Lowa's en hoe ze zitten...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Debbie

Guest
[laatste wijziging op 12-06-03 om 18:19]Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en hoop dat jullie antwoord kunnen geven op mijn vraag.
Vorige week heb ik een paar Lowa Lady Sport wandelschoenen aangeschaft. Ik had nieuwe schoenen nodig omdat ik steunzolen gekregen heb en deze in mijn vorige schoenen (meindls, iets te breed voor mijn voet) gingen schuiven.
Na 1,5 uur in de winkel te hebben doorgebracht en tig schoenen te hebben gepast, kwam ik terug op het eerste paar de Lowa's.
Ik heb er nu echter op gewandeld en voel een lichte druk aan weerszijden van de bal van mijn voet, mijn kleine teen en die knobbel (geen idee hoe dat heet:7 ) aan de binnenkant.
Gaat dit nog weg met het inlopen van de schoenen denken jullie?

Ook is het zo dat ik lichtjes de voorkant raak als ik loop. Volgens vrienden is dit normaal, ook zij ervaren dit. Een grotere maat was geen optie, hier gingen mijn zolen weer in schuiven...

Het was een flink bedrag en ik ben nu best een beetje benauwd de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Terugbrengen gaat niet meer, omdat de zool al wel wat plekjes vertoont. Bovendien is dat ook geen optie, want alle andere schoenen had ik al gepast met negatief resultaat.

Hoe is jullie ervaring met het laten oprekken van de schoenen en is dit nodig of moet ik ze eerst eens flink uitlopen? Of is het misschien normaal dat de schoenen strakker zitten dan andere 'normale'schoenen?

Alvast hartstikke bedankt voor jullie reactie!

Debbie
 
Ha Debbie, hier is je eerste antwoord... :)

Alles wat knelt, is in principe verkeerd bij wandelschoenen, knelpunten zijn potentiele blaarplekken en kunnen irritaties opleveren. Volgens mij heb je leren schoenen, leer is een natuurproduct (alhoewel je soms haast weer zou denken van niet, ooit gele koeien gezien? :p), en kan nog iets gaan rekken en zich naar je voet aanpassen.

Tenen die de voorkant raken (ik neem aan dat je dat bedoelt), zijn helemaal niet goed, je moet de maat van je schoenen dusdanig kiezen dat als je bergafwaarts zou lopen, je met je tenen niet de neus raakt. Is dit wel zo, dan heb je na een 'leuk' stukje afdalen waarschijnlijk aardige blaren te pakken... Maargoed, als je ze net (maar dan ook echt net!) raakt, kan het probleem nog wel meevallen

Ik zou zeggen, probeer je schoenen eerst goed in te lopen, ze passen zich de eerste tijd een beetje aan naar je voet (doet eigenlijk elke schoen wel!), en als dat niet genoeg blijkt, gewoon met je schoen naar de winkel gaan waar je ze gekocht hebt, en daar om hulp/advies vragen!

Succes ermee!

Gr,
Maarten


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
Hoi,

Ik ben op het moment mijn 3e paar Lowa Trekkers aan het verslijten omdat ik bij andere schoenen inderdaad ook het probleem had dat ze te breed waren, vooral bij de hiel.
Bij alle drie de paar knelde het inderdaad lichtjes aan weerskanten van mijn voet, vooral bij mijn kleine teen. Ik heb de schoenen gewoon een paar weken als dagelijkse schoenen gebruikt waardoor ze ver genoeg waren uitgelopen en het knellen verdween.
Met je tenen de voorkant raken lijkt me echter niet goed, dat kan inderdaad tot blaren leiden en als je veel bergaf loopt ook nog wel een blauwe nagel geven. Ik betwijfel of je dat snel inloopt/oprekt om het probleem te verhelpen..

Groetz,
Dennis
 
Bedankt voor jullie reacties!
De schoenen zijn inderdaad van leer, en ik denk dat ik wellicht wat te ongeduldig ben met uitlopen. Met passen namelijk was er geen centje pijn, maar vervolgens heb ik ze gelijk 2 dgn naar mijn werk gedragen. Ik doe zittend werk en zit vaak met gekromde voeten onder mijn bureaustoel. Dus wellicht dat daar de zere tenen vandaan komen, als je daarna gelijk een dag gaat wandelen...
Ik volg jullie advies op en probeer het nog een tijdje uit te lopen. Lukt dat niet goed (en krijg ik toch last van de voorkant) kan ik ze altijd nog op laten rekken. Beter dat, dan straks met te ruime schoenen zitten ivm het oprekken...
Nogmaals heel erg bedankt, fijn dit soort antwoorden waar je echt wat aan hebt! :)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan