levensduur dure tenten


Status
Niet open voor verdere reacties.
N

nicole

Guest
Hoi allemaal,

Ik ben, voor fietsvakanties, op zoek naar een goede tweepersoons-tunneltent met redelijk wat bagage-ruimte aan de voorkant (als je fietst neem je een hoop meer zooi mee dan als je loopt!). Een paar jaar geleden hebben we een redelijk goedkope gekocht (Walk-a-Way voor ongeveer 500 piek, zo'n vier kilo, drie bogen). Na de eerste zomervakantie in Schotland met een paar fikse stormen was het ding al aardig uitgelubberd. Nog twee mooi-weer zomervakanties en een paar weekenden later is het helemaal afgelopen met 'm (uitgelubberd, rits kapot, lek langs naden, stok gebroken). Dus nu moet er een nieuwe komen. We willen wel een goede dit keer, die langer meegaat dan een paar jaar. Maar die zijn duur! Dus wat ik nu eigenlijk wil weten voor ik zoveel geld uitgeef is het volgende: Gaan al die dure merken nu echt zoveel langer mee? En zit daar ook nog verschil in? Hoelang doen jullie bij redelijk normaal gebruik met zo'n tent? Zijn ze bestand tegen storm? Kortom: zijn ze inderdaad hun geld waard? Want als ze vier keer zo duur zijn moeten ze ook vier keer langer mee, vind ik. We gebruiken 'm in principe alleen in het voorjaar voor ongeveer 4, 5 (lange) weekenden en in de zomervakantie voor een week of vier, vijf.

Groetjes, Nicole.
 
Nicole,

Mijn ervaring is dat zelfs de duurste tent het niet overleeft als je er verkeerd mee omgaat.

Nat inpakken, risten niet normaal openen, rubbers niet onderhouden, allemaal kleine dingen die zelfs de duurste tent kapot krijgen.

Ik denk dat de duurheid (in prijs) van een tent vooral is terug te vinden in zowel comfort als bruikbaarheid. Zo zal een duurdere tent bijvoorbeeld beter ventileren, lichter van gewicht zijn, makkelijk op te zetten, ook bij regen, etc.

Daarnaast zijn bij duurdere tenten de naden vaak beter gestikt, de stokken iets sterker en het materiaal iets beter bestand tegen bijvoorbeeld UV-straling van de zon. Zaken die een klein verschil maken wellicht in duurzaamheid (en iets meer in prijs), maar het zeker niet redden als je als een 'mafketel' met je tent omgaat.

Gebruik je je tent dus maar zelden, dan moet je kijken of je het geld er aan wilt uitgeven voor het extra gemak.

Succes!

Raymond
 
Beste Nicole.

Ik begrijp je wel, maar je verhaal klopt niet helemaal.
Die tenten zijn duurder omdat er betere materialen voor gebruikt worden maar je betaald ook voor een bepaalde service die er achter schuilt.

Ooit had ik een TNF tadpole gekocht. Die tent is nu 11 jaar oud en doet het nog prima maar met deze tent had ik na 4 jaar in Schotland problemen met het grongzeil.

Hij is toen opgestuurd naar TNF en ik kreeg er een nieuw grondzeil in zonder dat ik daar ook maar een cent voor heb hoeven te betalen.
Ik moest alleen de naad opnieuw sealen.

Groetjes.
Peter.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan