met de kinderen op pad...........?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter karel vehoeven
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

karel vehoeven

Guest
Ik wil graag met mijn zoon en dochter op pad voor 'n weekend hiken in luxemburg.Ervaring met kinderen hiken heb ik niet en daarom zou ik graag wat reactie's van jullie willen hebben over:de maximale lengte van 'n route;hoeveel gewicht mogen ze dragen;wat voor rugzak is het beste voor ze (bv aantal liters inhoud);of gewoon andere zaken waar ik beslist rekening mee moet houden.

Ze zijn allebei 10 jaar en mijn zoon is ongeveer 150 cm groot en mijn dochter 140cm groot.

groeten,
karel verhoeven (alias k-man):D
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

re: kids op pad

Hoi Karel,

Qua gewicht en zo kan ik je niet verder helpen, maar wat wellicht wel handig is: er zijn geavanceerde bolderkarren in de handel die speciaal bedoeld zijn om het wandelen met kids te veraangenamen. Je gooit dan namelijk je hele hebben en houwen in de kar (dus geen kilo's op kleine kinderruggetjes) en als de kids het zelf wel gezien hebben, klimmen ze er lekker bij. Ik heb er een keer een uitgeprobeerd voor een artikel en ze zijn echt geweldig. Nadeel: ze zijn errug duur, maar misschien kun je er van iemand een lenen. En als je vaker gaat dan loont het zich wellicht wel. Kijk voor meer info op www.anndur.nl, op hun site staat ook meer info over wandelen met kids, bv dat je de afstanden kort moet houden.

Veel plezier, Nicole
 
RE: met de kinderen op pad!

Kijk eens bij de "Club Hiking-Site"
Rob Hekkeman organiseert begin van de zomer een hike/kampeertrip bij Breda, speciaal voor mensen met kinderen. (Zonder kids ook welkom)
Wij zullen daar ook bij zijn, met een 9 jarige dreutel.
Hier kan je onschatbare ervaring opdoen, met als voordeel dat het hier een weekendje betreft. Als voorbereiding voor het Ardennen avontuur erg leuk denk ik zo, en omdat er meer mensen bij zijn zul je veel ervaringen kunnen uitwisselen.
Verder kan je alleen adviseren om goed naar je kinderen te luisteren tijdens de tocht. Hou ook rekening met hun belevingswereld, zodat ze het leuk hebben dat weekend, en niet alleen maar vertwijfeld achter pa aansjokken.
Succes

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: met de kinderen op pad!

Helemaal met Rob eens, die laatste paragraaf dan

de motivatie van de kids is van het grootste belang
zodra die weg is, is jouw weekendje ook over (of verpest, afhankelijk hoe erg je er zelf naar had verlangd)
dus laat ze zelf beslissen over hoeveel en hoe lang er gelopen gaat worden en laat ze ook zelf zeggen/uitvinden waar je ook naar toe zou kunnen lopen binnen dezelfdde tijd als het lopen a) enorm meevalt en/of b) een beetje zwaar is voor ze.
dan heb je in ieder geval alvast 2 alternatieven en is iedereen erop voorbereid zodatje tijdens de wandeling makkelijk kunt switchen (zij dus kunnen switchen en jij volgen)
en over het meesjouwen van bagage: ze zijn jong en redelijk flexibel maar geen idee wat hun loopervaring is. dus als ze zich erg moeten concentreren op het lopen zelf dan wordt iedere kilo snel teveel; maar lopen ze al graag en regelmatig (met hoogteverschillen) dan kunnen ze al snel iets extra's meenemen.
hou het er in ieder geval op dat ze hun eigen kleding/slaapzak moeten dragen en hun eigen watervoorraad. ga er daarnaast van uit dat jij alle andere extra's draagt (tent en uitrusting die daarbij hoort en voer) plus je eigen kleding
bij start van de tocht kunnen ze best iets hebben maar na verloop van tijd zal je er dus rekening mee moeten houden dat er toch wat spullen overgeheveld kunnen worden naar jou toe; 't is maar dat je erop bent voorbereid
veel plezier ;-)

Paul
 
RE: met de kinderen op pad!

Ik heb de site bekeken.Heel goed initiatief even agenda (en mijn vrouw)nakijken,maar ik denk wel dat het gaat lukken lijkt me hartstikke leuk.Zeker om ervaring op te doen.Hoop echter dat ik mijn kinderen (lange boswandelingen vinden ze nu al leuk) nu al warm krijg voor het hiken zodat ik tegen die tijd mijn ervaringen met anderen kan delen.

karel verhoeven
 
Hoi Karel,

Waar je zwaar rekening mee moet houden is het feit dat voor de meeste kinderen het lopen maar een bijzaak is, die bovendien vrij snel gaat vervelen. Veel pauzeren, absoluut niet verwachten dat je vreselijk kilometers kan maken, vaak kleine hapjes eten en veel drinken. Komt bij dat veel kinderen vermaakt moeten worden onderweg, ze vervelen zich vaak snel. Spelletje mee (Backgammon is favoriet bij mijn zonen), boekje over de aan te treffen flora en fauna is een succes, kijker is vaak erg leuk.

Ik betrok mijn mannen vanaf het eerste moment ook bij het uitzetten en daadwerkelijk volgen van de route met kaart en kompas, geeft ze ook wat te doen. Met een beetje enthousiasme zien ze het als een speurtocht.

Over gewicht in rugzak: de geleerden zeggen dat kinderen 20% van hun eigen gewicht mogen dragen en dat klopt wel zo ongeveer, dat kunnen ze. Of ze het leuk vinden is een tweede.... Ik ga volgend weekend met mijn zoon van 14 de bossen bij Breda in voor een weekendje en hij mag van mij maximaal 8 kilo dragen plus zijn fles water van een halve liter, als hij dan 20 k gelopen heeft issie wel stuk, zo'n beetje.....

Nog een tipje, lopen in een groepje van drie is vooral met kinderen niet ideaal... Er loopt bijna altijd iemand alleen dan. Twee of vier dus, desnoods sleep je een vriendje/vriendinnetje mee? (van je kinderen dan he?).

Veel plezier!

Groets, Rob.

PS: 10 jaar... Vergeet de favoriete knuffels niet mee te nemen, is wel lekker als je van je vader in een donker bos in zo'n rottent moet pitten, als je dan beertje bij je hebt...
 
RE: met de kinderen op pad..?

Die 20% regel geldt in principe voor iedereen, al vinden sommige mensen die al te veel. Ik loop zonder problemen met 20kg. dit is voor mij 25%, maar vaak is mijn rugzak bijna 25kg.

Ik ben vroeger op 11 jarige leeftijd begonnen met hiken, als scoutje. Ik was alwel bijna even lang als nu (1.90), maar natuurlijk een stuk lichter. Wij liepen op het zomerkamp van 8 dagen 5 dagen, zo'n 8 tot 15 km per dag. Als bagage alles behalve tent eten, zo'n 12 kg.

Voor het zomerkamp hadden we 1 of 2 weekenden geoefend in het lopen met rugzak. Voor een weekend vond ik toen mijn rugzak te licht, dus het er een plaat lood in gelegd van zo'n 7.5 kg. dat heb ik geweten!

Ik liep de eerste paar jaren niet erg best, altijd achteraan. Dit was in één keer over toen ik mijn kisten inruilde voor bergschoenen en mijn leger-rugzak (zo'n ouwe zonder heupgordel) voor eentje die ik nog steeds gebruik.

Door het langzaam op te bouwen kan je veel bereiken, oefen dus zeker voor de vakantie!
Veel plezier.
Henk
 
Moi Karel.

In het blad van de NKBV, "Hoogtelijn" No 2 April 2001.
Pagina 56 staat een artikel "met als titel: "Met kinderen de bergen in".
Mischien staat er iets nuttigs in.

C.M.
Peter.

(Eén ster geeft al genoeg licht voor de toekomst).
 
RE: met de kinderen op pad....?

Hoi allemaal en nog heel hartelijk dank voor jullie reactie's ik heb er veel aan gehad vooral aan het prikbord in het algemeen.
En vandaag is het dan zover,we gaan naar Luxemburg in de buurt van echternag.We hebben een driedaagse tocht uitgezet van 15 km 11 km en 10 km,dit moet te doen zijn dacht ik zo.Ik weet niet of we overload zijn maar mijn rugzak weegt 25 kilo en die van mijn vrouw 20 kilo de kinderen dragen volgens advies hun slaapzak, slaapmatjes,kleding en het eigen water.
Lang ben ik met de voorbereiding bezig geweest ik heb bijna alles over hikken gelezen wat er maar te lezen of via internet te zien is.De voorpret kan niemand mij meer afnemen en ook al valt het weekend tegen dan nog was het me de moeite waard.
Met dit bericht wilde ik jullie die gereageert hebben even bedanken en na koninginnedag volgt een uitgebreid verhaal wat hopelijk door de heer Koome geplaatst zal worden.

Karel Verhoeven
:7 :7 :7 :7 :7 :7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan