Leuke 2 daagse route in buurt van eupen/spa/verviers/luik


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
RE: Leuke 2 daagse route in buurt van eupen/spa/vervier...

Hoi,

Hoge venen: Misschien vanaf Hockai naar camping Les Charmilles bij Ovifat. Dan de volgende dag naar Baraque Michel lopen en dan door naar de camping bij Gillepe (Heeft een mooie stookplek, wat misschien wel leuk is voor die vrienden).
Hockai-> Ovifat is een klein stukje, Ovifat->Gillepe wat langer. Misschien kan je het inkorten door na een wandeling op de venen vanaf Baraque Michel de bus te nemen naar Jalhay.

Groet Bas

Ben net terug van de venen. Sneeuw was helaas slechts met een vergrootglas te vinden. De zon was echter zelden ver weg
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wildkamperen met een grote groep in de Hoge Venen is sowieso erg lastig. De boswachters letten erg op. Je kan misschien ook een stukje GR5 pakken.
 
15 a 20 km per dag is al veel, ook voor meer ervaren lopers. Het hangt er wel van af hoe je dit meet. In de Ardennen is globaal hemelsbreed meten vertaald naar in het veld ongeveer 2x zo veel.

Een leuk rondje is bv: Spa - Nonceveux - Coo - Stavelot - Spa, oa via het erg mooie dalletje van de Ninglinspo.

edit: dat is een vierdaagsrondje... Voor een tweedaagse wandeling kies gewoon twee campings en loop via een andere route rond...

grtz
Henk
 
Mijn ervaring is ook de 20 km in de Ardennen echt een lange tocht is. In 2003 heb ik met een aantal vrienden ook een tocht gelopen in het hierboven genoemde gebied. Wij kregen toen de volgende nuttige tips (zie: http://www.hiking-site.nl/prikbord/...ic&forum=132&topic_id=1071&mesg_id=1071&page=). Vooral het boekje wat genoemd wordt is erg aan te bevelen.

Tenslotte nog een tip, zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt. In de kleine dorpjes in de ardennen kan je niet overal pinnen, ook al is er wel een supermarkt..... weet ik uit ervaringx(

Groet Cobus
 
Ik heb zelf redelijk veel in de ardennen gelopen, maar wel iets lager (luxemburg, bastoge, grens frankrijk die hoek. En dan liepen we meestal tussen de 20 a 30km.

Vandaar dat ik nu uitkwam op 15 a 20. Wellicht toch eens kijken naar hoe ze over luxemburg denken, gezien daar de campings veel dichter bij elkaar liggen.

En wildkamperen is met deze groep geen optie. Dat wil ik ook niet.

En ik snap dat ik een ander rondje kan lopen. Ben alleen erg krap in de tijd en zoek eigenlijk gewoon een complete leuke route. Als je zelf wat loopt, kan het ooit zijn dat je net de mooiste plekjes mist.
 
>
>En ik snap dat ik een ander rondje kan lopen. Ben alleen erg
>krap in de tijd en zoek eigenlijk gewoon een complete leuke
>route. Als je zelf wat loopt, kan het ooit zijn dat je net de
>mooiste plekjes mist.

Routes zijn meestal een compromis tussen toegankelijkheid (openbare paden), bevoorradingspunten (lees dorpen), richting van de route (de route moet per slot van rekening toch ergens naar toe gaan) en de evt. highlights van het gebied waar de route doorheen wordt gepland.

Zelf een route bepalen is opzich niet zo moeilijk. Kwestie van een beetje kaart kunnen lezen en de mooie plekjes heb je ook zo geindentificeerd. Zoal ze al niet op de kaart staan dan heb je het wel zo gevonden op internet. En bedenk voor ieder mooiste plekje ligt er iets verderop van de geplande route af wel een net zo mooi ander plekje.
 
Precies. En als je bang bent dat je de mooie plekjes zelf niet ontdekt, loop je gewoon een stuk GR. De ervaring leert dat die vaak mooie plekjes tegenkomen :)

grtz
Henk
 
Nadeel van een GR is alleen dat het geen wandel rondjes zijn. Maar om een wandelrondje te maken is een GR of LAW een goede uitgangsbasis.
 
Ik heb nog steeds dat boek waarvan sprake is.
Staat bv een weekendje hoge venen in.
Auto achter laten bij het natuurparkcentrum nabij de botrange om dan voornamelijk over de gr 56 naar de camping van bévercé (bij malmedy)te lopen (natuurparkcentrum-bayehon-longfaye-warche-reinhardstein-béverce (20 km)
terug (over 22 km) via ferme libert-trois marets-fraineu-pont de beleu-baraque michel-noir flohay-helle-botrange.
Als je interesse hebt zal ik het overzichtskaartje inscannen zodat je het zelf kan overtekenen op de kaart
Ivo
 
Graag! ben zeer geintresseert, bedankt.

En ja, ik weet hoe ik een route moet uitzetten en kan lopen. Heb al (zeer) veel tochten in de ardennen achter de rug. Maar dat is wel met een ander "publiek" en een ander soort tocht. Dan improviseer ik ook wat meer tijdens het lopen zelf.

Maar nu wilde ik eigenlijk gewoon een simpele, makkelijke, doe geen moeite route. Maar afgezien van het bovenstaande is die er dus niet echt merk ik..
 
Hoi,

Wie heeft er een mooie leuke route voor een 2 daagse tocht niet te ver in belgie? Ik ga lopen met een club vrienden (onervaren) en wil dus een lichte tocht lopen. Zeg 15 max 20 km per dag (ja, ik weet het, normaal doe je dat voor de koffie in de morgen). Ik weet niet hoe goed ze lopen en heb al eens de fout gemaakt om mensen gruwelijk te overschatten.

Zelf ben ik aan het kijken geweest naar Eupen Monschau (GR15), maar die is net iets te lang gok ik (25km). Maar als iemand een waypoint file van dit stuk van de GR15 heeft, graag. Ik heb hem niet kunnen vinden het het grote internet.

Dus als iemand een leuke route heeft, met leuke campings, dan graag....

gezien de grote van de groep en de ervaring hiervan ervan, zie ik wildkamperen (helaas) niet zitten.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan