persoonlijk liefst over een kam zodat de hoogteverschillen niet te veel zijn, ook al ontkom je daar niet aan.

Ik ga nu kaart 3618OT halen en 3619OT heb ik al. Liefst dus ook op die twee kaarten blijven. 36XXOT is zo tussen de Grand Ballon en Col de Schlucht.

Ben benieuwd naar de ervaringen!!

Roel

'Vind waar je naar zoekt!'
----
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Om heel precies t zijn de GR5 volgen van de Col en dan wel even de varianten pakken. Vanaf de Col loop je dan via een vraiant iets omlaag door een zeer l;euk paadje naar de Hohneck. Vanaf de Hohneck volg je een variant waarbuij je boven op blijft en dus niet naar beneden het al in. Volg dus niet de hoofdroute. Dan loop je het mooist en blijf je hoog.

mvg. Sander
 
Even mijn idee van een ander opzet.
Vrijdagavond naar Bussang. Auto achter laten op de parking voor de col en een korte avond/nachtwandeling via de GR531 naar chalet st hubert.
De volgende dag over de gr531 en later de gr531/5 richting ballon d'alsace (zeer mooie beukenbossen) Ik denk dat je deze top niet zal halen maar mogelijkheden genoeg om te wandelen (pik minstens een paar meertjes mee
Een overnachting in de abri ten ZO van haute Bers.
Over deze abris heb ik hier iets geschreven
http://www.hiking-info.net/artikels/Onbemande_hutten_Vogezen/
http://www.geoportail.fr/ is handig omdat je daar stafkaarten kunt oproepen
De volgende dag over de gr 5 richting Thann om na vogelstein, via auberge Gsang (ook zo'n mooie hoek)over geel kruis naar bitschwiller les thann te lopen. Trein nemen tot Kruth om naar de abri bockloch te lopen.
Gezellig hutje.
De sncf/ter site met treinverbindingen zal je wel vinden.
Mocht je plannen hebben om een tocht in lijn te lopen en er is geen spoorweg in de buurt
Misschien kan de bus een oplossing zijn
http://www.cg68.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=233

De laatste dag nog een flinke dagtocht over de gr 531 (mooie bossen alsook uitzichten als je over enkele toppen loopt)tot aan de auto
 
Beste Ivo,

Even een paar vragen nav jouw post:

1. Hoe lang is de korte nachtwandeling aangezien wij vrijdag pas om 7 uur weg kunnen.
2. Hoe zijn de afstanden die dagen met die route?
3. Kunnen we makkelijk afsnijden wanneer het teveel wordt?

Zoals je ziet heb ik mijn twijfels over mijn kunnen maar dat is vooral een ervaring uit het verleden. Ik hoop dat het nu beter gaat!

Roel
 
>Beste Ivo,
>
>Even een paar vragen nav jouw post:
>
>1. Hoe lang is de korte nachtwandeling aangezien wij vrijdag
>pas om 7 uur weg kunnen.
tussen col de bussang en de hut volgens de kaart rond de 3 km en nog geen 300m stijgen. De aanloop vanaf de col is niet te missen
->metalen ladder langs de weg. Als je pas om 7u kan vertrekken vraag ik mij af of je niet beter thuis op tijd in je bed kruipt om zeer vroeg op te staan. Col de la schlucht is geen bijster mooie parking om een paar uur te pitten. Dacht dat er ook borden stonden dat je er nt mag slapen maar dat zal voornamelijk voor de mobil-homes zijn

>2. Hoe zijn de afstanden die dagen met die route?
Lees het volgende verslag eens (trouwens ook een route die je zo kan copieeren als je op de laatste dag met de trein van thann naar metzeral gaat om de auto op te halen)
http://www.hiking-site.nl/schrijfblok_20030201-2.php
Op dag twee heb ik 7 uur gedaan van de abri blockloch tot st hubert.

>3. Kunnen we makkelijk afsnijden wanneer het teveel wordt?
> In het begin wel maar eenmaal bij de abri blockloch op de laatste dag kan dit niet. Het is dan bijna pal naar het zuiden
>Zoals je ziet heb ik mijn twijfels over mijn kunnen maar dat
>is vooral een ervaring uit het verleden. Ik hoop dat het nu
>beter gaat!
> Anders moet je een paar dagtochten plannen vanuit een betalende refuge. Het zou wel ees druk kunnen zijn met deze dagen.
de tocht die ik je voorstelde heb ik met mijn toen 16-jarige dochter gelopen. Paar sfeerbeelden: http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3093
Je zal waarschijnlijk nog wat plaatselijke sneeuwveldjes tegenkomen.
Sentier des roches bij col de la schlucht zou nog wel eens gevaarlijk glad zijn (mocht je daar willen starten en deze route lopen).
Nog een optie is een rondje waar je bv de auto in st maurice sur moselle laat staan. Daar tegen zaterdagmiddag aankomen om zaterdagavond te slapen in/aan refuge luthier bij ballon de servance zie http://www.hiking-info.net/artikels/Onbemande_hutten_Vogezen/
De volgende dag verder over de gr 7 over ballon d'alsace en slapen bij chalet petite chaume (lijkt me iets te vroeg om nu al te stoppen) of bij haute bers. Maandag maak je dan zo lang als je wil. Het is dan voornamelijk afdalen naar het dal.
Auto zou ook kunnen staan bij chaume du rouge gazon. Dan ben je al direkt op hoogte maar dan moet je andere indeling maken.
Om het geheel nog maar eens te stofferen met een link
http://pagesperso-orange.fr/refuge-du-rouge-gazon/randos.html

groeten,
ivo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan