leuk wandelgebied in zweden?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zoek een mooi hike gebied in zweden, niet te ver van stockholm (anders wordt de trein te duur...)
We lopen met rugzakken en gaan wild kamperen. Het enige wat we nodig hebben is af en toe een riviertje, en een mooie omgeving...
Ik hoop dat iemand ideeen heeft
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


>niet te ver van stockholm (anders wordt de trein te duur...)

Ik vrees dat ik je in de buurt van Stockholm niet verder kan helpen, heb daar zelf nog nooit gewandeld. Maar de trein naar het noorden is helemaal niet zo duur hoor. Ik geloof dat ik een paar jaar geleden voor 65 gulden vanuit Abisko terug naar Stockholm gekomen ben. Het zal intussen vast iets duurder geworden zijn, maar heel duur vast nog niet.

Groeten, Arjen
 
Inderdaad, in de directe buurt van Stockholm is het niet zo eenvoudig iets spectaculairs te vinden. Een twintigtal km ten zuiden van de hoofdstad ligt wel een nationaalpark, nl. Tyresta NP (naast het dorp/stadje Tyresö).
Op drie dagen heb je het echter al wel gezien...

Meer info zie http://tyresta.se/english.shtml

Die trein (Norrlandståget, zie www.connex.se) is inderdaad niet zo duur (relatief natuurlijk), zeker als je tevreden bent met een zitplaats en goed op voorhand boekt. De reis naar het noorden is absoluut de moeite waard, zelfs al zijn Abisko en aanverwante plaatsen erg toeristisch. 'T is dan wel even treinzitten!

Ha det bra!
 
Zelf wil ik binnenkort gaan wandelen langs de Botnische Kust, de Hoga Kusten op z'n Zweeds. 130 km wandelroute langs de kust tussen Harnosand en Ornskoldsvik. Het landschap is vooral beroemd vanwege de sterke geologische 'uplift' sinds de IJstijden. Je kunt er bijvoorbeeld kiezelstranden vinden midden in het bos.

Enige nadelen van dat gebied zijn wellicht dat het er druk kan zijn (en daarvoor ga je misschien niet naar Zweden...) en dat water misschien minder beschikbaar is dan verder landinwaarts.

Het gebied is goed te bereiken vanuit Stockholm: met de trein naar Harnosand en aan de overkant van de brug daar begint het pad.

Succes!
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan