LIDL heeft namaak trangia voor 15 euro


Status
Niet open voor verdere reacties.
Bij de actiespullen van de LIDL staat op deze week (18 juli) een namaak-trangia voor 14,99 euro en dat is toch 50 euro goedkoper dan de echte. Het is de versie met aluminium pannen, ik weet niet welke grootte.
Jannie te Linde
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Momenteel loop ik te twijfelen mbt de aankoop van een trangia. Ziet die van de lidl er een beetje betrouwbaar uit? Mijn gevoel zegt me overigens dat ik liever meer euri uitgeef dan dat ik door het goedkooop/duurkoop-principe zonder kooktoestelletje kom te zitten op mijn vakantie.....
 
Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ben er zonet heengeraced om dit stukje techniek eens van dichtbij te bekijken. Er zitten twee pannen bij van 1,4L (doorsnee 17cm) en 1,6L (doorsnee 18cm). Daarnaast zit er nog een leuke braadpan bij van 22.5cm doorsnee. Het hele pakket bij elkaar is 12cm bij 22,5cm en weegt ca. 1,05kg.
Na brutaal de doos opengetrokken te hebben (maar he, dat doet iedereen bij de lidl) kan ik concluderen dat de pannetjes er redelijk goed uitzien. Laten we het erop houden dat de pannetjes alleen de 15 euro al waard zijn. De rest van de constructie ziet er ook redelijk goed uit, het aluminium is niet te dun en het brandertje lijkt koper of messing te zijn. Alleen over de constructie om de pannen omhoog te houden, heb ik nog mijn twijfels over het gebruiksgemak.
 
Laat ik nou vanmiddag in de buurt zijn van een LIDL...en ik had dit jaar nog geen pannensetje gekocht, dus dat komt mooi uit.

Gr.
Ted (die minstens ieder jaar een nieuw pannensetje koopt) ;)
 
ik heb gehoord dat die brander die bij deze set iets minder is... Had hem al gezien in de folder en vanochtend nog bekeken, maar toch maar niet gekocht, omdat ik het eigelijk niet nodig hebt. Goedkope dingen zijn immers alleen goedkoop als je ze ook gebruikt.
 
Tja, een hele boel dingen kan je mooi goedkoop kopen. Maar of je nou een brander goedkoop moet kopen. Wie weet is dat ding ondeugdelijk (lekken bv. heb je toch mooi een probleem en misschien wel een gevaarlijke situatie....

Groetz,
Dennis
 
hmmm, voor maar 15 euro wel de moeite om uit te proberen toch?

Mocht de brander niets zijn, dan heb je iig een paar pannetjes erbij. :)
gr. Nanda
 
Mwah,

Als je al pannetjes nodig hebt. Ik gebruik nog steeds hetzelfde alu-pannensetje dat mijn ouders in 1976 gekocht hebben. Ik ben er niet echt zuinig op (mooie als sneeuwschep of een om dijkjes te bouwen in een bergbeek:p ) en heb al verschillende branders geprobeerd, maar d'r zit nog geen gat in de bodem. Het duurt nog wel even voordat ik een nieuwe uit mag zoekenx(

groet,
Richard

- nog 4 dagen
 
>met een spiritis brander kan er niet echt veel verkeerd gaan
>hoor...

Famous last words ;-)
 
Zojuist teruggekomen van drie weken testen in scandinavie en ik kan zeggen dat dit mooie namaaksetje het net zo goed deed als die echte trangia van een fin op de camping. Het enige echte verschil is het systeem waarmee de pannetjes in/op de trangia worden gezet. Bij de echte werkt dit eleganter dan bij de namaak, maar niet minder goed.
 
ben ik even blij wand ik heb er 5 gekocht
en ik gebruik ze voor gasten die mee varen met de kano's


en ze werken okee
 
Heeft dat ding van LIDL ook nog een merk waarnaar ik kan zoeken op internet? Als je zoekt op 'trangia' of 'trangia style' vind je wel een hoop spullen die allemaal veel duurder zijn dan €15,-.
Op EBAY is wel de army versie te vinden voor dat bedrag maar dan heb je maar één ketel en één pan en ik betwijfel of ik mijn fluitketel in de ovalen houder krijg.

Na net weer een week als rariteit met mijn gasbrander tussen de "trangia clonen" gezeten te hebben ben ik helemaal om.
 
Kan iemand mij vertellen waarom ik deze wel of niet zou moeten aanschaffen?

Oftewel de voor en nadelen tov gewoon campinggaz?

Greets,

Dirk
 
Hi Drik,

piritusbranders
Net als benzine is ook spiritus goed verkrijgbaar. Het voordeel van spiritus als brandstof is dat je er geen buitensport-zaak of benzine-pomp voor hoeft te vinden. Vaak kun je al terecht bij kleine supermarkten. Daarnaast brandt spiritus stabiel en kun je het, net als benzine, ook bij lage temperaturen gebruiken. Als het echt koud is heb je echter wel een hulpstuk nodig om de brandstof voor te verwarmen. De meeste spiritusbranders werken gemakkelijk en ook bij stevige wind zijn ze gemakkelijk te hanteren.

http://www.hiking-site.nl/materialen_branders_soorten.php

Bas
 
Afgelopen weekend weer ge(fiets)kampeerd, en m'n Trangia gebruikt. Ik neem deze brander mee als ik geen haast heb, wil genieten van m'n vakantie of weinig ruimte/gewicht mee wil nemen.

Het koken duurt iets langer dan op benzine, het maakt absoluut geen geluid (je weet vaak niet of tie wel aan is), en als je de windschermen e.d. niet meeneemt weegt het ook nix (en dan is de Ivo-versie nog lichter!:))

Grappig dat in de Lidl advertentie staat: "windbescherming", terwijl dit ding er juist voor moet zorgen dat hij harder gaat branden. Trangia spreekt dan ook van een "Stormcooker". Ik hoop dat de Lidl versie in het onderste gedeelte ook maar gaten aan één kant heeft (en die je tegen de wind in moet zetten).

M'n benzinebrander gebruik ik liever niet in de tent, met een spiritusbrander is dit geen enkel probleem. Was afgelopen weekend juist wel handig...

Moet je de Lidl brander kopen? Voor 15 euro kan het bijna geen miskoop zijn :)

grtz
Henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan