mes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hey buitensporters,

ik heb een vraag: wat is de beste mogelijkheid om een mes van amerika naar nederland nemen. het zit namelijk zo. ik heb een nieuw mes gekocht hier aangezien het prijsverschil. het betreft een sog seal pup. nou ben ik niet helemaal zeker of ik het mee kan nemen in het vliegtuig(in de bagage uitaard) of dat het verstandiger is om het per airmail of ander pakketdienst naar een thuis adres te sturen in nederland. ik heb het mes hier niet nodig dus het maakt niks uit of ik het moet mailen, maar als trug in nederland ben heb ik het zeker nodig(moet 25 kids door houffalizen gidsen voor 5 dagen)

graag reacties en jullie ervaring met dit soort situaties
thnx rens
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als je het mes niet n de handbagage stopt maar in de bagage die in het laadruim van het vliegtuig gaat is er geen probleem.
Het niet mee mogen nemen van een mes geldt volgens mij enkel voor je handbagage.
 
>maar als trug in nederland ben heb ik het zeker
>nodig(moet 25 kids door houffalizen gidsen voor 5 dagen)

Mmm, nou ken ik diverse 'zware' strafkampen voor kinderen die niet willen luisteren enzo, maar is dit niet wat te veel van het goede? wat zijn dat voor kinderen??

:p

Raymond
 
Mes (en andere scherpe voorwerpen) in de ingecheckte bagage steken, geen enkel probleem. Tenzij het natuurlijk om een hier te lande verboden wapen gaat (bv. automatisch springmes).
 
hey lui

thnx voor de reacties. ik ga dat mes niet gebruiken om de kids te disciplineren. maar dat kamp is een uitstekende gelegenheid om mijn nieuwe aanwinst te testen.

als iemand nog enig advies of tips heeft dan hoor ik het graag.

groetjes rens
 
>in ieder geval geen bonnetjes of winnkelverpakking eromheen
>laten zitten, kan je de nodige invoer tax schelen

Die bonnetjes en/of garantie bewijzen stuur je gewoon, vanuit het land waar je de taxfree aankopen gedaan hebt, in een envelop naar je eigen huisadres in Nederland.
Dan heb je ze toch weer terug en geen problemen bij de douane.
Zorg wel dat je aankopen bij het passeren bij de douane "enige gebruikssporen" hebben zodat het er niet nieuw uitziet.

Eric
 
>Zorg wel dat je aankopen bij het passeren bij de douane "enige
>gebruikssporen" hebben zodat het er niet nieuw uitziet.

Bloed? ;-)
 
Whahaha, niet geheel onverstandig als je uit de States komt.

Ze zijn daar voor minder vastgezet of neergeschoten....
 
hey,

ik zit nog steeds in de steeds. in washington dc inmiddels. ik vroeg mij af of het nog steeds verstandig is om dat mes mee te nemen in het vliegtuig aangezien de situatie. er geld ''level red'' hier op de vliegvelden en level orange op straat. aangezien de teroristische dreigingen.

ik hoor het graag aangezien ik geen ervaring heb met vliegen. en zeker niet met een mes in mijn rugzak:)

thnx,
rens
 
Leg deze vraag anders ruim vantevoren voor bij de douane.
Normaal gesproken is het geen probleem als hij in de ingecheckte bagage zit. Als je het echt niet durft kun je het via de post doen.
 
Als je mes in je koffer/rugzak ergens onderin het ruim van de Boeing aan het bevriezen is kan het weinig kwaad. Mijn "aardappelschilmesje" is ietsje groter en die is al een aantal malen op deze manier zonder problemen mee geweest.

Moet wel toegeven dat ik geen ervaring heb met paranoïde Amerikaanse douaniers die op scherp staan, die gasten zijn echt gek....

Bij het checken op handbagage is het zo dat als iets niet mee mag in het vleigtuig je dit naar huis (terug) kan sturen of dat je het na de vlucht terug krijgt.

Je zou kunnen bellen met je vliegmaatschappij of de douane zelf over de code rood policies. Je kan het ook ter plekke vragen maar dan wel eerst vragen voordat je met je mes begint te zwaaien:p
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan