Meindl Perfekt of de Meindl Makalu pro GTX


Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag mensen,

Ik ga eind augustus de Mont Blanc beklimmen en ben nu aan het kijken voor nieuwe schoenen. Dit moet wel uit de categorie C zijn ivm stijgijzers. Nu heb ik mijn oog laten vallen op twee schoenen:

De Meindl Perfekt

en

De Meindl Makalu pro GTX

De Perfekt is net een klomp en loopt heel ongemakkelijk bij het passen. De Makalu zit mij direct als gegoten en loopt heerlijk zacht. Nu vertelde de verkoper mij dat de Perfekt echt heel goed ingelopen moet worden. Eenmaal dat gedaan loopt die net zo comfortabel als de Makalu. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen over deze twee schoenen. Het grote verschil zit hem in de uitvoering van Leer en Gore-Tex.

Wie o wie helpt mij over de streep trekken en zorgt dat ik een paar schoenen haal waar ik nog jaren plezier van kan hebben.

Ps. ik wil er graag ook in NL mee kunnen lopen! (Veluwe, dagtochten etc)

Thxn
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


De Makalu van Meindl ken ik niet, maar de Perfects voldoen niet!
Je hebt een goede stevige D schoen nodig, de Perfect is dat niet.
Mijn advies is om een paar heerlijke goede C schoenen te kopen voor je "gewone"tochten en als die Mont Blanc beklimming een eenmalig iets is gewoon schoenen te gaan huren.
Je gids zal je hiermee kunnen helpen, er zijn winkels en burootjes zat waar dat kan in de regio.
Wil je vaker hoog Alpien werk gaan verichten zal je beter af zijn met een paar D schoenen voor dit soort tochten en een paar C's voor de rest van je wandelingen.
hth
Rob
Deze verrekijker vergroot 8 x.
Zal ik je eens wat vertellen?
Ik heb er gisteren voor de negende keer doorheen gekeken en hij doet het gewoon nog!

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hallo..

Ik denk dat je met beide Meindls wel de MB op komt via een van de normaalroutes. Persoonlijk zou ik dan voor de Makalu kiezen omdat deze direct goedzit. De Perfect is aardige nostalgie, maar functioneel behoorlijk achterhaald, hoewel sommigen erbij zweren. Ik betwijfel of het een prettige schoen is voor de veluwe en zo. Ze zijn vrij zwaar en stijf en wikkelen niet echt lekker af natuurlijk.
Is je MB tochtje een 1-malig iets dan zou ik D-tjes huren.
Hoe dan ook succes met je keuze.

:7
martin

-Btw: Vanwaar de Mont Blanc? Heb je al eerder bergen beklommen? Op welke schoenen? Ik vind het opmerkelijk dat je alpien schoeisel voor de veluwe wilt gebruiken
 
Ik had altijd geleerd dat je op je eigen schoenen moest lopen, omdat ze schijnbaar na het inlopen "naar je voet gaan staan".
Dat lijkt me lastig met gehuurde schoenen.

Heb ik nou het verkeerde onthouden?

Bastiaan
 
Ik heb zelf de meindl Perfekt en ik gebruik ze ook/vooral in Nederland en Belgie. De schoenen zijn in het begin nogal lomp/zwaar/stug, maar als je ze hebt ingelopen zijn ze heerlijk!

Voor tochten in de veluwe zou ik je toch aanraden om een goede B/C schoen aan te schaffen (bijv. Meindl Island Pro).
Voor die ene keer Mont Blanc zou ik ook goed schoeisel huren.
 
Hoi.

Mijn man heeft inmiddels zijn 2e paar Meidl Perfects en vindt het model schoen heerlijk lopen. Maar... het nieuwste paar heeft geen goretex aan de binnenkant en daar heeft hij enorm spijt van. Achteraf had hij ze niet gekocht als hij had geweten dat ze zo lang vochtig zouden blijven.

Ze lopen goed op gevarieerd terrein, maar voor asfalt e.d. zijn de zolen te stijf. Dat kan blaren opleveren. Deze schoenen zijn wel eens gebruikt met lichte stijgijzers en dat ging.

Groeten,

Linda
 
Hoi Bastiaan.

Je hebt het niet verkeerd onthouden. Je eigen schoenen uitzoeken en inlopen is ideaal. Om voor een éénmalige onderneming honderden euro's uit te geven aan schoeisel dat je daarna niet meer gebruikt is niet zo ideaal. Huren is dus een goede, maar minder comfortabele optie.

Nog beter is het natuurlijk als je zelf de ervaring opdoet waarmee je de ideale schoenen kunt kiezen. De MB is overigens niet de ideale berg om die ervaring op te doen.

:7
 
Ik zet eens even wat belangrijke verschillen naast elkaar:

Makalu: Gore-tex
Perfekt: Sil Leather one piece shaft
--> Gore tex is waterdicht, maar bij beschadiging ook niet meer. Sil leather moet je anders behandelen dan andere leersoorten, let daar goed op! Leer is heel goed waterdicht te maken en te houden door goed onderhoud.

Makalu: 870 gram
Perfekt: 1220 gram
--> Ben je ervan bewust dat dit het grootste verschil is tussen de twee schoenen. De perfekt is meer een schoen voor het ruige terrein dan de makalu, een klimschoen zeg maar. De makalu is wat meer een berwandelschoen. Wel vind ik dat mijn Perfekts na een tijdje behoorlijk soepel lopen.

Conclusie: kijk gewoon wat jij het lekkerst vind lopen. Wij kunnen dat toch niet voor je bepalen.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan