Lichtgewicht rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een lichtgewicht rugzak van ca. 55 liter om mee te nemen op tochten met weinig bagage. De rugzak moet wel een goed frame hebben. Met moet ook een smal model zijn om te gebruiken tijdens langlauftochten.

Ik heb gekeken naar de Bergans Helium. Die weegt 1,5 kilo en het rugpand ziet er degelijk uit.

Heeft iemand ervaringen met dit model? Eventueel andere aanbevelingen?

Groeten,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Ik ben op zoek naar een lichtgewicht rugzak van ca. 55 liter
>om mee te nemen op tochten met weinig bagage. De rugzak moet
>wel een goed frame hebben.

Hoe licht moet het zijn? 1,5 kilo vind ik te zwaar. Als je wilt weet ik een 50 liter rugzak voor maar 200 gram! Maar goed die heeft dan geen frame.

rugzak met frame: Gossamergear Mariposa ca 450 gr en 50 liter:

http://www.gossamergear.com/cgi-bin/gossamergear/Mariposa-Standard.html

Mijn G4, ook van gossamergear verwacht ik deze week te krijgen.

Meer traditioneel en beter verkrijgbaar: Osprey Aether 60 ca. 1500 gr en 65 liter:

http://www.ospreypacks.com/aether_60.htm

Over het algemeen is berghaus prima. Maar zoals met iedere rugzak wel ff passen met wat gewicht erin.

Suc6 Eins
 
Hoi Eins,

Ik weet niet precies hoe licht hij moet zijn. Ik weet niet zo goed wat er mogelijk is. Ik heb nu een rugzak van 65 liter die 3 kilo weegt. Het moet in ieder geval een heel stuk lichter zijn dan die, anders kan ik net zo goed deze grote meenemen.

Een rugzak van 200 gr klinkt mij niet erg overtuigend in de oren. Ik vind dus dat het een redelijk degelijke rugzak moet zijn waar je wel zo'n 10-12 kilo in moet kunnen dragen. Met een (invendig) frame. Mijn man heeft er een van The North Face, de Prophet. Die vind ik wel degelijk, maar die heb ik alleen in 65 en 45 liter gezien.

Maar ik zal eens rondneuzen bij de rugzakken die jij en Marc aanbevelen.

Alvast bedankt voor de moeite,

Linda

(Gaat nu eerst nog een weekje langlaufen met de oude rugzak.)
 
Hoi Linda,

Waarom wil je een goed frame in je rugzak? Als je toch bezig bent je rugzak lichter te maken kun je misschien ook de inhoud qua gewicht omlaag brengen. Als je op een rugzak al 2 of meer kilo kunt winnen zet je al een flinke stap! Ik snap de behoefte aan een stevig frame (heb zelf onder andere een MacPac, oerdegelijk en zeer goed frame), maar het is niet altijd noodzakelijk.

De radical design die hard 50+10 is misschien een optie voor jou: http://www.radicaldesign.nl/nl/diehard.html
Ik heb er geen ervaring, maar de rugzak ziet er goed uit. Geschikt voor toerskiers en 1100 gram (minder als je de heupband aanpast). Nadeel is wel de prijs, het Nederlandse (kwaliteits) outdoorproduct komt niet goedkoop. Als je nog extremer wilt moet je eens kijken bij GoLite of vergelijkbare extreem lichte rugzakken.

Groeten,

Marc van den Berg
 
Hoi Marc,

Ik vond op zaterdag voor vertrek nog een geschikte rugzak. Lillsport, 30+15 liter, 1300 gr, goed draagcomfort, 125 Euro. In de winkel zag ik ook ultralichte rugzakken zonder frame waar je een slaapmatje in het rugpand kon stoppen. Ik was niet van plan een slaapmat mee te nemen en had verder te weinig vertrouwen in de rugzakken. Ik vond ook nog een andere mooie van Bergans, maar daarvan was het schouderpand erg onstabiel.
Maar ik heb nu toch ruim 1,5 kilo bespaard en heb nu ook een rugzak van beschaafder formaat. Op huttentochten heb je geen 65 liter rugzak nodig.

De reden dat ik een redelijk frame nodig heb is dat mijn rugzak 10 kilo weegt (inklusief 1.5 l drinken). Ik kan hier niet echt veel meer van weglaten. Ik heb al een lichte slaapzak en heb verder echt heel zuinig gepakt. Ik was tijdens de tocht in ieder geval tevreden met de rugzak. Heb nu alleen nog andere langlaufschoenen en bindingen nodig vanwege de dikke blaren :-(. Ik ga van de week maar eens in de uitverkoop kijken.

Groeten,

Linda
 
>In de winkel zag ik ook ultralichte rugzakken zonder frame
>waar je een slaapmatje in het rugpand kon stoppen.

Hoi Linda,

Welke rugzak was dat en waar heb je die gezien?

Groet Eins
 
Hoi Eins,


>Welke rugzak was dat en waar heb je die gezien?

Sorry. Ik heb ze alleen gepast en geconstateerd dat het niet was wat ik zocht. Verder niet het merk onthouden. Gezien in een winkel hier in Noorwegen.

Groeten,

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan