Lichtgewicht trekkingtent voor 2 personen gezocht


Status
Niet open voor verdere reacties.
Wellicht een oude vraag, wellicht nu wat meer actuele info ;-)
Ik zie even door de bomen het bos niet meer.......

Wij zoeken een lichtgewicht tent (voorkeur voor groen) met voorportaal (voor koken en rugzakken opbergen); het liefst onder de 3kg (incl. evt. footprint).
Manlief is 2 meter, dus iets meer ruimte nodig dan gemiddelde hiker :7

Liefst duurzaam, kwaliteit voor niet teveel centjes (hollandser kan het toch niet toch? :p )

De Hilleberg Nalo 3TR lijkt ons fantastich, echter.... de prijs... pfjjeeewwww..... weet iemand een gelijkend en veel goedkoper alternatief?

Ik lees ook veel over tarpen, maar kan je daarmee op een camping staan? Lijkt me niet zoveel privacy toch?

grtz,
Melanie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Melanie,

Tja, een tent onder de 3 kg met voorportaal vereist erg licht materiaal, en da's dan weer duur. Een alternatief dat nauwelijks goedkoper is, is bv. de Lightwave T2 trek XT. Als je echt goedkoper wilt kan je bv. naar de Vaude Ferret I, maar die is misschien wat krap voor 2 personen. De Ferret III is dan beter, maar die weegt weer bijna 4 kg...

Wat wil je er eigenlijk mee doen? Verwacht je slecht weer en zo, veel wind?
Meestal met goedkopere tenten die toch lichtgewicht zijn wordt dit bereikt door veel mesh materiaal in de binnentent te gebruiken, da's goedkoper dan een dunner en lichter doek nemen voor de hele tent, maar wat de stabiliteit bij (harde) wind niet ten goede komt. (Ik denk aan b.v. een MSR Zoid, die bij harde wind erg onrustig is)

Groetz,
Dennis
 
Heej Dennis!
Wat leuk dat uitgerekend *jij* reageert!:7
Dankzij jou heb ik een Exped matje gekocht, en ook inderdaad geen rugklachten meer, ondanks 'de leeftijd' van over de 30 ;-)

Je geeft goede alternatieven voor de tentjes. Ik ben gelijk gaan kijken en zag er weer wat alternatiefs bij! En ook weer wat goedkoper dan de Hillberg Nalo :p

Bedankt voor je reactie; ik ga me hier verder in verdiepen!
Nog verder? ja ja... :+

grtz,
Melanie
 
Hi,

even gezocht maar kan geen nallo 3tr vinden... welke is dat precies??

Maar er zijn nog legio andere opties te bedenken als bv van Fjall Raven, de Skulle en de Akka, beide onder de 3 kilo's en voor een redelijke prijs. Lightwave tentjes eens bekeken en moet eerlijk bekennen dat ik ze er zeer strak vindt bij staan, goede gewichts ruimte ratio, aardige prijs en zeer mooi afgewerkt.
Ook Nordisk heeft een mooie tunnel, de sundback, zit net boven de 3 kilo maar is dan ook errug ruim bemeten.

En tarpen op een camping, das een keuze, kan inprincipe prima vind ik maar dat vindt niet iedereen...

Maar nog een beetje denk ik.

Bas.
 
Hi,

had ik ook al gekeken maar ben der nog niet helemaal zeker van welke je bedoelt met de tr...

een aardige tweeboogs zou nl. ook de vitus van Nordisk zijn.

Maar wat is precies je gebruiks doel??

Zelf heb ik voor het echte werk een TNF Westwind... die gerbuik ik zowel voor het fietsen als wandelen. Ook een enkeldaks sheltertje wordt redelijk veel gebruikt, maar das natuurlijk wel weer even wat anders.

Bas
 
Over het tarpen, ja je hebt dan niet echt privacy aangezien de voorkant gewoon open is (maarja dat is het hele idee er achter). Heb je slecht weer en veel wind is een tarp ook niet echt aan te raden. Ik heb nu een tent en een tarp en de tarp gaat alleen mee bij droog weer. Maar je kunt er gewoon mee op de camping staan hoor, je moet je gewoon niks van die andere mensen aantrekken :p

Niet te dure tenten maar naar mijn ervaring ook goed zijn de Wechsel tenten (www.wechsel-tents.de), bij voorbeeld de White Nites. In Nederland bij Carl Denig te verkrijgen.

Groeten Laurens

Heeft dit weekend nog gewoon met zijn tarp op de camping gestaan:)
 
Hi Bas, ;)

ons gebruiksdoel is voor de hiking, voorlopig het Pieterpad, en paalkamperen, en de Ardennen met wildkamperen. Valt mee toch?
Ik ben een watje; wil niet in de winter kamperen :p ... je weet wel.... vrouwen :* en koukleumen... tjsa... ;)
Vandaar ook dat ik maar gelijk de dikste Exped mat heb gekocht die er was :D

Aangezien ik gek ben op koken, bereid ik van tevoren veel maaltijden voor, droog voedsel, vandaar dat ik graag in de voortent de mogelijkheid wil hebben om onze Jetboil aan de praat te krijgen. Ook onder deze omstandigheden moet lekker gegeten worden toch? :+

Dus een tent die zeer licht is in gewicht, en waar toch goed in geslapen kan worden met m'n lange vent, waar genoeg ruimte is om de backpacks (met eten... giegel) in te bergen en waarin deze kokkie ook haar 'kunsten' kan uitoefenen, ook al is het in de 'wildernis'
;-)

Afgelopen weekend hebben we 30km gelopen met een tent van 6.6kg, ik weeg zelf 75kg en had een last van 17kg op m'n rug.... dus een investering in een goeie lichtgewicht tent is, volgens mij, het eerste wat we kunnen doen.

grtz,
Melanie
 
Hi Melanie,

Wat vindt je van de Moonshadow Duo van Eureka, een tent met een goede prijs kwaliteit verhouding en ook nog geschikt voor lange mensen. Zie: http://www.eurekaeurope.com/en/tents.php?group=2&product=6

Ik weet niet of je de voortent groot genoeg vindt, maar een jetboil is natuurlijk niet zo groot en er komen geen schadelijke stoffen uit zoals bij benzinebranders.

Enja 17 kg op je rug is geen pretje, hoe minder hoe beter. Zelf dit weekend voor het eerst mijn tarp meegenomen en alle bagage in een 35 liter rugzak gepropt. Het gewicht was onder de 10 kg, een hele verademing:)
 
oh WOW! 10kg?? tsja, met alleen een tarp, dat scheelt natuurlijk.

Ik heb even gekeken naar de tent die je bedacht had; ik zou hem in het echie moeten zien, zo'n schuine voorwand geeft met niet echt het gevoel dat ik daar lekker in de stromende regen kan gaan zitten, want dan moet de luifel dicht, anders komt er water langs de zijkanten.....
Dat is wel iets wat ik als nadeel zie.......
Of zie ik dingen die er niet zijn wellicht?

:7 Melanie
 
Wechsel is al genoemd, ik heb zelf een wechsel outpost en die bevalt prima (ik ben ruim 1.95m). Carl denig verkoopt ze in Ned. Ik heb de gewone TL versie van 3.6 kg, er is/was?? ook een lichtere ZG (duurdere) versie van onder de 3 kg. (uit hun site kan ik niet meer afleiden of ze die lichte nu nog wel of niet verkopen, ze noemen hem soms wechsel canicula ).
 
Melanie,

Ja het klopt de voortent loopt schuin af, er echt in gaan koken wordt dan een probleem ja. Maar als je een lichte tent wilt gaat dit meestal ook ten koste van de voortent. Maar misschien dat er nog andere mensen zijn met andere iedeeen.

@Edwin, die lichte versie hebben ze ook nog maar die heet gewoon hetzelfde alleen dan achter de naam Zero-G (ZG). Wechsel heeft namelijk drie variant waarin ze een tent model uitvoeren.
 
Ik ben sinds heel kort de trotse bezitter van een Fjallraven Akka R/S 2
Zo kort dat ik hem nog niet eens binnen heb, maar de reden dat ik heb gekozen voor deze tent:

Prijs: 359 euro is de vraagprijs, ik heb m iets goedkoper wegens vaste klanten korting: 319 euro. Gewicht 3 kg.
De verhouding slaapgedeelte/voortent bevalt me, slapen plus wat minimale spulletjes in de binnentent, de rugzakken netjes droog voorin. Koken (op gas) is mogelijk omdat de binnentent een flink recht dak heeft, er zal wat geschoven moten worden met de rugzakken dan.
Opzetten en afbreken in de regen lukt je met een droge binnentent, erg belangrijk!

Doel: de nachthikes en zo hier, mijn eigen 2 en meerdaagse tochtjes en bijvoorbeeld de WHW die zeer serieus op de kalender staat voor volgend jaar.
Ik kan voor mij zelf maar 1 echt nadeel vinden van zo'm tunnelmodel:
De hele constructie valt of staat letterlijk met het stral opspannen van de voor en achterkant. Als de ondergrond zo zacht is dat je dat niet lukt is een zelfdragende koepel waarschijnlijk prettiger.
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Tja, laat me eens denken.... Je hebt nog de Helsport Bygdin 3 camp, 3.1 kg, maar Helsport tentjes zijn nogal laag (ongeveer 1 meter), dus da's met aankleden in de morgen niet echt handig. Zeker niet als je op een 9cm dikke Exped mat ligt :) En geweldig goedkoop is Helsport nou ook niet.
Een Birdland Supernova (zijn die nog te krijg?), maar die weegt al weer bijna 4 kg...

Als ik nog ergens opkom, post ik het wel.

Groetz,
Dennis

- Heeft zelf een Lightwave t2 ultra xt -
 
Hmm klinkt erg bekent

Moest je eens met mijn vriendin gaan kletsen, die vind sinds een tijdje kamperen bij min 10 ook ok....

Maar een tent van 6,6 kilo is idd wel een beetje overkill.

Ik zou denk ik eens kijken naar idd de Fjall tentjes en zeker ook de Lightwave, super. (Nu eerst mijn Westwind gaan verslijten.....dat duurt en duurt..)

Maar koken doe ik altijd buiten, heb zelf een klein tarpje inelkaar geknutselt en das super, bij weer en wind gewoon fijn koken.

http://www.joycewagemakers.dds.nl/thumbs/img_2187.jpg.jpg

Bas

-na 5,1/2 jaar nog steeds erg blij met zijn WW...-
 
Hoi Edwin,

ja, ik zag bij Carl Denig ook leuke tentjes, de Wechsel Intrepid 2 heeft een jubileumaanbieding, voor E289,00.... dus dat wordt interessant!
Even manlief meenemen en in de tent leggen :D en als dat goed is, dan ga ik daar ook nog bijzitten met Jetboil, en als alles ok is.... moet het lukken toch?
Ik las veel lovende kritieken over dit model.

We komen er wel ;-)

Bedankt voor je reactie,
grtz,
Melanie
 
Hoi Bas,

nou heb je me natuurlijk erg nieuwsgierig gemaakt met je kleine tarpje wat je in elkaar hebt geknutseld. Hoe heb je dat gedaan? Is het alleen voor over het kooktoestel, of zit het aan de tent vast? Hoe moet ik dit zien?

;-)
Melanie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan