Meer lichtgewicht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dat is wel heel fanatiek zeg, van een plastic een rugzak maken. Ziet er nog best goed uit. Toch niks voor mij dat suoer ultra lichtgewicht :D
 
Eins,

Volgens mij heb je hiermee een ereplaats gewonnen op de eerstvolgende knutsel-hike. Ben eigenlijk best benieuwd of hij het houdt. Ben zelf niet zo'n lichtgewicht-freak (zie mijn buikie), maar respect voor iemand die er ten minste lol in heeft!

Raymond
 
>Ben eigenlijk best benieuwd of hij het houdt.

Ik ook. Hij hoeft in principe maar twee hike dagen en een nachtje mee te gaan. Ik laat het zeker weten als ik hem geprobeerd heb.

Eins
 
LOL eins. 3 ounces that iszzz.

btw, waar zit de meeste winst? tasjesplastic per kwadraatmeter versus silicon ripstop of de materialen voor je straps?
 
>btw, waar zit de meeste winst? tasjesplastic per kwadraatmeter
>versus silicon ripstop of de materialen voor je straps?

De materialen die ik voor de straps heb gebruikt is gewoon doodnormaal 2cm webbing, daar dus nix bijzonders.

En helaas weet ik niet het gewicht p m2 van dat plastic. Ik denk dat siliconen ripstop een stuk sterker is iig, maar ook duurder en ik wil eerst wat goedkope uitrustings stukken maken voordat ik aan kwalitattief beter, maar ook duurder materiaal ga beginnen.

Mijn volgende project word een poncho tarp (denk ik alhoewel een prop zakje waarschijlijker is) zoals de mountain laurel designs pro poncho tarp. Ik weet alleen nog niet van welk goedkoop, doch licht materiaal ik die ga maken.

Eins
 
Wat onwijs gaaf!!
ik wil altijd nog eens met alleen eigengemaakte spullen op pad. en ben daarom altijd erg geintresseerd in wat andere mensen maken. Waarom heb je geen duurzame ripstopnylon gebruikt? aan de andere kant, als hij stuk gaat, kun je de banden opnieuw gebruiken en alleen maar een nieuwe body maken.
Maar verder is ziet ie er goed uit!!!
Groetjes Martine
 
Niet dat ik zelf een rugzak zou maken
maar ik heb er in het verleden ook over aan't nadenken geweest.
Wat dacht je van een rugzak gemaakt uit een nylon net, met op kritische plekken gestikte/gelijmde banden?
Over de grootte van de mazen en de dikte van de draad heb ik verder nog niet nagedacht maar het lijkt me een stevig harnas om een plastiek zak in op te bergen.
Zak lek geprikt dan kan er zo weer een nieuwe in.

Ivo
 
Hallo Ivo! Dit is een leuk idee, maar het is al een paar jaar geleden op de markt gebracht. Deze rugzak, de Our Planet Akrobat kostte toen bij Bever 99,95. Nu staat hij afgeprijsd bij www.sine.de voor 49,95. Het is een netconstructie met een waterdichte nylon binnenzak met rolsluiting. ong. 35 liter. Een kleine troost: ooit dacht ik een geniale dwarsslaper-
tunneltent uitgevonden te hebben maar die werd ook allang in Scandinavie verkocht..
Groeten,
Boelo
 
Eins,

Knap knutselwerk hoor!
Maar ben je niet bang dat je, wat je wint aan comfort door gewichtsvermindering, weer moet inleveren vanwege het draagcomfort?
Het lijkt me vrij spartaans aanvoelen, een ongepolsterd plastic rugpandje. Die polstering is wel op te lossen met slaapzak, matje o.i.d, maar dat zweterige plastic niet. Bovendien, vraag ik me af,in hoeverre de schouderbandjes niet snijden, zelfs met die ultralichte paklijst van je.
Zelf kom ik qua knutselen niet verder dan een paar kledingzakken voor in de rugzak met aan beide kanten een opening( zit dus nooit hetgene wat je moet hebben onderin) maar dat idee is niet van mijzelf, maar uit de Op Pad.

Groetjes,
Mirjam
 
Hoi Mirjam,
Dat is echt handig, een kledingzak met 2 openingen!

Eins,
Knap hoe je je eigen spul zo in elkaar zet, petje af!
Haha, knip je ook je haar en teennagels voor je gaat lopen?
Heb je ook al eens op www.randonner-leger.com gekeken? Die Fransen daar lopen ook met een minimale uitrusting, zelf geknutseld vaak.

Groeten,
Edwin
 
@ Martine aka pompedom:

Ik zou graag een duurzamer ripstop Nylon gebruiken om een rugzak mee te maken, of beter een spinakker nylon, of beter Cuben fibre, maar deze materialen zijn me nu eerst te duur. Ik wil eerst leren om zelf mijn uitrusting te maken van goedkope materialen zodat ik als ik het naaien eenmaal onder de knie heb, met meer duurzame materialen aan de slag kan. Overgens lijkt'ie tot nu toe behoorlijk duurzaam. Ga maar na hoeveel gewicht aan boodschappen je in zo'n tas meeneemt, vaak al meer dan 10 kg. Mijn max. gewicht voor wat ik wil meenemen in deze zak is 6 kg, incl. eten en water. Dus ik denk dat'ie het wel gaat houden.

@ Mirjam aka reisdiertje:

>Maar ben je niet bang dat je, wat je wint aan comfort door
>gewichtsvermindering, weer moet inleveren vanwege het
>draagcomfort?

Euhm nee. Met max. 6 kg op mijn schouders denk ik dat ik best comfortabel kan hiken. Ten eerste vul ik mijn schouderbanden op met een paar sokken, ten tweede draagt de rugzak verbasingwekkend veel op mijn heupen.

>Het lijkt me vrij spartaans aanvoelen, een ongepolsterd
>plastic rugpandje. Die polstering is wel op te lossen met
>slaapzak, matje o.i.d, maar dat zweterige plastic niet.

Tja, dat plastic zal best zweterig zijn, maar dat is iedere andere rugzak ook. En zo'n frame om te ventileren zit niet lekker op mijn heup (krijg ik rode plekken van)

>Bovendien, vraag ik me af,in hoeverre de schouderbandjes niet
>snijden, zelfs met die ultralichte paklijst van je.

Ze snijden een beetje. M.n. omdat ze nogal klein zijn uitgevallen. Bij versie 2 maak ik die langer en breder om dat probleem te verhelpen, maar eerst wil ik versie 1 uitproberen (als ik daar ooit tijd voor heb)

@ Edwin:

>Haha, knip je ook je haar en teennagels voor je gaat lopen?

Euhm, nee. Maar theoretisch zouden die paar grammen die je je daarmee bespaard ook een paar calorien per dag besparen. Allen zijn die paar calorien niet significant. Er zijn voor mij nog flinkt wat significantere grammen te schrappen. Met spullen die ik thuis daadwerkelijk heb, kan ik nu een paklijst samenstellen van 1925 g. Als ik alles op mijn verlanglijstje maak of koop dan kunnen daar nog eens zo'n 550 g vanaf!

>Heb je ook al eens op www.randonner-leger.com gekeken?

Nog niet, maar ga ik zeker doen, dank je.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan