Mat(je)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jaap

Guest
Hi,

Ben net terug van een weekje winterkamperen in Slowakije. Heb daar gelegen op een standaard Thermarest mat waar ik al 8 jaar zomer en winter op slaap. De mat is op zich goed en heb het ook niet koud gehad, maar papa word ouder en mijn broze botten zijn niet zoveel meer gewend (zeker nadat ik dit jaar een waterbed heb aangeschaft). De eerste nacht ging nog, de tweede was al minder en verder in de week werd het nog slechter; de hele nacht draaien en geen goede houding kunnen vinden. Kortom, de nachtrust heeft aardig geleden.

Ondanks groter gewicht en meer volume, overweeg ik nu om een dikke thermarest te kopen. Voor ik deze ga aanschaffen, vraag ik me af of dit echt verschil uitmaakt, of dat ik het geld en het sjouwwerk beter kan besteden aan een fles drank.

Wie heeft er vergelijkings ervaring tussen dunne en dikke thermarest?


groeten, Jaap
 
Jaap,

Ik heb geen ervaring met een dikkere T-a-R, maar wel met de dikkere Down Air van Exped. Dit is iets comfortabeler dan mijn gewone T-a-R, maar heeft hetzelfde gewicht en pakvolume.

Zou dat anders eens proberen, want dat scheelt je behoorlijk wat gewicht t.o.v. een dikkere T-a-R.

Grtx,

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan