Mc Kinley slaapzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wilma

Guest
Heeft er iemand ervaring met de Minto Lite van Mc Kinley.
Mummy slaapzak met kraag en capuchon, gewicht 950gram, ganzendons 650 350, comfort +2 extreme -10.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ken die zak niet, maar wat mogen die 650 en 350 betekenen? 650 dons met een fillpower van 350 cuin?
 
Op het label staat: vulling goose down 650 cuin 350 gram
De buitenkant is van soft nylon.
ik heb een nieuwe slaapzak nodig voor trektochten in Nieuw zeeland. Maximum gewicht wil ik op 1 kilo houden. Hij moet ook tijdens wat lagere temperaturen ook goed bevallen, extreme temperaturen zoek ik niet op.
 
OK,
die fillpower lijkt mij aan de hoge kant. Ik weet niet wat de slaapzak kost, maar voor een fillpower van 650 cuin betaal je ontzettend veel geld. Het schijnt dat de amerikanen anders meten en altijd op een hogere fillpower uitkomen. 350 gram dons met een fillpower van de hoogste kwaliteit (bijv Western Mountaineering en Marmot) zal (afhankelijk van tijk, vorm enz.) rond het vriespunt nog net voldoen. Dons met een lagere fillpower houdt er al eerder mee op. Overweeg de Mity Lite van Western Mountaineering. Kijk ook eens naar de pocket en pound van Yeti.
Joeri
 
Ik heb de slaapzak inmiddels toch aangeschaft en een nachtje uitgeprobeerd.In combinatie met een Ther a Rest ultralight matje op een houten vloer in een onverwarmde ruimte gelegen. Eerst een uur liggen draaien maar me de volgende dag gigantisch verslapen dus dat zal wel gaan lukken in Nieuw-Zeeland. De slaapzak zou officieel 212 euro gekost hebben. Afgeprijsd via 129 naar 89 euro omdat het de laatste was. Ik heb dus maar niet te lang geaarzeld. Dezelfde slaapzak zag ik trouwens in Tilburg in een winkel voor 139 euro dus die 212 euro neem ik met een korreltje zout. Bedankt voor de reactie.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan