Met de trein naar...?

Even een terugkoppeling. Het reizen met de trein naar en in Rusland is me uitstekend bevallen. Treinen zijn netjes en rijden stipt op tijd.

Vanuit Berlijn vetrekt een paar keer per week een rechtstreekse trein naar Moscow. Die doet er 23 uur over. Samen met de treinreis naar Berlijn ben je anderhalve dag onderweg.

Als je met vliegtuig gaat vertrek je vaak nog moe van je werk, haast je naar de luchthaven, sta je vervolgens in de diverse rijen, je zit een paar uur opgevouwen in een te krappe stoel, staat weer in diverse rijen, je probeert niet afgezet te worden voor een taxi en je komt behoorlijk afgedraaid op je bestemming.

Nu heb ik lekker geluierd, muziek geluisterd, gelezen, gegeten en geslapen en ik kwam compleet zen in Moscow aan.
Op de terugreis merkte ik wel dat de gehaaste westerling in mij weer opkwam en wilde ik zo snel mogelijk naar huis.

Met de trein naar Rusland? Doen!

Die voordelen van treinreizen die jij hier noemt zie ik ook als voordeel, heerlijk relaxed. Vaak zie ik het sneller als 'onderdeel van de reis', in tegenstelling tot vliegen. Dat is voor mij een 'moetje' .
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Overigens las ik dat sinds afgelopen weekend het OV in luxemburg geheel gratis is geworden, dat is altijd leuk om te weten :)
 
  • Leuk
Waarderingen: jdw
Er zijn/komen steeds meer mogelijkheden ...

Leuk te lezen! Zoveel bestemmingen die ik nog niet kende. Ook Zweden dus binnenkort.

Alleen dat corona-aspect snap ik echt niet. Tenzij je een eigen slaapcoupé hebt, zie ik niet waarom het corona-veilig zou zijn.

Marla
 
Waar boeken jullie internationale treinen? Elke trein apart bij het land waar de trein vandaan komt?


Als ik naar de Oostenrijk, Zwitserland of Slovenië reis boek ik via Deutsche Bahn. Die heeft veruit de beste internationale treinreisplanner. Mijn treinreis naar Rusland heb ik via treinsreiswinkel geboekt. De tickets van Berlijn naar Moskou en terug zijn overigens ook boekbaar via Deutsche Bahn. De tickets binnen Rusland zijn (uiteraard) wat lastiger.

Ik ben wat minder tevreden over Nsinternational.

Ik boekte ook apart. Behalve bij bahn.de kan je ook bij ÖBB boeken voor de (nacht)trein naar de Alpen. Voor de Pyreneeën bij OuiSNCF.

Er zijn naast treinreiswinkel.nl ook andere websites waar je alles kunt boeken: thetrainline.com .

Marla
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan