matje


Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kevin_oort

Guest
Hallo

Ik heb een vraagje.
Ik heb het laatste weekend gemerkt dat als je het slaapmatje op je tas bind dat de regenhoes moeilijk over je tas heen gaat of maar half past.
Ik heb maar een klein slaapmatje (opgerold diameter 12 en breedte 45) dus daar ligt het niet aan denk ik.
Hebben jullie hier ook last van of weten jullie een goede oplossing.

alvast bedankt
groetjes kevin
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo Kevin.

Ik heb de allerkleinste TAR.
Hij gaat gewoon mee in de rugzak en dan heb ik nooit ergens last van.
Ik hou er zowiezo niet van, als er zoveel aan de buitenkant hang.

Ziet er uit als een kerstboom.

C.M.
Peter.
 
Eens met Peter... alles dat aan de buitenkant hangt kan alleen maar nat worden, eraf vallen, kapotscheuren, vies worden, etc...

Ik heb de kleinste therm-a-rest (wel volle lengte, dus niet zo'n 3/4 matje) en die past mooi naast m'n slaapzak onderin m'n rugzak. En dan past m'n regenhoes prima.

Grtx,
Joris
-die graag met een compacte en stevige zak op pad gaat :7
 
Ik doe het als volgt (op korte trips dan, met relatief weinig spullen, anders hangt mijn mat ook onderaan mijn rugzak): Mijn lege matje gaat als koker in mijn rugzak, ik vul hem dan op met de rest van mijn spullen. Geeft een mooi stevig en compact geheel. Als ik regen verwacht drapeer ik trouwens eerst een vuilniszak in mijn rugzak en doe daar alles in, vuilniszak losjes dichtknopen en alles blijft keurig droog. Regenhoezen zijn leuk maar ik merk dat het vaak via het rugpand toch nog doorlekt, ondanks hoes, vandaar vuilniszak.

Groets, Rob.
 
Rob dit vind ik dus een goede tip.
De volgende keer als ik ga ga ik het ook maar eens zo proberen.

allemaal trouwens bedankt
groetjes kevin
 
[laatste wijziging op 29-11-01 om 11:41][laatste wijziging op 29-11-01 om 11:41 ][laatste wijziging op 29-11-01 om 11:40 ]Alles in een vuilniszak vind ik nogal onhandig, als je wat nodig hebt, kan je het niet vinden en het ligt altijd onderop (wet van Murphy). Ik geef de voorkeur aan het los inpakken, en dan de onderdelen die niet nat mogen worden bij elkaar in een waterdichte verpakking. kleding in waterdichte stuffsack, slaapzak in compressezak+vuilniszak (moet ik eens een waterdichte compressiezak voor kopen), en de kleine losse spullen als fototoestel in diepvrieszakjes. De rest mag best nat worden, al gebruik ik wel een regenhoes.

Maar dat gaat niet echt over het matje... Mijn matje (helaas nog een 60cm brede rol) gaat gewoon in de rugzak, onder het motto van alles wat niet in de rugzak past, gaat niet mee, want dan wordt ie toch te zwaar. (ik krijg er toch wel 20-25 kg ingepropt, in een rugzak die als 60 liter werd verkocht, maar dat geloof ik niet echt :))

Laatste keer kamperen heb ik mijn selfinflatingding thuis gelaten en enkel een alufolie isomatje meegenomen, op bosgrond is dit (redelijk) voldoende.

grtz
henk

The Swimming Architecture Pivo
 
Kevin,

Zelf rol ik mijn self-inflatable altijd zo strak mogelijk op, pak 'm in de erbijgeleverde opbergzak en hang 'm aan de zijkant van mijn rugzak (McGregory Shasta). Op die manier past de regenhoes er nog prima overheen en steekt hij ook niet kwalijk ver naar buiten.

Nog nooit problemen mee gehad op deze manier.

Wat ook wel handig is aan deze manier van 'inpakken' is dat ik zo ook altijd een comfi stoeltje bij me heb: rugzak op de grond en gewoon op het opgerolde matje zitten. Zeker in de winter is dit beter dan een koude rots.

Raymond
(af en toe bikkel, af en toe lekker comfortabel)
 
[laatste wijziging op 29-11-01 om 13:07]"onder het motto van alles wat niet in de rugzak past, gaat niet mee, want dan wordt ie toch te zwaar"

Mijn motto:

"Past niet" kennen we niet...

:+
 
Hai Joris.

Waar laat je je wandelstokken dan?
Dat is bij mij het enigste wat aan de buitenkant hangt.

Een bijkomend nadeel van te veel spullen aan de buitenkant bij het klimmen is dat als je b.v. met zo'n slaapmat achter een rots blijft haken of er zelfs langs schuurt, je gauwer uit je evenwicht word gebracht met alle schadelijke gevolgen van dien.

Vandaar dat ik de meeste dingen er in wil hebben.

C.M.
Peter.
 
Tis wel zo dat als je rugzak doorweekt raakt je een kilootje of wat hemelwater nodeloos meetorst.. Ik zou zeggen: koop een mega-grote regenhoes met een goed aantrektouwtje als het er niet allemaal inpast.

:7
-liever lui dan ...
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan