Maastricht - Echternach


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben eens aan het nadenken gegaan over een eventuele wandelvakantie deze zomer en nu leek het me leuk om te kijken of het mogelijk is om van Maastricht naar Luxemburg(land) te lopen, bijvoorbeeld naar Echternach.

Nu heb ik al op uinternet zitten snuffelen, maar vind niet echt concrete antwoorden op mn vragen, dus misschien dat jullie kunnen helpen:

1) Ik geloof dat ik dan een deel van de GR5 kan bewandelen, maar weet iemand welk boekje/welke etappes dat precies zijn??
2) Heeft iemand ervaring met het wandelen van Maastricht naar (ergens in)Luxemburg?
3) Kan/mag je in Belgie en Luxemburg wildkamperen?

alvast bedankt!

grtz. Marleen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De GR5 gaat inderdaad die kant op, dat zijn de laatste paar etappes van die route. De GR57 gaat ook die kant, maar begint pas in Luik, is wel een erg mooie route. Wildkamperen kan altijd, maar mag niet.

Succes!
 
Zelf al meerdere malen gewandeld van regio luik GR5.x naar Luxembourg. Super omgeving. Zowel het pieterpad als het pelgrims pad komen uit in zuid limburg, ik denk dat er wel een aansluitend pad te vinden is in Bels. Ik heb al eens een gr gewandeld over de hoge venen. Zal eens wat dieper graven. Super plan!

Even op de belse site gekeken http://www.groteroutepaden.be/grlf/gr/index.htm

oa de GR 561 KEMPEN - MAASPAD vervolgens deze http://www.groteroutepaden.be/grlf/winkel/grbe/gr5ard.htm of gewoon de gr57, die loopt tot diekirch geloof ik.

Succes met het uitzoeken. Ben wel benieuwd welke routes je wilt volgen. :)
 
De GR57 start in Luik en ontmoet de GR5 inderdaad bij Diekirch (Gilsdorf). Beide Luxemburgse trajecten heb ik gewandeld en ik geef de voorkeur aan de GR57, waar je meer door de natuur wandelt. Een ander voordeel van de GR57 is dat je heel goede treinverbindingen hebt langs het traject, je kan bijvoorbeeld een paar dagen op dezelfde plek verblijven (eventueel jeugdherberg) en dagwandelingen maken. Kampeergelegenheid is er voldoende langs beide routes.
 
Vanuit Maastricht volg je gewoon het Pieterpad tot op de Sint-Pietersberg waar je op de GR5 stuit die je dan gewoon volgt tot Dierkirch. De precieze topo daarvoor is al aangegeven. Voor het verdere stuk tot Echternach is er momenteel geen topo beschikbaar alhoewel er wel wordt gewerkt aan een nieuwe druk die mogelijks al dit jaar wordt uitgebracht.
GR57 is zeker een interessante optie. Ik heb beide routes al gevolgd tot Diekirch en vindt ze alletwee de moeite. Hangt er gewoon wat van af wat je wil.
Wildkamperen ? Sorry, maar helaas.
 
De GR5 loopt gewoon naar Echternach. Hij begint op de top van de St. Pieterberg (heuvel ;-) )

Wat lastig is dat je vanaf de St. Pietrberg tot het Wegimont géén campings onderweg tegen komt. Toendertijd toen ik aan de GR5 begon gingen we met de bus naar een halte langs de Jeker. Vandaar de St. Pieterberg op naar de GR5 (eindpunt Pieterpad en afslag GR5 richting Bergen op Zoom).

Wel liepen de eerste dag naar Visé in de hoop dat de camping daar nog open was of in ieder geval begaanbaar. Maar het was daar een griebus. Dus toen weer naar het noorden gelopen richting moelingen. Daar zat ook ergens een camping in de buurt van het eindpunt van het pelgrimspad volgens het pelgrimspadboekje. Die camping was ook al opgedoekt. Op ons tandvlees zaten we bij een kroegje in Moelingen en vertelden ons relaas. De kroegbaas wist een oplossing, even bellen het was geregeld. We konden terecht in een oude, ook al opgedoekte, gite. Daar woonden nu gewoon particulieren maar de slaapzaal was nog intact inclusief de krakkemikkige stappelbedden.

Moraal van het verhaal legaal overnachten met een tent tussen Maastricht en Wegimont is bijzonder lastig.

Wildkamperen tussen Maastricht en Visé is ook niet makkelijk. Je zult dan echt moeten wachten met het opzetten van de tent als het al laat in de avond is. Bij Wegimont is een prima camping.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan