Materiaal modificaties

Ik weet dat ik redelijk veeleisend ben met mijn spullen en dat ik ook vaak spullen aanpas naar mijn wensen. Zo heb ik al in een aantal tenten bv extra steekvakken gemaakt, rugzakken voorzien van extra draagmogelijkheden etc.

en zoals je kun lezen in de review over mijn huidige hardshell was ik niet te vreden over de capuchon (beetje jammer als je toch echt nat word) http://www.hiking-site.nl/materialen_bespreking.php/233/arc'teryx+zeta+ar

De afgelopen dagen hebben we weer mogen genieten van een aantal plens buien, maar deze keer was ik meer tevreden over de jas na de mod die ik een tijdje terug heb gemaakt. Met behulpvan een gtx repairsetje heb ik de binnenkant van de jas versterkt, met de revolvertang twee gaatjes gemaakt en door de overige bestaande kanalen een stukje 2,5 mm shockcord gehaald, dus nu heeft deze jas net als de meeste andere jassen ook een traditionelere manier van aansluiten rond het gezicht (en blijf je dus wel droog) .

n6tcg.jpg


Sommige mensen hier op het forum zijn zelf volledige kleermakers lijkt het maar ik ga er van uit dat iedereen wel eens iets aan past, ik benieuwd naar wat je hebt aangepast en hoe.

Bas
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi Marla,
is inderdaad een beetje een design foutje... maar dit was redelijk simpel zelf te fixen. echter hebben ze de aantrekkordjes voor de heupkoord door de zakken heen laten lopen, deze gaatjes zitten op het laagste punt in de jas. Helaas worden de zakken wel eens nat van binnen en loopt het door de gaatjes dus ook naar binnen, zit met al een paar weken af te vragen hoe is dit ga oplossen. Het stomme is, deze jas is ook als LEAF product te krijgen, maar dan zitten er andere ritsen in, capuchon heeft de extra koordes erin en de hem-draw zit gewoon aan de binnenkant...

Bas
 
Het verschilt een beetje met Arcteryx. Ik heb voor de winter de Therme Parka en daar is de capuchon ook niet geweldig. Daarentegen bij de Venta MX is deze wel goed. Ik heb bij de Therme idd ook veel ruimte en dat is vervelend met tocht en warmte dat je verliest.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
@Bas:

Dan vraag ik me toch af waarom je dan toch die jas koopt. Het lijkt me nog al een essentieel onderdeel wat hier niet goed uitgevoerd is.

Mirjam
 
@Mirjam,

ik had dde jas al een tijdje voordat dit probleem zich echt openbaarde. Met het passen leek er geen probleem te zijn maar pas bij het echte gebruik bleek dat wat eerst gewoon irritant leek (openstaande kraag) waarbij iets water binnekwam toch een dusdanig probleem te zijn dat op de fiets aleen met een buff over de jas heen mijn bovelijf droog bleef. Arc een aantal maal gemailed en zelfs een belletje naar Canada gewaagd... volgens hen niets aan de hand. Vriendelijke lui maar kom er niets verder mee, nu weet ik dat er in Zwitserland een reparatie service (en vermaak voor LEAF) zit van Arc... maar heb het zelf maar opgelost.

Maar nu heb ik nog geen mooie voorbeelde van anderen voorbij zien komen, is iedereen dan zo tevreden met de stock configuraties?
 
Wat voor de één een nadeel is, hoeft dat voor een ander nog niet te zijn. Die gaatjes in de zakken zie ik als een voordeel. Ik vind het irritant dat er anders water in de zakken blijft staan. Zakken dichthouden bij regen vind ik evident.

Het ontbrekende touwtje in de capuchon is wel een vreemde ontwerpkeus. Prima tweak!

Ik heb ook wel eens wat aangepast, maar die zijn in aparte topics terug te vinden. Is voor de vindbaarheid ook handiger. En past ook beter in de zelfmaakhoek.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan