Mijn vriendin overtuigen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie weet er een gebied/trektocht die niet te zwaar maar wel mijn vriendin kan overtuigen hoe geweldig mooi en leuk een meerdaagse trektocht kan zijn.
Wel in een heuvel of bergachtig gebied.

Ik heb het een paar jaar geleden zelf verpest om met haar een drie daagse trektocht te maken die veel te zwaar en te steil was. Deze is dan ook niet afgemaakt. Hierna wilde ze aleen maar dagtochten maken. Ik heb haar nu zo ver dat ze het wel weer wil doen maar niet als een bergeit met een rugzak die berg op.

Heeft iemand suggesties?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Tom,

wat dacht je van een meerdaagse met bagage-vervoer? Onder andere mogelijk op de Wesy Highland Way als ik me niet vergis. Op die manier heb je dus én een mooie route én een meerdaagse tocht én een tevreden vriendin :)

Verder kun je denken aan het Zwarte woud of bijvoorbeeld de Vogezen (hoewel je bij die laatste je route dan wel goed moet uitzoeken).

Dichter bij huis kun je natuurlijk ook een willekeurige LAW uitproberen. Dan zit je helemaal safe en vaak kom je dan in verbazingwekkend mooie natuur terecht.

Raymond
 
Begin eens met een tocht met overnachting in een berghut. Dus een dag heen, overnachting en een dag terug lopen. In Oostenrijk heb je ruime keuze in gezellige berghutten. In Sud-Tirol (Italie) heb je meer kans op mooi weer en de hutten zijn daar vaak wat goedkoper.

Van te voren wel even goed informeren naar de weersomstandigheden.

Ruud
 
Ik kan je ook aanraden om de Dales Way in Engeland te proberen. Mooi landschap. Veel langs een rivier. Niet bergachtig, maar wel heuvels. Je kunt vrijwel elke dag eten kopen en hoeft dus geen zware bagage mee te nemen.
Alternatief is een tocht met overnachting in hutten of bed&breakfast. Dan heb je genoeg aan een rugzak van 10 kg, zelfs als je niet ultra-light pakt. Houd de afstanden lekker kort, ca. 15 km.

Wandelen is wèl leuk! :p

Linda
 
Hi,

Oostenrijk is wat dat betreft altijd prima. Twee suggesties;

Wilde Kaiser; Vanuit kufstein (per trein bereikbaar) flauw omhoog via diverse routes. Niet te lange tochten en veel flexibiliteit. Ik zou wel aan twee overnachtingen vasthouden. Een dag omhoog, een dag op hoogte, een dag terug. Eventueel kan je vanuit Kufstein ook nog een liftje nemen om de eerste hoogtemeters te overbruggen.

Verwall; Vanuit St Ankton (ook per trein bereikbaar) omhoog naar de eerste hut (wel ca 800mtr) en dan veelal op hoogte. Idealiter als je vier of vijf dagen wil lopen.

Bagage vevoer hoeft niet. Voor dit soort huutentochten heb je voldoende aan een kleine rugzak met regenjas, fles water, hutteslaapzak en creditkaart. Jij als bikkel kan natuurlijk iets meer meenemen als je vriendin. (stokken, zaklamp, ehbo, etc).

Wil je mensen overtuigen, dan is mooi weer natuurlijk wel een vereiste. Als je in de gelegenheid bent, zou ik ter plekke pas besluiten wanneer je precies wilt gaan.
Als je je vriendin niet meteen voor de leeuwen in de hut (slaapzaal) wilt gooien, kan je overwegen om een kamer te reserveren. Wel iets duurder, maar ook rustiger. Kijk even op de site van de OAV welke hutten wat bieden.


Succes, Jaap
 
>Als je je vriendin niet meteen voor de leeuwen in de hut
>(slaapzaal) wilt gooien, ...

Volgens mij is zwijnen hier meer op z'n plaats
:p
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan