Limonadepoeder


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Meteen mijn opgespaarde vragen eens afvuren en gebruik maken van het feit dat dit een Nederlands forum is :). Ideaal als je dingen zoekt die te koop zijn in alledaagse winkels!

Wie weet limonadepoeder te koop in kleinere hoeveelheden? Echt houden doe ik er niet van maar het geeft wat smaak aan het water op een twee weekse reis door Schotland, zonder herbevoorrading...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Isostar heeft poeder met o.a. citroensmaak in grote bussen. Ik heb de tabletversie in winters Nepal gebruikt met heet water in de thermosfles (erg lekker onderweg!).
De smaak van de poeder is vast hetzelfde als de tablet (die tabletten vond ik gewoon makkelijker), en uiteraard ook voor koud water geschikt, zelfs bedoeld.

Marla
 
Dank je wel Peter, ik had op Limonadepoeder gezocht en niets gevonden. Maar de twee "returns" die je voor me postte heb ik zeker wat aan. Het is wel grappig hoe iedereen in 2002 wel limonadepoeder wist en kende, maar niemand het echt kon krijgen hahaha.

Isostar had ik nog nooit aan gedacht. Die tabletten lijken me ideaal voor mij. Dus Marla top! (ik blijf bedanken! Tja, ik vind het ook altijd zo leuk als mensen de moeite nemen een antwoord te schrijven)
 
Yep, daar ben ik van op de hoogte. Heel belangrijk inderdaad. Anders kun je zó plat gaan. Er zijn een aantal valkuilen zoals electrolyten verlies of een enorme schommeling van de bloedsuiker en insuline -spiegels, wanneer je er niets bij eet.

Je moet nooit zo maar, de hele dag, aan de energiedrank gaan. Altijd meervoudige koolhydraten erbij eten zodat je bloedsuikerspiegel veel gelijkmatiger blijft. Je moet mij ook geen koffie of thee met suiker geven als ik honger heb. Dan val ik daarna bijna flauw.
 
Mijn favoriet in drinken onderweg is Bolero. Deze poederlimonade is in verschillende smaken verkrijgbaar. 8 gram per zakje (9 gr incl. verpakking) Veel verschillende smaken. 1 zakje is voor 1,5 liter water, maar uit ervaring weet ik dat het ook prima smaakt in een 2 liter fles.

Nadeel: Ik weet slechts een winkeltje in NL waar ik ze kan kopen. een Thai in Rijswijk ZH. In Hongarije wel veel verkrijgbaar.

Groetjes Allard
 
Hallo,

Als je vrienden/familie/buren/kennisen/vage bekenden of wat dan ook hebt die militair zijn: in noodrantsoenen zitten zakjes oplos- limonade. Smaakt prima.

Duncan.
 
Ja, Tang ... memories, memories...
Ik ben er op Aruba mee opgegroeid.

Volgens mij heb ik het in Nederland wel eens in toko's gezien.

Marla
 
Hagdstikke lekkah natuurlijk limonade, maar wat is er mis met gewoon water? Zeker het water in Schotland, das eigenlijk bijna whisky, maar dan zonder de barley en een paar jaar op een vat. :D Heb je toch geen limonade voor nodig?

Eins
 
Ieder zijn smaak, Eins!

Ik vraag toch ook niet aan jou waarom jij je in hemelsnaam met Snickers voedt?

Ik drink ook liefst gewoon water onderweg en inderdaad smaakt dat goddelijk, zeker als je dorst hebt. Maar er zijn zat mensen die dat niet wegkrijgen. En daarom een smaakje willen.

Marla
 
Geloof het of niet, maar ik lust geen water....vind het gewoon vies en alleen geschikt voor vissen. Drink dus altijd en alleen maar limonade en zo...

Groetz,
Dennis

- maakt geen grapje -
 
exact ;)

Zoiets van; "Eet jij jam op brood"?? Waarom niet alleen boter? Jam is toch niet nodig, hahaha

...ik zal maar heel weinig poeder meenemen hoor. Het is een lichtgewicht smaakafwisseling die welkom is i.p.v. water alleen. Hoe koel, helder en lekker het water ook is. Limonade gaat mij op zich heel gauw tegen staan.
In het geval van waterdesinfectie-tabletten is het ook meegenomen om de smaak ervan te kunnen verdoezelen.
 
Voor nu heb je er misschien niet zo veel aan, maar 's zomers als ik in Alpen ben, haal ik supermarkt altijd wat van die poederzakjes icetea. Goed voor 1 liter en verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Fijne afwisseling op water!
 
Tang blijkt in Amsterdam te koop. Dat lijkt me leuk om even te melden. Ik heb het gevonden op de nieuwemarkt. 'K zit nu achter een glaasje van dat spul en het is écht lekker. Lekkerder dan ik de meeste limonadesiropen vind.

De betreffende Toko heet:

Toko Oriental, Nieuwmarkt 27, te Amsterdam dus. Ze verkopen de sinaasappelsmaak in een 350 gram bus. Met inderdaad vitaminen erin en tenvens slechts de helft van de suikers die in sinaasappelsap zitten. Dus dat is ook positief.

Thanks allemaal
 
Vroeger had de Aldi ook poeder sinasappel- en appelsap. In Duitsland zijn dit soort poeders, en tabletten volgens mij beter verkrijgbaar. Heb ooit een tube met bruistabletten voor cola meegenomen.

grtz
Henk
 
In Zwitserland, in de winkels van de Migros, verkopen ze vele soorten en smaken limopoeders. Te verkrijgen in losse zakjes voor een liter maar ook in grotere pakken.

Wij gebruiken meestal de helft of minder dan voorgeschreven, anders is het veel te zoet. Het gaat voornamelijk om de smaak. Zelf de dosering bepalen dus.

Als ik weer eens in der Zweis ben koop ik altijd weer een voorraadje.
helaas voor jou ben ik net terug anders had ik wel.......

Vooral de appel/kaneel is warm erg lekker als het buiten sneeuwt.............;)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat ook werkt zijn in water oplosbare vitamine pillen, bij de elke drogist te koop, geven zowel smaak (bijv fruit) als additionele voedingswaarde aan water. veel compacter dan los poeder, gedoseerd en handig verpakt.

Cheers
Frank
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan