Lidmaatschap DAV


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo allemaal!

Wederom zou ik jullie graag om advies vragen. Komendee zomer gaan mijn vriend en ik 2 weken naar Oostenrijk, de Ötztaler Alpen rondom Vent. Graag zouden wij daar in een aantal berghutten verblijven (drie hutten die we op het oog hebben zijn Hochjoch hospiz, Martin Busch Hütte und Breslauer Hütte).
Als zuinige Hollanders en arme studenten hebben we ontdekt dat als je lid wordt van de DAV, en dan speciaal de Berlijnse afdeling, je een flinke korte krijgt op de overnachtingen in zo'n hut. Erg interessant dachten we en we hebben dan ook geprobeerd om informatie van de DAV te krijgen over de mogelijkheid voor Nederlanders om lid te worden van de DAV. Helaas, ondanks verschillende mailtjes, zowel in het Duits als in het Engels, hebben we geen enkele reactie ontvangen.

Nu vroeg ik me af of er hier iemand is die verstand heeft van deze zaak? Zo zag ik bijvoorbeeld dat er hier wel mensen zijn die lid zijn (geweest) van de DAV. Ik las dat "D'Oude Vos" lid is geweest maar dat nu tot zijn spijt niet meer is. Misschien dat jij, of iemand anders, me hier tips of informatie over zou kunnen geven?

Wie o wie kan mij helpen?

Alvast hartelijk dank!

Ryanne
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Je krijgt toch ook gewoon korting als je van de nederlandse bergsportvereniging lid bent in berghutten? Heb je ook nog het voordeel dat je voor een leuk prijsje je de buitensportreisverzekering bij kunt nemen.
 
Hallo samen,

Bedankt voor jullie reacties! Vooral fijn om te weten dat je ook als lid van de NL bergsportvereniging korting kunt krijgen. Dat stond namelijk niet vermeld op de site van die hutten (DAV wel), vandaar dat ik het niet wist.

Dan zal ik nu eens gaan uitzoeken bij welke vereniging we dan het beste kunnen gaan. In ieder geval al bedankt voor de link naar het inschrijfformulier van de DAV!

Bedankt!

Ryanne
 
Ooh ja, als Alpenvereniging lid krijg je ook voorrang bij het toewijzen van slaapplaats in veel overvolle hutten.

Maar ip is het gemakkelijkst om lid te worden van de NKBV, denk ik dan zo.
Heb je ook voordelen hier.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan