maar 1 dag gebruikt...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Het valt me alweer vaker op dat er verschillende posts geplaatst worden door mensen die iets te verkopen hebben.
Prima idee natuurlijk, en ik heb zelf daar al eens een erg fijne klimrugzak aan overgehouden.

Maar wat me opvalt bij sommige; Slechts 1 dag gebruikt.. Of slechts 1 week gebruikt..

Ik begrijp niet goed dat je iets aanschaft, (wat je blijkbaar toch nodig had, en er over nagedacht had wat je precies zocht), en er dan vervolgens 1x mee op pad gaat en je het dan alweer kwijt wilt.

Zijn dit dan impulsaankopen geweest? heb je je slecht voorbereid in je keuze? kreeg je het de dag na aankoop plotseling nog eens cadeau van iemand? Andere redenen?

Ben ik dus benieuwd naar.

Begrijp me niet verkeerd; Laat vooral die posts komen, want het bied voor veel mensen een goedkope kans op (bijna)gloednieuwe materialen voor een betere prijs.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Merk bij mezelf dat het vaak ligt aan het veranderen van inzichten. Als je een product aanschaft en gaat gebruiken kom je er vaak pas achter wat je prettig vind of wat voor jou belangrijk is.

Soms heb ik het er dan voor over om het product voor bv. de helft van de nieuwprijs te verkopen. En daarvoor een ander product te kopen die beter aan de bijgestelde eisen voldoet.

Maar een dag gebruikt is wel erg weinig......;-)

groet Cobus
 
Wat dacht je van gewoon simpelweg diefstal? Er wordt genoeg gestolen handel aangeboden op internet, dus waarom niet hier?

Sommige spullen (Arc'teryx kleding bijvoorbeeld) is gewoon erg populair, dus ook bij het dievengilde.

Helaas...

Groeten,
Joris
 
Klopt,

Valt mij ook op. Daarnaast is het ook opvallend dat het vaak om een aantal bekende topmerken gaat. Bij kleding valt Asterix op, bij de tenten Heuvelmountain ;-). Enz.

Er zijn minstens twee verklaringen. Er zijn mensen die enthousiast geworden boem opeens alle spullen aanschaffen, het beste van het beste (volgens de verkoper dan) en er daarna achter komen dat het toch niet hun ding is (of dat ze liever naar het ding op TV kijken, mag ook).

En Joris noemt een andere categorie, gestolen goed zit er ook bij. Mijn standaard check op bijv. marktplaats is om naar de aankoopbon te vragen. Niet zelden hoor je er dan nooit meer wat van. Exit aanbieding. Jammer maar helaas, doe ik niet aan mee.

gr. Joop
 
hey,

ik denk dat idd vaak mensen ander inzicht krijgen na hun aankoop. zeker de mensen die voor het eerst spullen kopen weten niet goed waar op te letten. wie herinnert het zich niet hun eerste wandelschoenen. ze lopen lekker maar bij het tweede paar ga je toch kritischer worden. en met sommige dingen is het ook een klein beetje gokken. in de winkel lijken sommige dingen vaak heel handig maar in de praktijk toch niet zo. en als mensen dan al een beetje gevoelig zijn voor de verkooppraatjes van de verkoper dan zie je het een tijdje later op marktplaats.

rens
 
Nou, nou, nou De heren weten het wel zegx( Tjonge jonge wat een oordelen meteen. GESTOLEN nog wel}(

Nou heren de dagtoerrugzak die ik aanbied is eerlijk gekocht hoor. Vorig jaar om deze tijd voor 85 eurotjes bij Kompas Outdoor. :+ En ik wil ook nog wel vermelden dat het een inpulsaankoopwas omdat mijn vrouw er ook een had gekocht en er zeer te vreden mee was en nog is.
Ik was dan ook erg teleurgesteld toen ik na een dag dragen in Zwitserland moest concluderen dat ie mij niet voegt. Ik krijg er een zere rug van. ;(


Maar om daar nou gelijk zo'n stikker op te plakken zeg........ wat een heisa. Ga je mond spoelenx( :+
 
Peter,

Ik heb niemand in persoon willen stickeren, voor alle duidelijkheid. En minstens 2 mogelijkheden is ook minstens 2 mogelijkheden ..

Maar het is ook bekend dat er via Internet het nodige gestolen spul aangeboden wordt. Dat is een triest feit. Of het 5, 10, of meer % is weet ik niet. Ik weet wel dat ik probeer te voorkomen dat ik het koop, en ik vind dat je als koper van 2e-hands spullen er op moet letten.

Sorry als je je persoonlijk aangesproken voelt, zo was dat niet bedoeld, ik had je advertentie niet eens gezien.

En jij hebt natuurlijk de bon nog, toch :) ?
En zelfs al heb je de bon niet meer, je verklaring voor de impuls-aankoop klinkt niet onlogisch logisch. :p

gr. Joop
 
Zoals ik al in mijn intro zei: "Begrijp me niet verkeerd;"

Ik doelde helemaal niet direct op je post, maar omdat ik die las, viel het me weer op dat er heel vaak spullen aangeboden worden die bijna nieuw zijn..

Ik stelde alleen de vraag waarom het gebeurd, en noemde niemand een dief..

russian_nomad
 
Een aantal zaken uit mijn kast blijken ook bij mij na aanschaf toch niet mijn wensen te vervullen en heb ik ook relatief ongebruikt verkocht. Een paar keer zijn het producten geweest die in Nederland niet te krijgen zijn of waren. Ik had echt elke review gelezen die er was en iedereen was er lyrisch over, ik besloot tot aankoop, maar pas met het gebruik leer je een product echt kennen. Hoe het functioneert met mijn eigen tochten, het soort tochten, de weer varianten etc etc. Er zijn best veel variabelen.

Ik heb ook wel eens schoenen gekocht die te klein bleken in lange afdalingen. met korte had ik geen problemen. Ook weer verkocht.

En ik kan helemaal verliefd worden op een mooi ding, een goed ontwerp, een goede vormgeving. Ook al heb ik er weinig aan dan vind ik wel een manier om het voor mijzelf goed te praten. Gewoon om er van te kunnen genieten.
Een aantal heb ik er nog maar een aantal heb ik ook al weer verkocht.

Maar het zou wel vreemd klinken, om in een advertentie te zetten, ik heb er van genoten en doe hem nu weer weg:) want ik heb om de hoek alweer iets nieuws ontdekt.
 
Helemaal met vorige poster eens, en het zal naief van mij zijn, maar ik denk niet eens aan diefstal... Maar dat komt vast omdat ik zo eerlijk ben:7 Ons is het ook wel een paar maal overkomen. Zo hebben we een tent van Carl Denig jaren geleden een trektocht gebruikt. Dat ding kostte ons bijna ons huwelijk, dus gauw weg ermee! De tentipi bevalt ons vele malen beter! En mijn bergschoenen van Meindl leken het einde, maar nu vind ik het waardeloze dingen :-( Zo hebben we wel meer miskopen van de maand... Ach een ander is er weer blij mee nietwaar? (Mijn portemonnee wat minder)
Keep smiling!!!

Grtjs Els
 
>En ik kan helemaal verliefd worden op een mooi ding, een goed
>ontwerp, een goede vormgeving. Ook al heb ik er weinig aan dan
>vind ik wel een manier om het voor mijzelf goed te praten.
>Gewoon om er van te kunnen genieten.

Ik dacht dat dat vrouw eigen was. (ohjee, nu krijg ik t aan de stok)

>Een aantal heb ik er nog maar een aantal heb ik ook al weer
>verkocht.

Ik ben zo'n impulsaankoper. Aankoopster. :) Maar het zijn de mindeer dure dingen die ik dan ook werkelijk in dat impuls kan aankopen. Voor de duurdere moet ik gewoon eerst even geld vrijmaken, en dan is het impuls vaak al een beetje ondergesneeuwd in de voorpret van je goed informeren.

De goedkopere dingen die ik wel impulsief aanschafte, of omdat ik die goedpraatte voor mezelf, die heb ik eigenlijk nog nooit tweedehands verkocht. Ik vond er altijd wel weer een bestemming voor bij vrienden of familie, en mijn eerste paar schoenen die ruim te klein bleken, die staan nog in de kast voor mijn jongste zoon. Mijn oudste is mijn maat al voorbij geschoten. Of voor wanneer er tevoren nog iemand op mijn weg komt.

Maar als ik zo marktplaats - en ook deze site - zie, dan valt er nog heel wat geld terug te halen op die manier. Misschien moest ik t gewoon maar eens doen, maar het lijkt wel iets dat je je moet aanleren ofzo, ik moet echt ergens overheen stappen. (wel eens eerder aan gedacht tweedehands te ver-kopen, nooit gedaan; wel tweedehands ge-kocht)
 
Volgensmij is er ook een groepje mensen die tijdens opruimingen en bij de outletstore dingen inkopen voor een lage prijs en ze dan weer voor iets duurder via marktplaats verkopen. Anders kan ik het niet verklaren dat iemand een Gore-tex jas of schoenen gaat verkopen waar de kaartjes nog aanzitten.
 
tja, ik verkoop ook veel dingen, die ik weining heb gebruikt. Dat komt vooral doordat ik nogal al wat impuls aankopen heb gedaan en ze nu nog amper gebruikt ergens rond slingeren. Met mijn ruime studenten budget en mijn gigiantische kamer, heb ik nu grote deel op internet gezet.

Een andere ding is mijn verzaml drift, als ik iets interssant vind, heb ik op een gegeven moment iets te veel van hetzelfde, totdat het praktische van mij weer wakker wordt en de helft op marktplaats zet. Dit maal zijn het zaklampen...
 
Merk-kleding waar de kaartjes nog aanzitten vertrouw ik voor geen meter, de kans dat het om namaak gaat is me veel te groot. Zeker als de verkoper ook nog een paar andere artikelen uit China te koop aanbiedt :)
 
Tjongejonge, wat een heftige reactie waar geen enkele reden voor zou hoeven zijn. Of toch?
Er wordt gewoon beweerd dat de praktisch ongebruikte spullen die te koop aangeboden voornamelijk in 2 vallen: impulsaankopen en gestolen. Waarom voel je je zo aangesproken door het feit dat er gestolen spullen in omloop zijn? Het spreekwoord "wie de schoen past trekke hem aan" komt nu wel in me op....

Groetz,
Dennis
 
Tuurlijk, zo iemand hebben we hier ook wel eens op de site gehad (en die gaf dat ook toe). Had een kleine partij wandelschoenen overjarig model gekocht, en verkocht ze nu weer door. Op zich heb ik het daar niet moeilijk mee...

Groetz,
Dennis
 
The Miniman

1 dag of 1 week gebruikt wil niet zeggen dat het ook zo oud is. Ik heb regelmatig spullen te koop die nauwelijks gebruikt zijn en bijvoorbeeld al een hele tijd op zolder liggen te wachten om gebruikt te worden. Vaak verkoop ik het dan. a) omdat het me dan weer ruimte en geld opleverd en b) ik er een ander blij mee kan maken ipv laten liggen op zolder.

Ik koop en verkoop vaak van dit soort spul en ben nog NOOIT gestolen waar tegengekomen. Denk dat deze "angst" grotendeels onterecht is.

groeten,

Edgar
 
Zeker als het om één exemplaar gaat. Maar als iemand voorbij komt die 10 dezelfde jassen aanbied voor de helft van de prijs, krab ik me toch nog eens achter mijn oren...

Groetz,
Dennis
 
mm, blijkbaar ben ik een van de weinigen die geen impulsaankopen doet. Ik verkoop al weinig buitensportspullen en als ik wat verkoop, dan is het flink gebruikt.

Ik denk goed na over wat ik koop, en soms koop ik eerst een goedkoop item zodat als dat is versleten ik weet wat ik precies moet hebben.

Ik kan me niet veel voorstellen bij impulsaankopen, hoe koop je een tent en verkoop hem na 1 keer gebruiken? Ga je teveel uit van een verkooppraatje, verdiep je je zelf niet in vergelijkbare spullen of is er iets anders?

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan