Limburg-Luxemburg


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben van plan van mijn woonplaats in Zuid-Limburg naar Diekirch in Luxemburg te lopen. Is er iemand die ervaring heeft met dit stuk of routes in die richting? Zo ja, zou ik graag met je in contact komen. Verdere tips zijn altijd welkom,

Bvd.

Erik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


hoi, ik heb dat stuk niet gelopen, maar volgens mij loopt de GR-AE van Monschau (BRD) via Luxemburg ergens naar Frankrijk. Je kunt die route dus een heel stuk volgen. Wat absoluut aan te bevelen is, is om helemaal langs de 'Our' te lopen. De Our is een riviertje dat helemaal langs de grens van Belgie/Duitsland en Luxemburg/Duitsland loopt. Erg mooie omgeving en vele plaatsen waar je kunt overnachten.

veel plezier en succes

Pr
 
Er is een nederlandtalig gidsje (vereniging Grote Routepaden) van de GR 5 (traject Maastricht - Diekirch). Ongeveer 220 km. Loopt via: Visé - Spa - Vielsalm - Ouren - Vianden (ook langs de Our). Mooie gevarieerde route.
 
Ik heb hem nu zelf gelopen de afgelopen weken (hele gidsje), en het is inderdaad een mooie, gevarieerde route. Mooiste stukken waren van Spa tot Vielsalm en vanaf Burg Reuland tot Vianden, maar de rest mag er ook zijn.
Reken wel soms op flinke hoogteverschillen, op sommige (lange) dagen meer dan 1000 hoogtemeters. Maar de route is overal goed te bewandelen, al hoop ik wel dat er wat meer gesnoeid wordt op sommige plaatsen (te smalle paden met links prikkeldraad en rechts braamstruiken).

Overigens zijn er nog meer routes die je op kan pakken (evt. combineren) zoals de GR57, die ook in Diekirch eindigt.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan