Lichtgewicht 1p tentje - welke!?


Hoi, ik ben nieuw hier, leuk!

Ik heb altijd wel graag gekampeerd, vaak op de fiets of backpackend met OV, maar ben nu enthousiast begonnen met hiken. Laagdrempelig gestart met stukjes Drenthepad; spul uitproberen en weer een beetje conditie opbouwen. Volgend jaar hopelijk een kleine thru-hike in Schotland of Scandinavie. :love:

Ik ben héél blij met mijn 3p Tarptentje van 1,7kg, maar voor het wandelen mag het best wat kleiner en lichter. Ik heb alleen al veel nieuw spul gekocht en nog wel een lijstje, dus ca €300 is wel mijn max. Het heeft geen haast en 2ehands heeft vrijwel altijd mijn voorkeur, dus daar keek ik vooral wat naar uit.
Wensen:
  • Ik kan wat overprikkeld raken en wil me dan wel lekker kunnen terugtrekken in mijn tentje. Of dat voldoende kan in een 1p zal ik (1.68) moeten ondervinden, en Dyneema valt daarom denk ik af voor mij
  • Trekking-pole tent is inmiddels ook een optie
  • Single wall twijfel ik over, qua condensatie en omdat ik snel koud ben en het vooral in Noord-Europa zal gebruiken
  • Uiteraard wil ik zo licht & ruim & comfortabel als mogelijk voor de prijs :cool:
Ik zat te kijken naar de Six Moon Design Lunar solo of Liteway Illusion solo. Maar dat is single wall en voelt denk ik al snel krap. Ik overweeg binnenkort een weekje vakantie te nemen en dan een Lunar te huren bij hikershouse om het eerst eens te ervaren.
Maar nu! Komt een vriend uit de VS naar Europa! En die wil wel een tentje voor me meenemen! #very # exited!! o_O🥹😂 Dus dan wordt het denk ik toch een Tarptentje, bv een Notch of Dipole. Of een Stratospire? Maar afgelopen week viel mijn oog op de Durson Mid-x 1p solid en die staat nu bovenaan... Moeilijk kiezen!! Wat denken jullie?

Dank vast voor het meedenken! Groetjes en goed weekend 🤗🌻
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik heb zelf een X-mid 2-persoons. Het extra gewicht vond ik verwaarloosbaar. De 2p geeft je een zee aan ruimte, maar ook de mogelijkheid om af en toe met 2en te slapen. Overigens heb ik ook een double wal, om ’m (bijna) 4 seizoenen te kunnen gebruiken.
 
Hoi Susu, welkom!

De Notch is een fijn tentje met een heerlijk kleine footprint, ook op wat meer ongelijke grond prima te doen! Wel wat krap, dus dat moet je wel passen. Ik ben 1.80 en dat gaat prima met een xtherm RW mat. Dus met jouw lengte lijkt me dat ook prima te doen. Voor mij een ‘zomer- of mooi-weer-tentje’, omdat ik hem bij nat weer met allemaal natte spullen wat krap vind.

Een Stratospire (dcf) heb ik ook liggen, die is voor alle weertypen. Om verliefd op te worden (Sorry, ik ben zo’n gear-freak…). Een megaruime tent als je solo weg bent. Grote footprint ook, maar superheerlijke tent. Bulky, maar dat zijn alle dcf-tenten.

Groeten,
Léon
 
Ik heb nog een donkerbruine Liteway Equipment Pyraomm duo tarp met passende bug netting insert (van Ali express) te koop. Laat maar weten of je interesse heb.
 
  • Leuk
Waarderingen: Susu
Ik heb zelf een X-mid 2-persoons. Het extra gewicht vond ik verwaarloosbaar. De 2p geeft je een zee aan ruimte, maar ook de mogelijkheid om af en toe met 2en te slapen. Overigens heb ik ook een double wal, om ’m (bijna) 4 seizoenen te kunnen gebruiken.
Hier sluit ik mij volledig bij aan:)
 
Dank allen! Lastig kiezen hoor, zonder de tenten uit te kunnen proberen, of zelfs maar zien! Ik denk dat ik het gewoon moet gaan ervaren... Gewoon maar knoop doorhakken en uitproberen, en dan kan ik altijd evt verder zien/ doorverkopen.

De x-mid 2 is inderdaad maar 300 gram zwaarder dan de x-mid 1. Maar ja, zo is de x-mid 1 ook maar 300 gram zwaarder dan de liteway illusion, etc. Dus waar kies je dan voor, op de lijn gewicht vs comfort vs €€... Ik ga voor deze tent toch voor zo licht mogelijk, met daarnaast hopelijk voldoende ruimte & comfort. Ook omdat ik de Tarptent Cloudburst 3 zeker houd als alternatief en daar ook heel prima mee loop.

De lichtste vallen voor mij af; DCF en ook de lunar en illusion solo. Qua DFC (privacy)/ single wall/ design/ ruimte. Ietsje zwaarder kom je dan uit bij de x-mid 1 en diverse Tarptentjes. Ik ben al vele jaren gróót fan van Tarptent, dus het koste even moeite en hartepijn ( :cool: 😂 ), maar de reviews over de x-mid zijn zó goed... :love: Dus ik ben om! En ook de x-mid 1 lijkt me echt een stuk ruimer opgezet en/ of robuuster dan de "gelijkwaardige" Tarptentjes.

Nog even moed verzamelen om de koop definitief te doen. Maar ben er bijna, misschien even wachten tot ik koorts-vrij hoofd heb...:rolleyes::LOL:
Dank voor jullie berichtjes! En tot een ander draadje, groetjes Suhela
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan