Lightwave Tenten


Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sky

Guest
Hallo,

Ik ben kortgeleden op een tentenshow geweest en zag daar tentjes staan van het merk Lightwave.
Omdat ik op zoek ben naar een superlicht tentje zou ik graag gebruikers ervaringen willen hebben van dit merk. Van de tenttype's G1 en G2

groetjes, Sky :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


hey

Had drie maanden geleden een 'lightwave G2 trek' tent gekocht, maar na deze thuis te hebben opgezet was ik erg teleurgesteld hoe deze tent in elkaar zit. Veel te veel gedoe vond ik, plus een naad in het grondzeil (wat ik op lange termijn niet vertrouw). De twee (of drie, ik weet het al niet meer) 'mousse' bollen om het buitenzeil van het binnenzeil te houden kwamen mij nogal.....lachwekkend, onprofesioneel over. Vele kleine details lagen me niet.
Ben al jaren in het bezit van de vorige 'Tadpole 23' van The north face. Licht, snel op te zetten en stevig. Iets te klein voor 2 personen maar oke voor 1 persoon.
Ik ga me deze tent terug aanschaffen, de reden dat ik toch iets anders zocht was omdat de nieuwe kleur (blauw) niet erg praktisch is voor me omdat ik altijd vrij-kampeer en daardoor niet echt wil opvallen. Maar ik vind na lang zoeken geen alternatief dus zal het blauw worden, helaas.
Groetjes
 
Die tenten bestaan nog maar vrij kort geloof ik, dus veel ervaringen zullen er nog wel niet zijn... In Nederland verkoopt alleen Kathmandu ze voorzover ik weet.

Even een paar opmerkingen op de posting van Arno:
>Veel te veel gedoe vond ik

In welk opzicht? Kost het veel tijd, onduidelijke opzetconstructie, heb je minstens 4 man nodig?

>een naad in het grondzeil (wat ik op lange termijn niet
>vertrouw).

Er zijn heel veel tenten die een naad in het grondzeil hebben. Die naad wordt gestikt door de twee lappen grondzeil dubbelgevouwen in elkaar te schuiven, en dat te stikken. De draad gaat door 4 lagen stof heen, en zit dan goed vast. vaak wordt de naad dan ook nog getapet, en is daarmee zowel sterk als waterdicht. Echt grote zorgen hoef je je daarover niet te maken denk ik. Een dun (licht) grondzeil geeft sneller aanleiding tot problemen (snel lek op scherpe ondergrond) dan de naden in dat grondzeil

>De twee (of drie, ik weet het al niet meer)
>'mousse' bollen om het buitenzeil van het binnenzeil te houden
>kwamen mij nogal.....lachwekkend, onprofesioneel over.

TNF maakt een tent, de mountain 25 geloof ik, die ook zulke bollen heeft. Ze komen bij mij ook niet zo nuttig over, neemt vooral veel ruimte in in de propzak denk ik, maar het zal z'n doel wel hebben. Niet dat TNF heilig is, maar van zo'n merk mag je toch verwachten dat er over zaken nagedacht is.

Als laatste: De tenten van lightwave worden aangeboden in verschillende configuraties en kwaliteiten. De trek die jij hebt gekocht valt, als ik me goed herinner een beetje in het middensegment van Lightwave. je kunt bij hun bijvoorbeeld kiezen voor een complete trek-kwaliteit tent (binnen en buitentent) en dan van de expedition-serie (hoogste kwaliteit) een buitentent erbij kopen die op je binnentent past voor het extremere werk. Dat soort combinaties. Het is dus best mogelijk dat deze trek serie niet voldeed aan je verwachtingen, maar dat een hogere serie dat wel had gedaan. Prijstechnisch gezien vind ik het wel aantrekkelijke tentjes, en ik zou ze dan ook graag eens een keer op een tentenshow zien. Bij voorkeur als het hard waait en regent, want dan kan ik beoordelen of een tent een beetje gaat voldoen aan m'n verwachtingen.

groet,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Een tent kopen zonder dat je weet hoe je 'm opzet of hoe een tent inelkaar zit.. Dat is lachwekkend onprofesioneel..
Verder.. Ik kan je zo vijf alternatieven geven voor een 1-persoons tentje die niet blauw is.. Maar je keuze is al gemaakt.

succes
:7

edit: heb geen ervaring met deze tenten, dus kan sky niet helpen
 
Practische ervaring heb ik er niet mee, maar 'k heb ze wel al verscheidene keren opgesteld zien staan. De materialen zijn topkwaliteit en ze lijken goed in elkaar te zitten met oog voor details. Die dyneema spanlijntjes steken me gewoon de ogen uit. Jammer genoeg niet apart te verkrijgen.
 
Hey..

Heb net even op hun site gekeken (dyneema spanlijntjes.. oei!!) en ben onder de indruk. Dat ziet er, om met Inge de Bruin te spreken, toppiejoppie uit. Vooral de mogelijkheid zelf je tent samen te stellen spreekt me erg aan. Zo zou je dezelfde tent in een lichtgewicht versie als in een xpd versie kunnen krijgen. Prettig als je verknocht bent aan dat model. Ik zou er zelf niet voor kiezen. Liever een Akto dan.

grüssi

:7
 
conclusie?

Wat dus voor jou heel grappig is om te zien, Sky:

Wij hebben, afgezien van tentenshows en de website nog geen ervaring met die dingen, en toch zxie je hier twee totaal verschillende verhalen. De ene vindt het ondingen (al was mij niet echt duidelijk waarom het nou een slechte tent is) de ander vindt het mooi spul. Ik vind, net zoals Martin, de mogelijkheid van een modulaire tent erg aantrekkelijk. Als de binnentent van een light en een expedititent hetzelfde van opbouw is, en ze op elkaar passen, is het een handig idee om binnen en buiten tenten ook los te verkopen. Scheelt je ook een bom duiten en een extra identieke binnentent. :)

Ga dus in ieder geval eens zoeken naar zo'n tent, zet m op, besnuffel, en bevoel, en neem pas als tweede stukje informatie de ervaringen van andere mensen erbij. Die kunnen, zoals je ziet, elkaar vaak tegenspreken. Je eigen gevoel over dat tentje moet hierbij bepalend zijn!

Succes ermee,
Pieter
-en wat is er mis met nylon scheerlijntjes? }(-

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Na al deze enthousiaste reacties toch ook even op hun site gekeken. Ziet er puik uit, moet binnenkort nog in heerhugowaard zijn en daar schijnen ze ze te hebben dus eens kijken hoe ze er in het eggie uit zien.
Zo'n zr0 customizen klinkt aantrekkelijk: de lichte binnen/buitentent van de cylq en de alu bogen van de trek versie (ipv de carbonbogen die bij de cylq zitten). Heb je voor 300 eurootjes een 1-persoons tentje van 1.5 kg....

Groetz,
Dennis
 
RE: conclusie?

Dag Allemaal,

ik ben sinds twee jaar de gelukkige bezitter wan een lightwave tentje, namelijk de T2 in de artic uitvoering. We hebben deze tent al ettelijke malen gebruikt voor wild kamperen in de ardennen (ja met een hel rode tent en niet gestoord tijdens de nachten). We hebben deze tent ook al gebruikt tijdens een winterhike van een week in de franse Jura. Van de kwaliteit en afwerking mogen we niet klagen. bij de T2 zou ik als negatieve opmerking willen maken dat de tent alleen mooi strak op te stellen is als de ondergrond volkomen vlak is, anders wil er wel eens een plasje water blijven staan op het dak van de voortent en dan krijg je een koude douche als je de deur opent.... ben je wel in een keer wakker.
De drie ventielatie opening hebben tot nu toe steeds voldaan om maar een minimum aan condens te hebben tussen het buiten zeil en de binnen tent, in de binnentent tot nu toe nog geen last gehad van condens, maar we doen dan ook alleen maar aan winterkamperen. de tent is eenvoudig op te zetten met twee, ietjes moeilijker als je alleen te werk wil gaan. opberg ruimte en slaap ruimte is zeker voldoende voor twee personen. (ik zelf ben 1.90) en kan er in slapen zonder tegen een buitenzeil te liggen. Hopelijk geeft dit een beetje een beeld van de tent, in ieder geval wij zijn er tevreden over maar ja over smaak en kleuren can niet gediscusieerd worden zeker....

Groetjes

Geertje
 
RE: conclusie?

Ik heb zelf ook een Lightwave tentje, de g2 xpd en heb er net de monta rosa tour mee gedaan. Absoluut een tent die heel erg gemakkelijk en snel op te zetten is, vind ik i.i.g. Ook in je 1tje is deze tent goed op te zetten, natuurlijk ook doordat het een koepel is in plaats van een tunnel.
Verder de doppen op het zeil zijn erg handig voor het afhouden van het buitenzeil maar wel irritant in je opbergzak. Je pakket wordt iets groter hierdoor. Maar als je hem in je rugzak stopt merk je dat toch niet, de rest prop je er vanzelf bij ;-).
Ik heb ze ook wel vaker op andere tenten gezien.
Het mooi gele buitendoek wat er bij zit is een absolute must voor de "insektenliefhebbers" onder ons, wat komen hier een beestjes op af.
Maar het kan daardoor ook weer een stuk beter tegen de UV-straling, wat een niet te negeren factor bij tentenaanschaf is.
Ook dit doek valt niet op met wild kamperen zolang je maar een goed plekje ervoor zoekt he!!. Verders lekker licht tentje voor een goeie prijs. (al had ik liever de quaser, Terra Nova gehad :p )
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan