Levensduur tent


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik vroeg me eigenlijk af wat de levensduur van een goede tent is?
In de veronderstelling dat je ze ongeveer 14 dagen per jaar zou gebruiken.
De POLYESTER en de NYLON materialen die tegewoordig voor de tenten gebruikt zullen waarschijnlijk ook lijden van de tand des tijds.

Ik kan voor een relatief mooie prijs een tentje kopen (Jack wolfskin Tundra)wat volgens mij toch een goede tent is

De tent is nog maar één maal gebruikt en voor de rest ze al een aantal jaren niet meer gebruikt.

alle info is welkom


:)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Met onze tweede trekkerstent die 2 - 5 weken per jaar werd gebruikt deden we een jaar of 7. Daarna ging de getapede naad op de buitentent kapot en begon hij te lekken. Het doek was nog steeds goed. Onze autovakantie-tent hebben we ook na zo'n 7 jaar afgedankt. Van deze tent begon het doek zichtbaar minder te worden.

Tenten slijten voornamelijk van zonlicht. Ik gebruik ons dure trekkerstentje dus ook niet als ik niet lichtgewicht aan het trekken ben. Verder moet je de tent na gebruik goed te drogen hangen en in een ruime doos/zak bewaren. Van in de doos liggen slijt de tent niet.

Linda
 
Hoi,

Ik heb die vraag ook al eens neergelegd bij wat tentenfabrikanten.
Erdman Schmit zei indertijd dat ongeveer 30 weken normaal gebruik voor een ripstop nylon tent het maximum is. By Birdland riepen ze iets soortgelijks; 25-30 weken. Lightwave garandeerde me dat hun ultra tenten het minimaal 6 maanden uithouden als de volle zon er iedere dag op staat (dus véél UV); de "gewone" tenten garanderen ze voor minimaal 4 maanden.

Groetz,
Dennis
 
Hoi,

Als ik het dus goed begrijp is de tijd dat de tent bloodgesteld is aan de openlucht de bepalende factor voor de levensduur en in mindere mate de ouderdom.
Een tent onder goede omstandigheden opslaan (droog en niet te fel samengeperst in de verpakking) is dus niet zo erg voor de levensduur?
 
Ooit heb ik ,begin de tachtiger jaren een Trio Sekinek gekocht, een van de eerste polyester tunneltenten die op de markt kwam. Bijna 20 jaar later moest ik hem wegdoen omdat het (katoenen?) stiksel algemeen de geest begon te geven. Het polyester doek zelf was nog goed, hoewel bezaaid met vlekken, brandgaten enz. De totale gebruiksduur buiten schat ik op ruim een half jaar, wel altijd in het donker bewaard.

Groeten,

Boelo
 
Niet zozeer bloot stellen aan de buitenlucht maar aan UV straling (van de zon) doet de tent slechter worden. Dus als een tent (tijdens trekken) nooit in de volle zon staat zal het een langere levensduur hebben dan wanneer het elk jaar 2 week in het zuiden (in de zon) op de camping staat.
 
Mijn welliswaar erg goedkope tentjes die ik gebruik tijdens werk in Frankrijk zijn meestal opgegeten door de zon in ongeveer 12 weken.

Erg winderig en altijd zonnig plekje. Vandaar koop ik geen dure tent voor als ik ga werken.

Groeten,
Jeroen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan