Leuke tocht in oktober/November


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo buitenlui!

Ik ben van plan om halverwege oktober ( mss ivm werk de eerste week van november) even een dag of 4 een leuke tocht te maken.

ikzelf denk hierbij aan de vogezen (ballon d'alsace. nou ben ik benieuwd naar jullie tips of aanwijzingen over dit gebied. Of eventueel suggesties voor andere gebieden.

Ik ga met eigen vervoer en wil graag mijn hond meenemen.

groetjes
Tim
 
Ha Tim,

Ik zelf ben tot nu toe twee keer naar de Vogezen geweest. En het was geweldig, behalve dat ik naar de kl***n ben gegaan :)

Wij zijn in Mei geweest en ik weet niet hoe het in november is. Ik zou voorbereid zijn op alles! Water kan je gewoon filteren uit beekjes en misschien wel zo drinken, wat wij niet hebben geprobeerd.

Reken op een maximale hoogte van 1400 m wanneer je naar de Grand Ballon, de hoogste van de Vogezen, gaat. De Hoheneck is ook erg leuk maar rondom deze berg lastig wildkamperen. Tenminste op de route die wij genomen hebben.

Ik zou beginnen eens kijken op Google Maps hoe het daaruit ziet. Kan verhelderend werken.

Hond is misschien wel lastig en weet niet of het daar mag. Misschien dat anderen dat weten?

Veel plezier, wat wel gaat lukken, denk ik!

Roel
 
Kijk gewoon in de winkel even de GR5 gids die door de Vogezen loopt. Je hebt een leuk stuk vanaf ergens in de omgeving van de Hohneck naar de grand Ballon. Neem de variant over de kopjes vanaf de Hohneck dan blijf je hoog en is wildkamperen wat makkelijker. Ik kan me op dat traject geen beperkingen herinneren ten aanzien van honden. Op campings is dat meestal sowieso geen probleem en die kan je makkelijk nabellen.
 
Hoi Tim,

ik heb je een tijdje geleden een mail gestuurd, maar nog geen reactie gehad. Misschien komt ie in je junkmail ofzo, heb je hem wel gehad?

Harold
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan