Meest afgelegen gebieden in Europa


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Zelf houd ik erg van rust en weinig mensen als ik wandel. In Schotland, Noorwegen, Zweden kan ik dat wel vinden, weet ik (ik ben nog in geen van deze landen geweest.) Maar WELKE STREKEN zijn met name geschikt om écht afgelegen te lopen? Dit kan in alle landen van Europa zijn. Maar de drie boven genoemde landen hebben de voorkeur vanwege vrij kamperen.

Andere bestemmingen binnen Europa zijn ook welkom. Maar dan wel aangegeven waar of in welke streek.

Advies op maat is altijd welkom natuurlijk!! Ik wil niet echt klimmen. En ik houd erg van bosrijk gebied.

Dus mensen: waar kom je de minste mensen en bebouwing tegen in Europa?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nou ja, zoals je zelf al aangeeft zijn de scandinavische landen er wel uitermate geschikt voor. Veel bos (zeker in het noorden), weinig mensen en mooie landschappen.

Ik ben zelf erg te spreken over Zweden langs de Noorse grens. Dit is een lang stuk, maar ik heb er vrij veel gebieden van gehad, en ze waren allemaal mooi. Je kunt hier mooi afwisselend door het bos en door de fjells (boomloze heuvels/bergen) lopen, zonder echt te hoeven klimmen. Over het algemeen is het wel dat je noordelijker minder bebouwing tegen zult komen. Je hebt er de Kungsleden, het meest bekende lange afstands pad in Zweden. Deze is erg mooi, maar kan wat druk zijn. Als je dus geen wandelaars tegen wilt komen, is het waarschijnlijk beter om zelf een route uit te stippelen. Dit moet ook zeker goed mogelijk zijn, er zijn wandelpaden genoeg daar. Als je buiten het hoogseizoen gaat, dan heb je sowieso de fjells grotendeels voor je alleen.

Waar ik nog wel naar benieuwd ben, is het bosrijke gebied in Zweden op de grens met Finland. Dat zou ook nog wel eens mooi kunnen zijn. Maar dan wil ik het wel vanuit de kano doen.

Hoop dat dit een beetje helpt.

Succes ermee
 
Arjen..., Ivo bedankt :)

Zweden of Noorwegen ligt zeker in de planning om naar toe te gaan. Hoe noordelijker hoe rustiger dus. En de grens met beide landen is dus mooi bosrijk begrijp ik. Schotland staat ook op mijn lijstje! De NW-kant van Schotland is dus erg afgelegen. Wel jammer dat er weinig bomen zijn. Duidelijke kaart op je site Ivo. En leuk verslag ook :)

En bij Inverness? Dat schijnt ook vrij afgelegen te zijn. Is iemand daar wel eens geweest?
 
Ow... volgens mij is Inverness precies daar ergens vlakbij :)

Maar goed, als ik bossen wil dan zit ik in Noorwegen en Zweden dus beter over het algemeen. En hoe zit het met Tjechie, Bulgarije, Hongarije, Roemenie en Portugal? Het is mij nog steeds niet duidelijk of er in één van die landen vrij gekampeerd mag worden eigenlijk.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan