Mass Drop tent: ervaringen?

Hoi ik zag een leuke tent op Mass Drop en was benieuwd of iemand hier ervaring heeft (of iemand kent die...) met bestellen van outdoor spullen daar. Gr, Manne.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben geen fan van sites waar je eerst een account moet aanmaken. Ik vind dat altijd verdacht.

Wat betaal je voor deze Durston?
 
@marcel, ja ik zat te denken aan de 2P versie van de X Mid, 250$. De rugzak van 120$ vind ik er ook niet slecht uitzien.
Had jij veel bijkomende kosten door gedoe met douane bij jouw bestellingen?
 
@hyz uit mijn hoofd $207,- incl. verzending Ik verwacht nog € 60 tot €70 euro aan bijkomende invoer/belasting/douane kosten.
(Jouw link is beter inderdaad, realiseerde me niet dat mijn link achter de login zat)

@Manne Ik weet het echt niet meer voor de dingen die ik eerder heb besteld. In principe kun je alle regels opzoeken bij douane/belastingdienst zodat je de max. te verwachten kosten kan uitrekenen. Voor tenten is meen ik het invoertarief 12%.
 
Dat is een hogere prijs dan ik verwachtte. Er zijn er meerdere van merken die zich bewezen hebben. Zie deze pdf. Ik ben benieuwd hoe hij bevalt.
 
Ik heb de 1p X-mid. Kosten bij Drop waren 211 dollar en daar kwam iets van 40 euro aan inklaringskosten / btw bij. Ik ben erg blij met de tent. Ik vind het een sterk en simpel ontwerp en ben vooral blij met de in/uitgang aan beide kanten zodat ik nooit over mijn rugzak hoef te kruipen. De truc van Dan is dat hij de binnentent diagonaal in de buitentent heeft gepositioneerd, waardoor er aan beide zijden ruimte is voor spullen/koken.

Over het algemeen heb ik goede ervaringen met (Mass)Drop, maar ik bereken wel altijd van te voren de te verwachten bijkomende kosten.

bente
 
Heb drie keer wat besteld bij Mass Drop. Ging soepel. Onder de 150 euro inclusief de verzendkosten betaal je geen invoerheffing, alleen BTW. Die tent leek me ook leuk, maar met heffing (ben het tarief vergeten) werd het wel duur. Je vind invoertarieven in de Taric database. Inklaringskosten van DHL waren steeds 15 euro.
 
Ik bezit deze tent en heb er de afgelopen 29 dagen in geslapen tijdens het hiken van de gr5/tmb in de alpen. Ik ben zeer tevreden met deze tent. Hij staat als een huis, is erg luxe voor een 1persoonstent en toch nog redelijk laag in gewicht (800gram ongeveer exc haringen)

Alle stresspunten zijn erg goed versterkt en er is geen slecht naaiwerk of wat dan ook te vinden.

actiefoto: https://imgur.com/R7lm2P6
 
Tent ontvangen, kostenplaatje is uiteindelijk dit geworden:
- tent 180,11 EUR
- 3,7% invoerrechten (categorie slaapzakken, vreemd genoeg, maar ik klaag niet) 6,66 EUR
- 21% BTW over 186,77, 39,22 EUR
- afhandeling postnl/douane 13,00 EUR

Totaal dus 238,99 EUR
 
Tent ontvangen, kostenplaatje is uiteindelijk dit geworden:
- tent 180,11 EUR
- 3,7% invoerrechten (categorie slaapzakken, vreemd genoeg, maar ik klaag niet) 6,66 EUR
- 21% BTW over 186,77, 39,22 EUR
- afhandeling postnl/douane 13,00 EUR

Totaal dus 238,99 EUR

Waarmee de richtlijn van totaal plus 30% dus best goed is als houvast als er iets aantrekkelijks voorbij komt aan gene zijde.

Veel plezier van je tent!

Marla
 
Fijne tent inderdaad! Ik vind hem prettiger in het gebruik dan bijvoorbeeld een Tarptent Notch. Hij zet makkelijker op en het polyester grondzeil is een stuk minder glibberig dan silnylon. Verder is hij echt ruim voor het gewicht. Ik had zo m'n twijfels over de binnentent van gaas, maar ook als het redelijk waait had ik niet het idee dat het veel kouder is dan een gesloten binnentent. Bij storm of in de winter zal dat misschien anders zjin.

Over die kosten kunnen we lang praten, maar zolang de meeste vergelijkbare tenten toch òòk uit de VS moeten komen is dit businessmodel nog best voordelig.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan