meer Geneve - MontBlanc


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Het stuk van Le Brevent tot de col de la croix de bonhomme heb ik vorig jaar gedaan als stuk van de Tour du Mont Blanc. Prachtig uitzicht op het Mont Blanc massief. Daarna hebben we met de auto nog wat door de streek getourd richting meer van Geneve. Lijkt me zeker de moeite waard om te doen. Ik heb wel de indruk dat het een relatief nat gebied is.
Wat voor zaken wil je precies weten ?

WB
 
Ik zou graag weten waar de campings liggen (of wild camperen) en vooral of er openbaar vervoer is van Le Houches terug naar Thonon.
We zijn van plan tussen juli en augustus te lopen daar.
Hoezo nat? Verder is alle info welkom ik ga nl. voor het eerst daar lopen.
Groetjes Edward :D
 
Wat betreft het kamperen lijkt het mij het handigst om de topogids (GR-5 Du Leman au Mont Blanc ref. 504)te kopen. Daar staat over het algemeen in waar je kan overnachten.

Het stuk tussen Samoëns en Les Houches is geen probleem. In Samoëns zelf is een camping en onderweg naar Les Houches heb je een tweetal refuges waar je je tent kan opzetten. Bivakeren ligt op dat stuk misschien wat moeilijker aangezien je voor het grootste deel in een reserve naturelle wandelt.

Tussen Thonon en Samoëns zal het een kwestie zijn van je tent in het wild op te zetten want de campings in de regio liggen niet echt langs het traject. Wel vind je hier en daar ook nog een refuge. In de praktijk is elk stuk met water in de buurt natuurlijk geschikt. Lees vooral de topogids goed door.

Het zou op zich geen probleem mogen zijn om van Les Houches terug naar Thonon te raken al vermoed ik wel dat het in etappes zal moeten. Van Chamonix (Les houches) naar St. Gervais-les-Bains en Cluses en dan waarschijnlijk via Morzine naar Thonon. Ter plaatse moeten ze je zeker kunnen helpen (office de tourisme van Chamonix).

Wat dan die nattigheid betreft. Het Mont Blanc gebied is naar mijn weten één van de nattere delen van de Alpen. De wolken komen vooral vanuit het W of NW binnedrijven. Om over het Mont Blanc massief zelf dan te raken moeten ze eerst wat extra bagage kwijtraken en dat gebeurt dan uiteraard onder de vorm van regenbuien. Een groot deel daarvan valt al in de voor-Alpen waar dat stuk van de GR-5 doorloopt. IK wil niet beweren dat het er altijd regent, maar je moet er toch zeker op voorzien zijn. 'k Heb al meer dan genoeg verhalen gelezen van mensen die de Tour du Mont Blanc doen en blij mogen zijn dat ze een paar dagen stralen weer hebben. Anderzijds hebben wij vorig jaar (in augustus) van de dertien dagen die we hadden uitgetrokken voor de route, er toch een stuk of tien gehad met goed tot schitterend weer. De week daarna, waarin we nog wat door de streek heb getourd (Samoëns, Morzine, Thonon,...) was een stuk minder. Maar laat dat je zeker niet weerhouden .

WB

PS: als je de gids nog niet gekocht mocht hebben, de laatste uitgave is de 5de druk van April 2000. Je kan de laatste aanpassingen (de mise à jour)daarvan downloaden vanop www.ffrp.asso.fr (ga naar topo-guides -> catalogues en ligne en zoek op GR-5).

PPS: je kan altijd nog zoeken naar campings op www.francecamping.com/geores.php?lang=en&coun=F&rgn=DFR74
 
[laatste wijziging op 26-04-03 om 23:38]Edward.

Ik heb dat stuk al gelopen en ik heb in mijn GR boekje een hoop aantekeningen staan over waar je boodschappen kunt doen, waar je kunt pinnen, waar je benzine kunt krijgen etc.
Geef ff een mailtje als je het boekje wilt lenen.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
Goede morgen,

He bedankt voor jullie info, hier heb ik wat aan en Peter dat is heel vriendelijk van je.

Groetjes Edward:) :9
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan