Met de hond naar Noorwegen....

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Dirk Goudkuil
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dirk Goudkuil

Guest
Hallo,

Deze zomer wil ik een trektocht van twee tot drie weken maken in Noorwegen, en de bedoeling is eigenlijk dat m'n hond ook meegaat...

Ondertussen heb ik me al redelijk geinformeerd wat er nodig is om de hond Noorwegen in te krijgen, een heel gedoe, maar het moet te doen zijn, denk ik.
Nu lees ik alleen in het boek van Jolanda Linschooten "Bergtochten in Noorwegen", dat honden niet in de nationale parken mogen. Verder hben ik dit nog nergens tegengekomen, en het lijkt me wel apart dat je een aangelijnde hond niet mee zou mogen nemen.....

Wie weet hiet meer van?

Alle andere ervaring en tips over honden in noorwegen zijn natuurlijk ook welkom!!

Groeten,

Dirk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

He,

Ik heb redelijk wat tochten gelopen in Noorwegen zowel binnen als buiten de nationale parken. Tijdens al de tochten ben ik aardig wat mensen tegen gekomen met honden. In gespreken met deze mensen heb ik nooit iets vernomen van regelementen die het de eigenaar verbieden om met een hond in de nationale parken te komen. Ik neem aan dat u al heeft geïnformeerd bij de DNT.

Succes

Marc
 
Hoi Dirk,

Ik heb wat voor je gegoogled en vind bij een aantal nationale parken alleen een verbod voor loslopende honden in de zomer of gedurende het hele jaar. Aangelijnde honden zijn niet verboden. Ik heb ook vaak genoeg mensen met honden in nationale parken gezien. Gewoon aangelijnd meenemen dus.

Als je vertelt welk gebied je heen gaat, kan ik nog wel eens kijken of er speciale regels voor dat gebied te vinden zijn.

Groeten,

Linda
 
Hoi Marc en Linda,

Bedankt voor jullie reactie!

Ik zal inderdaad nog even informeren bij de DNT, leek me zowiezo wel handig om daar lid van te worden.

Als jullie allebei al vaak honden zijn tegengekomen zal het inderdaad wel meevallen met dat verbod, dus hij gaat lekker mee!!

Overigens hebben we gisteren besloten om naar de Hardangervidda te gaan, dan hoeft de hond niet zo heel lang in de auto te zitten, en bovendien denk ik dat we ons daar best een week of twee kunnen vermaken :)

Groeten,

Dirk
 
Hoi Linda,

Bedankt voor de vertaling! Ik heb je link wel bekeken, maar dat Noors is toch best moeilijk...

Ons plan is trouwens ook de westkant van de vidda maar eens te gaan bekijken, ben erg benieuwd naar Noorwegen in de zomer!!

Groet,

Dirk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan