MBT-tocht van Tibet naar Nepal

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Yeti
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Y

Yeti

Guest
Ik ben vast van plan om een een MBT-tocht te ondernemen van Tibet naar Nepal . Een paar reisorganisaties bieden deze tocht aan .

1) Kennen jullie organisaties die deze tocht organiseren ?
2) Kunnen jullie mij links , boeken , forums of bepaalde info aanprijzen ?

Een andere optie is deze trip totaal autonoom te organiseren met een paar vrienden .

1) Wie heeft deze tocht reeds ondernomen en kan mij nuttige tips , links of een logboek opsturen ?
2) Hoe begin je in hemelsnaam aan zo'n trip ?


Rudy Olivier
 
Ik weet niet wat MBT betekend (Mountain Bike Trail ofzo?), maar ik heb voor onze reis in mei a.s. het een en ander op het net gezet. Misschien heb je er wat aan: http://home.planet.nl/~valibaba/tibet2004/tibet.html Bovenaan staan wat handige links voor meer informatie.

Zelf vond ik de Lonely Planet Tibet/Nepal en het Footprint Tibet Handbook (staat ook een stuk over Nepal in) in combinatie wel vrij veel info geven, maar als je daar voor langere tijd bent en uitgebreid in de bergen rond gaat zwerven heb je nog honderden meer uitgebreide boeken.

Op de pagina van "Oma Sjanie": http://www.lnqs.com/sjanie/
en de nepal en tibet pagina: http://tibet.pagina.nl/ http://nepal.pagina.nl/
staan links naar reisbureau's

Op het forum van Lonely Planet -> Asia: North-East is ook vrij veel informatie te vinden wat betreft de papieren die je allemaal nodig hebt: http://thorntree.lonelyplanet.com/categories.cfm?catid=19
 
O ja, wb reisbureau's... Het is in principe best zelf te organiseren, maar dan moet je zelf flink gaan goochelen met visa, permissies en nog meer permissies. Helemaal als je buiten de reguliere paden gaat. De grotere reisbureaus hebben vaak ook individuele reizen op maat, maar daar betaal je over het algemeen veel meer voor. Zelf heb ik 1 reisbureau gevonden waar je ook zelf een reis samen kan stellen en voor een redelijke prijs: http://www.fairtravel.nl/ Ik heb daar geboekt en werd prima geholpen, maar ik kan natuurlijk pas na eind juni zeggen hoe het beviel ;-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan