Meindel perfect ervaring/ schoen advies?

  • Onderwerp starter duderido
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

duderido

Guest
Ik Heb al een jaar of 8 Meindel perfects, Lopen prima blijven wonderbaarlijk goed, maar ik blijf natte voeten houden, na een dag of twee in de regen of een halve dag door de sneeuw slaan ze door en zijn ze de rest van de vakantie niet meer droog te krijgen.
Ik heb denk ik alle conventionele en onconventionele impregneer trukjes al geprobeerd maar niets helpt. Op een gegeven moment heb ik me er maar bij neer gelegd. Heb ik met mijn schoentjes een maandag ochtend exemp(l)aar getroffen en moet ik bij een zoektocht naar nieuwe schoenen die net zo stevig (c klasse) zijn niet meteen dit type uitsluiten of verwacht ik teveel van leren schoenen?
Impregneertips?
Wat mag je qua levensduur verwachten van goretex in schoenen, na drie jassen ben ik niet zo’n glover als het op folderkreten aankomt maar bij jassen heb je nog garantie, bij schoenen niet.

Groet, Ramon
 
Hola Ramon..

Geloof me gerust als ik zeg dat zelfs de beste schoenen na twee dagen in de regen nat van binnen zullen worden. Daar helpt niks tegen. Zelfs 3 lagen snowseal met je föhn insmelten leveren op de lange termijn een matig resultaat. Is het niet het regenwater wat binnenkomt, dan is het wel de transpiratie die er niet meer uit kan.
Waar je je schoenen na een dagtocht redelijk droog mee krijgt is door het dragen van droge sokken in je natte schoenen. Het vocht in je schoen trekt je sok in, die je vervolgens (na een minuut of 2) weer kan uitwringen. Herhaal dit een paar keer en je schoenen zijn niet meer doorweekt maar slechts vochtig van binnen. Neem ze vervolgens mee de slaapzak in of zet ze vlakbij (niet te dicht) bij je kampvuur. Een paar hete keien erin doet vervolgens wonderen. Dit is een beetje een oplossing.
Als je gamaschen gebruikt neem dan ademende. Dit scheelt weer in de transpiratie-opbouw in de schoen zelf. Veel zweet verdwijnt via de schacht van de schoen, en als je die hermetisch afsluit kun je raden wat er gebeurd in de schoen.
Een Gore-Tex voering helpt zeker. Bedenk wel dat het effect teniet gedaan wordt door je schoenen dicht te smeren met vet of was (was is overigens altijd beter dan vet). Het leder moet namelijk ook kunnen ademen en je moet dan ook het juiste onderhoudsmiddel gebruiken; bijvoorbeeld Grangers Footwear Proofer. Loop je echter gedurende langere tijd in de regen dan is het verschil ook te verwaarlozen, Gore-Tex is meer voor als je zweetvoeten hebt.. niet zozeer dat je je schoenen dan als kaplaars kan gebruiken..

succes dan
:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan