Lofoten


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo!! Ik ga in Juni naar de Lofoten om te wandelen.
Heeft iemand er wel eens eerder gewandeld en heeft misschien suggesties.
Ik heb wel een route gevonden van Sjelfjorden naar Kirkefjorden...maar hoe kom in Sjelfjorden zonder auto.... Bedankt!! Lucy
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Lucy,

De Lofoten is niet de makkelijkste plek om te komen zonder auto. Maar je zou een vliegtuig of een trein naar Bodø kunnen nemen en daar vandaan de veerboot naar Moskenes. Op het eiland zelf rijden bussen. Alternatief is ter plekke een lift versieren met een Duitse camper, die nemen nog wel eens mensen mee.

Er zijn verschillende wandelingen te doen daar, die vind je wel op een kaart. Sommige beginpunten kun je bereiken met een lokale bootverbinding die ook op de kaart staat aangegeven. Anders is het misschien een optie om de Lofoten op de fiets te doen???

Het ziet er trouwens allemaal nogal steil uit op de Lofoten, dus ik denk dat de meeste wandelingen uit tochten naar de top van een berg bestaan. Heb je hier al gekeken? De DNT heeft al z'n gemarkeerde routes op internet staan:
http://www.turistforeningen.no/turplanlegger/trail.php?lo_id=NO_lofot

Groeten,

Linda
 
He Linda!
Ik heb al goedkope treintickets gevonden naar Bodø (minipris 199 NOK). En dankjewel voor de link..maar die site kende ik al :)...
Maar dat liften met die Duitse campers zal ik onthouden :)
Lucy
 
Hoi

Misschien een te late reactie, maar goed, ik was weg....
Ik ben vorig jaar op de Lofoten geweest. Met het vliegtuig naar Bodo: 80 Euro retour vanuit Oslo, met Norwegian. Vanuit Bodo kan je naar een hoop plaatsen op de Lofoten met een snelboot of met de Hurtigruten (ik geloof dat het 8 uur was naar Svolvaer). Bespreken is niet nodig. Op de Lofoten zelf kan je eigenlijk alleen maar dachtochten maken en het wil nog wel eens in een heel pittige bergwandeling ontaarden, omdat het er enorm steil is. Overigens vond ik het minder prettig dat de Lofoten blijkbaar een van de meest toeristische plaatsen van Noorwegen is; je bent nergens alleen. Maar schilderachtig dat het er is!

Jaap
 
Hallo!! haha inderdaad een beetje laat...want ik ben net terug!! Ik heb op het eiland moskenesøy gewandeld!! Het was echt supermooi..alleen maar toeristen op de ferry van bodø naar moskenes gezien :) Verder 3 dagen gewandeld...het is inderdaad soms wel pittig...vooral omdat er nu nog sneeuw lag....geen weg of steenman meer te zien....maar het is zeker de moeite waard!!! We hebben 2 keer in zo'n dnt-hutje overnacht. groetjes Lucy
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan