Luxemburg.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dream Team

Guest
Deze zomer wilde ik en mijn broer gaan wandelen in Luxemburg en dan vooral in Klein Zwitserland. De vraag was of iemand hier als eens heeft rondgewandeld, en ons hierover enige informatie kan geven. Of over waar wij goede informatie kunnen vinden.

Bij voorbaat dank,

Niels.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Niels,

In en rond Klein Zwitserland is genoeg te doen. Vanuit Berdorf bijvoorbeeld zijn er verschillende tochten te ondernemen. Daarnaast is Echternach een ideale stek om nog even wat spul in te slaan voordat je de 'great outdoor' ingaat.

Groeten,

Raymond
 
Niels en Co,
In gans het Groot-Hertogdom zijn er bewegwijzerde wandelpaden die ook op de heel gedetailleerde stafkaarten vermeld staan. Meestal betreft het rondes die meerdere dagen in beslag nemen en die soms!!!!! heel moeilijk te nemen zijn.
Best wel "avontuurlijk ", behalve als je afgepeigerd bent, nat en hongerig.
Veel plezier ginds.
Alain
 
Moi,

De GR 5 tussen Vianden en Wasserbillig is heel mooi.
Genoeg mogelijkheden tot vrij kamperen en voldoende bevoorradingsmogelijkheden.
Je kunt natuurlijk ook meer van de GR 5 doen.
Groetjes.

Peter.
 
Er zijn inderdaag twee kaarten te koop (8 gulden per stuk, dus da's niet duur): Luxemburg Noord en Zuid 1:50000, met daarom alle nationale paden van Luxemburg. Deze paden dus dusdanig goed bewegwijzerd dat de kaart en de markeringen voldoende zijn om de route te vinden. Het deel wat ik gelopen heb was overigens goed begaanbaar, maar reken wel op kleine paadjes e.d. (al is daar natuurlijk niets op tegen...). Er lopen ook routes door Klein Zwitserland.
 
Hey Niels,

Ik ben net terug van een weekje wandelen in Kl. Zwitserland met als thuis/tent-basis een camping in Berdorf.
Er zijn in Berdorf 3 campings, 2 in relatief open veld, 1 met schaduw en meteen aan de bossen/wandelpaden/klimwanden, deze heet "Camping Marbusch" geloof ik.

Wij hebben op die laatste gestaan, ivm de schaduw en 30°C =)
Daar kun je bij de snackbar/minigolf ook een wandel kaart kopen van het gebied voor 80 BeF (Fl 4,30), deze hebben ze ook in het dorp bij de VVV.
En geloof me, dan kun je wel een weekje vooruit op prachtige wandelroutes ! de kaart is gedetaileerd genoeg om de weg te vinden.

De camping was wel vanaf 1 juli volgeboekt, dus je kunt misschien beter reserveren als je daar heen wilt.

In het dorpje Berdorf zelf is een een kleine supermarkt en een VVV, verder zal je naar echternach moeten voor grotere en andere winkels.

Als je nog meer wilt weten dan moet je me maar emailen.

Groeten,

Jurgen van Vliet
aka GlowDog
http://www.glowdog.net/glowdog.gif
Email : glowdog@xs4all.nl
IRC : Glowdog , #backpack , IRCNet
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan