met de hand energie opwekken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik las pas een artikel over dat ze bevegingssensors willen gaan leggen in bijv. winkelcentra in de vorm van matten waar mensen overheen lopen. En op die manier willen ze gratis energie opwekken. Maar dit artikel ging over "de nabije toekomst", dus ik denk dat het nog niet in praktijk bestaat. Het wordt wel hoog tijd dat het er komt. Eingelijk weer een vorm van schone energie die verder niet het landschap "vervuild", zoals windmolens of waterkracht. Zulke apparaten zouden o.a. in alle fitnesscentra moeten staan, waar mensen de hele dag energie staan te produseren.
 
Onze dochter gaat volgend jaar drie weken naar Jamaica om daar een school te helpen bouwen. I het dorp is geen energie.
We zijn benieuwd of er een apperaatje bestaat waarmee je , door er bijv in te knijpen (net zo als bij een knijpkat) je oplaadbare batterijen weer kunt opladen. We weten dat er zoiets bestaat om je mobiele telefoon op te laden, maar die neemt ze niet mee.
Het gaat dus om een apperaatje waarmee je oplaad barebatterijen weer kunt vullen zonder dat je iets hoef aan te sluiten op het lichtnet.
Weet heeft een goede tip?
Miriam Middelkoop
 
In navolging van de rest dan maar even iets specifieker in de trend van de knijpkat maar dan i de uitvoering slingerkat. Goed voor opladen van alles en nog wat. Vooral de nieuwste versie is erg universeel, die heeft gewoon een sigeretten aansteker aansluiting. Voor d meeste apparaten zijn daar wel snoeren voor te vinden...

http://www.rubytec.com/rubytec_en.php?id=11

Voordeel is ook dat je kan laden als er geen zon is. en het kost relatief niets tov zonnepanneeltjes.

Maar van de andere kant een home trainertje en een dynamo is wel iets comfortabeler dan het geslinger met de hand. Met zo'n constructie kan je ook iets meer stroom leveren waarmee je zelfs een laptop mee kan laden.
 
Ik heb thuis twee batterijladers op zonneenergie. Ooit gekocht bij de Kijkshop. Geen idee of ze die nog in assortiment hebben. Ik gebruik ze eigenlijk niet meer, omdat het niet optimaal is in NL in thuisgebruik je batterijen te laden, dan duurt het erg lang bv.

Maar in een land met veel zon, zal het best kunnen werken denk ik.

Je mag er wel eentje voor een zacht prijsje overnemen?

grtz
Henk
 
Ik weet niet waar je de batterijen voor nodig heb, maar als het bijvoorbeeld alleen voor de camera is zou ik gewoon een extra setje kopen, waarschijnlijk goedkoper dan de andere opties.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan