Luxe, pompje voor je luchtbed

Pompjes.png


Een pompje voor je luchtbed, dat is wel heel luxe.... een paar jaar geleden een collega tijdes een grote scouting activiteit in de weer gezien met een mini pomp voor zijn Neo-air mat. Om eerlijk te zijn, toen ik een pompje tegen kwam die niet alleen geschikt was voor de thermarest matjes en die dan ook nog eens in de aanbieding was er toch maar een gekocht. En zeker geen spijt van gehad.

De Human Comfort hebben we dan ook alweer een jaartje of twee mee. De Klymit-V matjes zijn echt zonder moeite in een paar seconden vol. Al kijkt iedereen wel naar je alsof je je tent aan het stofzuigen bent. Voor een minimalistische wildkampeerder is dit misschien niet helemaal het juiste product. Maar tijdens een "gewone" kampeer trip werkt dit echt perfect.

De Human Comfort wordt geleverd met een 4 tal verloopjes en een usb snoertje om de pomp op te laden, er zit een accu van 3600Mah in verwerkt en deze laad ook prima op aan het zonnepaneel. Werking is simpel, juiste verloopstukje op de uitgang drukken, in ditgeval het witte ringetje met het rubbel verloopje, en deze op het ventiel van de mat zetten. Vervolgens druk je de aan/uit knop in en het ding begint herrie te maken en in 10 a 15 seconden is de mat vol. Erg luxe dus.

Verder zitten er verloopjes bij voor andere type ventielen, zo kun je makkelijk je zwembad in de achtertuin opblazen of je opblaas krokodil oid. you name it en het past.

Prima ding, wel opassen dat de schakelaar in je tas niet ingedrukt wordt. Accu gaat lang mee.

Wel was dit pompje ook in de aanbeiding niet goedkoop... Maar zeker minder dan de helft van de thermarest tegenhanger.

Maar waarom ik dit berichtje type, kwam tijdens een kort bezoekje aan de action de op de foto linker pomp tegen, kost 4,99... dus das geen geld.

Mee naar huisgenomen om eens uit te proberen en te vergelijken met de "dure" oplaadbare variant.

De oplaadbae pomp weegt met alles accessoires en opbergzakje 190 gram met een volle accu op de keuken weegschaal. De blauwe van de action weegt met 4 AA batterijen 210 gram op de weegschaal, niet veel verschil dus.

Verder zitten er dezelfde verloopjes bij, een opbergzakje maar natuurlijk geen usb snoertje. Dit apparaat wordt ingeschakelt met een schuifknopje, minder kans dus dat deze spontaan aan gaat in de tas.

Verder zijn de pompjes vergelijkbaar, de herrie en de lucht output zijn gelijk, alleen de vorm van de action variant is wat rechthoekiger, anders krijg je de batterijen er niet in. Plastiek voelt iets minder solide en waar de Human comfort een ipx rating mee kreeg staat daar niets over vemeld in de handleiding.

Eerlijk is eerlijk, zoek je nog een mini pompje om tijdens je lokale vakantie je mat of zwemdier op te pompen dan kun je met het pompje van de action a 4,99 zeker meer dan prima vooruit, werkt zoals het moet, maakt herrie maar dat doet de dure ook. Ik denk dat je hier zeker behoorlijk wat plezier aan kan beleven. En ja deze pompjes kunnen ook ergens lucht uit zuigen... maar of dat je dat nu echt gaat gebruiken?
 
10a15 seconden klinkt heel snel. Is die mat soms maar erg klein? Ik heb het TAR pompje. Gebruik het zelden, want oppompen duurt eindeloos. Met een pompzak gaat het zeker even snel, en dat maakt een stuk minder geluid. Die van TAR verbruikt (wellicht door de lange tijdsduur) ook veel stroom. Ik geloof in 3 keer oppompen dat de batterijen leeg zijn.
 
10a15 seconden klinkt heel snel. Is die mat soms maar erg klein? Ik heb het TAR pompje. Gebruik het zelden, want oppompen duurt eindeloos. Met een pompzak gaat het zeker even snel, en dat maakt een stuk minder geluid. Die van TAR verbruikt (wellicht door de lange tijdsduur) ook veel stroom. Ik geloof in 3 keer oppompen dat de batterijen leeg zijn.


Hi, even een kleine pauze ingelast en een matje aan de pomp gelegd. ik kom gemiddel na 5 keer oppompen op 17 seconden uit voor een Klymit-V static insulated mat. das gewoon een standaard grote mat. Pomp heeft een aardig debiet.

Bas
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan