Limburg in september ;-)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ha heeren en damens,

Ik ga in september met een vriend hiken in limburg. Ik kom niet uit limburg en hij wandelt niet zo veel, leek ons dus een goede combinatie.

Zijn er mensen, die op de hoogte zijn van paalkampeerplaatsen, natuurcampings etc. daar in de buurt? Zag niets van paalkampeerplaatsen in Limburg op staatsbosbeheer, wat ik gek vind.

Hij had het erover dat Epen heel mooi is. Zijn er mensen met wandelervaringen (routes) daar in de buurt?

Groeten,

Roel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dag Roel,

Ik ben net 3 weken terug uit Zuid Limburg. Daar heb ik met de honden het Krijtlandpad gelopen. Een schitterende route. Mooie tocht gemaakt.

Maar de soort campings die jij noemt, ben ik niet tegengekomen. Ook niet echt naar gezocht. Aan het begin van de avond heb ik steeds de, volgens mijn GPS, dichtstbij gelegen camping opgezocht. Was niet altijd de fijnste camping. Voor mij althans. Ik heb ook liever natuurcampings e.d. Maar ja, ik was al lang blij dat ik een plekje had om mijn tentje neer te prikken.

Groeten,
Gerard
 
Bij Epen vind ik ook altijd mooie omgeving. Ook wel eens een weekend gelopen, maar toen gewoon op de camping gestaan in Epen (met verse broodjes 's morgens en verse vlaai:9 ) Wat Gerard al zegt Krijtlandpad is mooie route.
 
Roel,

De omgeving van Epen is in mij ogen een van de mooiste daar. Ik heb daar veel wandelervaring.

Eerst over ce routes: Bij de VVV is een kaart te koop met alle paaltjesroutes erop, die je aan elkaar kunt koppelen. Loop eens de zwarte route vanaf Hotel ons Krijtland (via het paadje wat haaks op het parkeerterrein ligt. Dat komt uit op een weggetje waar een bankje staat. Ga zitten, geniet, en je begrijpt waarom dit zo mooie route is. Als je ook stafkaarten van dit gebied meeneemt, dan kun je nog meer routes uitstippelen, zelf over de grens. In het centrum van Epen kun je een paaltjesroute oppikken die langs herber de Smidse en de Volmolen gaat. Die route loopt langs Diependal waar je het bos induikt. Met behulp van beide kaarten kun je in Teuven aankomen, met de nodige leuke adresjes om aan te leggen voor een heerlijke al dan niet alcoholische versnapering..Dan via de Teuvense Berg naar boven. Halverwege kom je in een bocht een natuurlijk afwateringskanaal tegen, waar je lekker naar boven kunt klauteren. Via Gieveld kun je een stukje langs de weg, en verder door de weilanden weer naar het centrum. Ook richting Schweiberg, langs de Geul en de Gulp en richting Vaals is het goed wandelen.
Overnachten: Wij zijn bevoorrecht met kennissen in de regio, dus wij hebben al een adresje. Maar bij Eperheide is een boerencamping vlakbij het bos.In Cotessen is ook een camping, maar ik zag zo gauw geen trekkersveldje.Eten en drinken gaat in de omgeving heel erg goed;
In Epen: Herberg de Smidse, De Wingberger Molen, Hotel Ons Krijtland'
In Slenaken vlak bij de Loorberg; de Boswachter.
In Teuven: Moeder de Gans, The Kings Head Inn.
In Sippenaeken: Le Barbeau, en zowel hier als in Teuven spreken ze Nederlands.

Kortom: een prachtgebied om je eens lekker een weekje te vermaken..

groetjes, Mirjam
 
Niet veel toe te voegen aan de gesuggereerde route(s). De Voerstreek is zijn geheel gewoon heel mooi. Wel een campingtip die geloof ik nog niet is gegeven. Er is een heel mooi natuurkampeerterrein in Sint Geertruid. Ik liep daar een keer op af en dacht dat mensen daar aan het wildkamperen waren, maar het bleek dus een kampeerterrein te zijn. Verder heb ik meerdere keren op een lekker eenvoudig campingterreintje in Hoogcruts gestaan, de Kloostermuur http://www.kloostermuur.nl/index.html. 's Ochtend regelmatig verse eitjes in een bakje bij de douche en gewoon een prettig plek. Maar niet direct aan het Krijtlandpad.

Veel plezier in ieder geval aldaar.
Harold
 
>Wel een campingtip
>die geloof ik nog niet is gegeven. Er is een heel mooi
>natuurkampeerterrein in Sint Geertruid.

Ik denk te weten welke je bedoelt, en dat is geen natuurkampeerterrein. Als je dat terrassenterreintje bedoelt: dat is van het NTKC. Voordeel is dat je er voor een appel en een ei kunt staan. Nadeel is, dat als je geen lid bent of geïntroduceerd wordt, je er maar één nachtje kunt staan als passerend fietser of wandelaar.

Maar boy, wat een prachtterreintje. De overnachting daar zorgde ervoor dat ik lid werd van het NTKC. Even kijken... ja gevonden, het ligt aan het Krijtlandpad. http://tinyurl.com/lsrdvh staat ie bij van Maastricht naar Epen.
 
Met die foto's en jouw verslag krijg ik er ook weer zin in...
Eerst maar manlief mentaal ondersteunen tijdens de nijmeeges, en zelf nog minimaal een dag over NP de hoge Veluwe struinen..

groetjes,

Mirjam
 
Ja, die bedoel ik inderdaad! Inderdaad maar één nacht gestaan, maar dat was geen enkel probleem. Ze hadden zelfs warme douches geloof ik, dus echt heel luuks.

Harold
 
Ietsje pietsje meer naar boven, helemaal omarmt door de Geul ligt de Gronselenput (www.gronselenput.nl). Een klein terreintje van alle gemakken voorzien als je daar tenminste van houd (absoluut geen drukke camping maar wel goede voorzieningen).

En zoals al gezegd, de hele omgeving daar is echt ontzettend mooi!!

groetjes, Jolanda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan