Midgies


In juni was ik in Engeland, gewapend met een flesje Noorse muggengel met 10% Deet dat in Noorwegen met succes is getest op muggen. Die muggen komen dan wel in de buurt, maar je ziet dat ze op een paar cm van je huid in de war raken en niet gaan zitten.

De eerste avond dat we de tent opzetten waren er ca. een miljoen midgies, maar die trokken zich van deze gel helemaal niets aan. Ik had gelukkig ook nog een muggennetje mee. Maar mijn vraag is: welk muggenmiddel helpt er dan wel tegen grote hoeveelheden midgies? Helpt er überhaupt iets tegen?

Mijn conclusie nu is dat midgies vele malen irritanter zijn dan gewone muggen. Ze kropen ook nog onder mijn muggennet als ik het net helemaal waterdicht aansnoerde.

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hi Linda,

'Skin so soft' van het cosmeticamerk Avon helpt goed tegen midges en je gaat ook nog es fijn naar oude dametjes ruiken.... ;)
Ter plekke is dit goed verkrijgbaar in de buitensportzaken. Soms moet je er even om vragen, dan komt er geheid een doos van achter de toonbank vandaan. Ook in de supermarkten hebben ze het spul.

Misschien ook een handige link: www.midgeforecast.co.uk
Hierop staat per gebied aangegeven wat de verwachte midge-irritatie gaat worden. Of waar je heen kunt vluchten als het je te erg wordt ;) .

Succes,
Petra
 
Tja als je even de zoekfuncie op midgets had losgelaten had je al een hoop kunnen lezen en was je denk ik, iets beter voorbereid geweest hierop.
Er is al het e.e.a. over geschreven hier.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje want Jetleg.......what jetleg).
 
Gewoon vergeten te zoeken. Heb een beetje veel aan m'n hoofd op het moment.

Hoe dan ook is er volgens mij maar een beperkt aantal vragen te stellen over hiken. Het meeste is al eens gevraagd. Als je nooit meer een vraag mag stellen over iets dat al aan de orde is geweest, blijft er ook weinig meer over om te schrijven...

Groeten,

Linda
 
Hohoho, ik hoop dat je mijn opmerking niet verkeerd opvat.
Vragen stellen mag altijd en ook wij verwijzen mensen dan wel eens naar de zoekfunctie of helpen ze daarbij.

En ja, iedereen denkt er wel eens niet aan.:* :*

en er is altijd genoeg om over te kletsen hoor.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
M'n ervaring is dat met deet de midges zelfs nog landen op je huid, maar vervolgens niet prikken. Dus ze blijven even irritant!

grtz
Henk
 
Ik heb een paar jaar geleden de HHW gewandeld in Schotland en toen ook kennis gemaakt met de midgies. En toen ook 'Skin so soft' van het cosmeticamerk Avon gebruikt. Dit was een smeerseltje wat meer leek op van die spuit zonnebrand dan een geschikt middel. Maar werd aangeraden in een buitensportwinkel en zowaar werkte het.

gr doede
 
Hi Doede,

Je hebt het toch wel netjes volgens de gebruiksaanwijzing na het douchen gedaan om het vochtgehalte van de huid goed te reguleren he? :7 :7 :7
Had je daarna ook zo'n lekker zacht velletje?
:7 :7

Het product is bedoeld als cosmetica-smeerseltje en bij toeval bleek het midges tegen te houden.
Wij waren ook geniegd om naar de deet te grijpen, maar dat leek ons niet zo gezond voor dochterlief van anderhalf. Vandaar dat ons ter plekke dit aangeraden werd door de locals.

Groetjes Petra
 
De "Skin so soft" wordt ook bijvoorbeeld aangeraden voor (tegen) de No See Ums (kleine steekvliegjes) in Costa Rica. Maar ik kon er toen niet achter komen waar je dat dan in Nederland kon kopen.

De verkoop leek voorbehouden aan Avon-consulenten die net als bij Tupperware "parties" houden (eh ... dan in hemelsnaam maar vliegjes tenslotte!)

Iemand een tip over de verkrijgbaarheid van Skin So Soft in Nederland??

Marla

EDIT Ik denk dat het trouwens om hetzelfde beestje gaat.
 
Het klinkt inderdaad als het ideale middeltje. Volgende keer zal ik dat op dag 1 aanschaffen. Op zich misschien niet zo raar dat muggen en midgies niet op dezelfde manier te bestrijden zijn, het zijn tenslotte best verschillende beestjes.

Die midgies in Engeland zijn inderdaad No-See-ums. Wat ik in Noorwegen altijd voor knutjes aanzie, zijn iets grotere beestjes. Die komen ook niet met zoveel tegelijk.

Ik denk trouwens dat ik in Engeland gillend gek was geworden als ik geen tent had gehad met midg-dicht muggengaas.

Linda
 
Yup, dat dachten wij ook. Totdat het uitzonderlijk mooi weer was in mei en de midges er eerder waren dan 'gepland' . ;( Happens....
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan