MacPac Olympus


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,
Is er iemand die ervaring heeft met de MacPac Olumpus? Deze lijkt nogal op The Northface Westwind maar aangezien de kwaliteit van het doek daar nogal achteruit schijnt te zijn gegaan lijkt me deze MacPac een goed alternatief.
Groeten,
Bianca
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat is er aan de hand met het TNF doek dan?
Kijk ook bij www.oppad.nl voor testen van tentdoek, daar kwam MacPac nou niet echt florisant uit helaas..... Maargoed, wat zegt een test.....
Citadel is een mooi tentje, Westwind leek mij iets windvaster, maar da's objectief natuurlijk.

Groetsels
Petra
-heeft een TNF, dus is erg benieuwd naar wat er met het doek mis is...
 
Het schijnt dat de tenten die de laatste paar jaar gemaakt worden in China kwalitatief minder zijn. Ik moet zeggen dat ikzelf die ervaring niet heb met de Westwind maar met de VE25. Afgelopen seizoen een spiksplinetrnieuwe tent mee en binnen een paar dagen liet bij een van de luifels bovenop het stiksel los en rafelde het doek. Bovendien liep een rits vrijwel direct nauwelijks meer.

Grtz,
Bianca
 
Kijk eens op:
http://www.backpackgeartest.org/rev...ac Olympus Tent/Owner Review by Roger Caffin/
http://www.outdoorsmagic.com/review.../RCN/91/RPN/3195/v/1/sp/328403336255364281556

Verder is het misschien handig om te weten dat MacPac een deel van z'n productie in Nieuw-Zeeland heeft opgedoekt en heeft verhuisd naar ergens in ZO-Azië. Voor dat er conclusies worden getrokken, dit betekent niet automatisch dat de kwaliteit er minder op wordt (hoewel dat meestal de associatie blijkt te zijn heb ik ook al verhalen gehoord van een verhuis naar lageloonlanden die de kwaliteit juist ten goede kwam).
Wat dat betekent voor die tent ? Wel, één van de veranderingen die hier bij komt kijken is een nieuwe leverancier voor het tentdoek.
Het doek van de "oude" Olympus was een 40 D polyester met PU coating (UV40) (dit is het doek dat volgens mij niet zo goed scoorde in de Op Pad test).
Het doek van de "nieuwe" Olympus is een lichter 30D nylon met siliconencoating (UV30).

Samen met wat lichtere stokken verliest de Olympus daardoor een halve kilo aan gewicht. Het schijnt bovendien dat de prijzen ook naar beneden gaan met enkele tientallen euro's. Ik heb de indruk dat de nieuwe modellen al te zien zijn op de site van MacPac, maar ik weet niet of ze in Nederland al te verkrijgen zijn.
 
Hallo,
Het tentdoek wat TNF gebruikt in de Expditie-Tenten is al lange tijd het zelfde doek: 40 denier, 240T nylon ripstop. Ook wel bekend als het Carrington nylon ripstop doek. Echter is de fabrikant Carrington een aantal jaren geleden overgenomen. En dus heeft het doek niet meer de naam Carrington. Het enige wat in de jaren aan het doek is veranderd is de siliconen coating. Deze is slijtvaster en lichter geworden. De tenten van TNF worden inderdaad in China gemaakt. Maar naar onze mening heeft dat geen invloed op de kwaliteit van de tent. Zeker nu de productie daar al bijna tien jaar plaatsvindt. Verschillende vooraanstaande merken laten hun tenten in dezelfde fabriek produceren. Het probleem aangegeven in een van de e-mails over de VE-25 is ons bekend. In de nok van het dak van de nieuwe VE-25 zitten twee ventilatie panelen. Er komt een enorme kracht te staan op de naden van dit ventilatie systeem aangezien nylon doek rekt en krimpt. De naden van het ventialtie-systeem waren hier niet altijd tegen bestand. TNF heeft dit inmiddels in de productie verbeterd.
Met vriendelijke groet, Henry C.J. Agencies bv
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan