light weight / low budget


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ben op zoek naar een nieuwe tent. Het moet in ieder geval een anderhalf of tweepersoons zijn en liefst rond de 2,5 kg. Ik heb begrepen dat wanneer iets licht gewicht is dat er dan gewicht wordt bezuinigd op het grondzeil waardoor dit kwetsbaarder wordt. Maar goed ik heb ook geen zin om met een tent van 4 kilo rond te lopen. Mijn prijs is maximaal 250 euro en daar heb je m.i. niet veel voor. Behalve dan de Moonshadow Duo van Eureka voor 179.95 euro bij Bever. Heeft iemand hier ervaringen mee??
Dit is dan wel een 3 seizoenen tent maar op dit moment wil ik alleen lopen in NL, BE, LU of DE. Maar misschien wil ik volgend jaar wel naar de Pyreneeen (ben erg impulsief). Is een 3 seizoenen tent dan wel voldoende?? Wanneer dit niet het geval is wat raden jullie mij dan aan??

Bedankt!!
Roel
 
Hoi Roel,

Ten eerste KAN het wel eens zo zijn dat een lichte tent een dun grondzeiltje heeft, maar laat je niet gek maken door mensen die menen dat alles dat ze bij zich hebben bomb-proof moet zijn. Ten eerste kun je een geschikte plek zoeken om je tent op te zetten ipv bovenop een bramenstruik, ten tweede lig je toch op je slaapmat waardoor je je gewicht over een groot oppervlak verspreid. Daardoor zal ook een dun grondzeil niet zo snel doorlekken.

Ik slaap meestal op slechts een reddingsdeken en die zijn beresterk. Mocht je bang zijn voor een dun grondzeil dan doe je je reddingsdeken eronder.

Ik heb niet in een Moonshadow geslapen, maar wel een boel van verkocht. Over Eureka! kan ik kort zijn: goede prijs, goede kwaliteit.

Over de seizoenen: Een drie seizoenen tent word vaak verkeerd geinterpeteerd als: lente, zomer en herfst, maar kwa weer zit er vaak niet zoveel verschil tussen de lente en herfst. Een drie seizoenen tent kun je prima ook mee kamperen in de winter. Alleen niet als je 's nachts een dik pak sneeuw verwacht. Maar op een (bijna) sneeuw vrij weekend in de winter kun je prima in NL, BE, LU of DE gaan kamperen.

Eins
 
Hallo Roel!
De zwaarste concurrentie komt soms uit eigen huis: Eureka Spitfire Duo, in aanbieding bij De Wit Schijndel voor 135 euro! Waarom deze? Het is een windvast model en een stuk minder gewicht dan de Moonshadow.
Groeten,
Boelo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan