Mammut Champ


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik sta op het punt om een de Champ broek van Mammut aan te schaffen, gemaakt van schoeller dryskin extreme bistretch. Nu heb ik echter gezien dat Mammut daarnaast ook de Zupo broek aanbied, eveneens van schoeller dryskin extreme (maar dan in monostretch versie). Daarnaast echter heeft die broek ook nog een zogenaamde 3XDRY behandeling gekregen waardoor ze beter water zou moeten stoten en beter zou moeten drogen. Van wat ik verder van die 3XDRY behandeling weet, is dat ze de droogtijd stevig verkort tov niet behandelde stoffen. Anderzijds ontbreekt het de Zupo wel aan een goeie dijbeenzak en ritsen onderaan zoals bij de Champ. De Champ heeft eigenlijk de voorkeur maar die 3XDRY behandeling spreekt me ook wel aan (ik zou uiteraard kunnen wachten tot ze de Champ ook een 3XDRY behandeling geven maar wie weet hoe lang dat nog duurt).

Nu zou ik graag willen weten van diegene die vertrouwt zijn met de Champ (zoals Martin) wat zij vinden van de broek mbt waterafstotend vermogen en droogtijd (bv hoe lang duurt eer da spul ietwat droog is, hoe lang duurt het eer water wordt opgeslorpt door de stof,...). Het zou nog handiger zijn als iemand uit practische ervaring een vergelijking kan maken tussen dryskin met en dryskin zonder 3XDRY.

Dus kom maar af met jullie ervaringen

WB
 
High..

De Zupo en de Champ kun je niet echt met elkaar vergelijken. De Zupo is weliswaar van dezelfde materialen gemaakt, maar weegt ongeveer de helft t.o.v de Champ. Deze is veel dikker, steviger en isoleert beter. Diententgevolge zal deze dus ook langzamer drogen. Ertussenin hebben ze ook nog de Courmayeur pant. Met 3xdry heb ik zelf nog geen praktijkervaring maar het zal wel net zo zijn als met al die zaken. Je krijgt er iets voor terug, maar levert er ook iets voor in. De Champ heeft een binnenzijde van Coolmax, de Zupo niet. Valt ook wat voor te zeggen.
De droogtijd van de Champ vind ik zeer redelijk. Je moet 'm niet doorweekt laten raken, want dan wordt hij vrij zwaar en gaat 'hangen'. Een miezerbuitje of ochtenddauw is geen probleem. Het vocht wordt snel over een groot oppervlak verdeeld en droogt snel. Je merkt het nauwelijks.
Ga je klimmen dan zou ik de Courmayeur of de Champ adviseren. Deze hebben naast de handige dijbeenzak ook beschermde knieën en zitvlak. Aangezien ze vrij snel gaan pillen is dit een voordeel. Ga je (berg)wandelen in de zomer dan heb je meer aan de Zupo. Vooral de Champ is vrij warm. Schöffel maakt overigens ook zeer mooie broeken in Schoeller en Cordura stretch. De Zwerfkei heeft een mooi collectie hangen.

Succes met het maken van je keuze.

:7
martin
 
Hey Martin,
bedankt voor je snel antwoord. Gebaseerd op wat jij zegt, zal de keuze snel gemaakt zijn. Ik denk de broek namelijk vooral te gebruiken in de winter en voor alpiene gebruik dus kan ik gewoon volgende week de winkel in duiken voor de Champ. Je haalt trouwens een paar interessante zaken aan. Bv dat de Zupo geen coolmax lining heeft. Ik dacht namelijk dat Dryskin zoiezo een coolmax lining had en dat die coolmax lining juist het verschil was tussen dryskin (met coolmax) en dynamic (zonder coolmax en terug te vinden in de Courmayeur). Maar de Zupo zou dus zijn gemaakt van Dryskin zonder coolmax. Héééééééél interessant. Dat verklaart inderdaad wel waarom de Zupo een stuk minder weegt.
Nogmaals bedankt

WB

(die er nu ook aanbegint te denken om de Zupo op z'n lijstje te zetten voor die zomerse broek die stilletjes aan toch wel aan vervanging toe is)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan